Siirry pääsisältöön

Wall Streetin lasku perjantaina. Tuloskausi keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaaa tänään 0,3% alaspäin tai välillä [-0,8, 0,2]%. Yhtiö fokuksessa: METSO.

Ennustukseni, jotka laadittiin tänään klo 05:38, perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat perjantaina keskimäärin -0,4 prosenttia.

Nasdaq ja S&P 500 kokivat pahimman viikkonsa sitten maaliskuun, laskiessaan vastaavasti 2,9% ja 2,3%. Dow laski 1,1%. Vaikka perjantai näytti pitkään päättyvän plussalle, heikon työllisyysraportin (US Non-Farm Payrolls) vauhdittamana, sijoittajien tunnelma muuttui iltapäiväkaupan aikana. Raportti osoitti, että heinäkuussa luotiin 187,000 työpaikkaa maataloussektorin ulkopuolella, mikä oli vähemmän kuin odotettu 200,000. Yhdysvaltain työllisyysraportti on kuukauden tärkein, koska sillä on merkittävä vaikutus Fedin korkopäätöksiin.

Jatkuvan inflaatiopaineen vuoksi työmarkkinoiden heikentyminen voi auttaa vähentämään talouden hintojen nousua ja siten estämään lyhyiden korkojen nousun nykyisiltä korkeilta tasoilta. Matalammat korot ovat yleensä positiivisia osakemarkkinoille, ja päinvastoin.

Useat tunnetut yritykset, mukaan lukien Amazon, Apple, Booking Holdings ja Amgen, ovat julkistaneet kvartaalituloksensa. Amazon nousi tulosten perusteella 8,3%, kun taas Apple laski lähes viisi prosenttia. Booking Holdings nousi 7,9% ja Amgen nousi 5,5%. On syytä huomata, että tämä tulossesonki on suurelta osin yllättänyt positiivisesti.

Tuloskauden tulokset ovat tärkeitä seurata useista syistä:

  • Ne mittaavat hyvinvointia: tulossesonki näyttää yrityksen taloudellisen tilan.
  • Tulevaisuuden suunnitelmat: yhtiöt voivat paljastaa odotuksensa ja suunnitelmansa tulevaisuudelle.
  • Vertailu: sijoittajat voivat arvioida yrityksen suorituskykyä suhteessa kilpailijoihin ja aikaisempiin jaksoihin.
  • Luottamus: hyvät ja säännölliset tulokset luovat luottamusta sijoittajien keskuudessa.
  • Hintaliike: yrityksen tulokset voivat vaikuttaa osakekurssiin, joko ylös tai alas.

Atlassian Corp (17,2%), Warner Bros Discovery Inc (8,4%), Amazon.com Inc (8,3%), johtivat voittajien listaa Nasdaq-indeksissä, kun taas Fortinet Inc (-25,1%), Palo Alto Networks Inc (-8,1%), Microchip Technology Inc (-6,8%), päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat alhaalla keskimäärin -0,2 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit aloittivat viikon punaisilla luvuilla, joten sieltä ei ole odotettavissa vetoapua tänään. Kiinalainen Shanghai CSI 300 johtaa alaspäin aamutunteina, kun taas japanilainen Nikkei 225 vaeltelee nollapisteessä. Sijoittajat ottivat vaikutteita perjantain liikkeistä Wall Streetillä, missä nuolet kääntyivät alaspäin myöhäisessä kaupankäynnissä.

Tulossesongin odotetaan vaikuttavan maailmanlaajuisiin osakemarkkinoihin myös tällä viikolla. Lisäksi viikolla julkaistaan useita tärkeitä makrotaloustietoja, mukaan lukien tuoreita inflaatiolukuja Kiinasta. Vaikka monet maat maailmassa kamppailevat liian korkean inflaation kanssa nykyään, Kiina kamppailee päinvastaista ongelmaa vastaan. Jos tämän kuun luvut pettävät jälleen alaspäin, viranomaiset joutuvat todennäköisesti stimuloimaan taloutta lisää saadakseen vauhtia talouteen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,14 dollaria tynnyriltä, mikä on 0,6 prosenttia korkeampi kuin perjantain tasot. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,2 prosenttia samana aikana. Yksi USD maksaa tällä hetkellä; 10,13 NOK, 10,58 SEK, 6,77 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,81 ja 4,06 prosenttia vastaavasti. Kahden vuoden korko on yhden pisteen ylöspäin perjantain tasoista, kun taas kymmenen vuoden korko on laskenut kolme pistettä.

OPEC+, Saudi-Arabian johdolla, nosti öljyn hintaa viime viikolla, kun he päättivät jatkaa olemassa olevia tuotantorajoituksia perjantain OPEC-huippukokouksessa. Myös Venäjä antoi signaaleja, että he aikovat vähentää tuotantoa 300 000 tynnyrillä syyskuusta alkaen. On vielä nähtävissä, kuinka kauan suuret öljyntuottajat Lähi-idässä ovat valmiita ylläpitämään korkeaa hintaa. Non OPEC -maat ovat suhteelliset voittajat nykyisillä markkinoilla, koska monet näistä tuottavat täysillä.

Tankkiosakkeiden odotetaan olevan tänään tarkkailun kohteena, sillä viikonlopun aikana tapahtui droonihyökkäys venäläiseen tankkilaivaan.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit