Siirry pääsisältöön

Hienoista nousua Aasiassa. Fokuksessa amerikkalaiset työllisyysluvut.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tänään 0,2 % ylöspäin, tai välillä [-0,3, 0,7]%. Yhtiö fokuksessa: Fortum (Q2-tulos)

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin 0,2 prosenttia.

Amerikkalaiset sijoittajat pysyivät rauhallisina normaalin kaupankäynnin aikana torstaina odottaen perjantain tärkeiden työpaikkojen raporttia (Non-farm Payrolls). Kun otetaan huomioon talouden vaikeat taustaolosuhteet (korkea inflaatio, nousevat korot ja alhainen kasvu), valtaosa toivoo “heikkoa” raporttia. Tämä johtuu siitä, että tällainen raportti pystyy vaimentamaan talouden inflaatiopaineita ja siten estämään lyhyiden korkojen nousun edelleen.

Apple ja Amazon, kaksi maailman suurinta yritystä, esittivät tuloslukunsa pörssien sulkeuduttua. Applen tulokset pettivät hieman, kun taas Amazon ylitti huomattavasti odotukset. Tulosylityksessä kustannusleikkauksilla oli merkittävä rooli. Yhtiön osake nousi vuorokauden jälkeisessä kaupankäynnissä täydet 9 prosenttia ja vaikuttaa siten perjantain kaupankäyntiin.

Applen ja Amazonin luvut ovat tärkeitä sijoittajien seurata useista syistä:

  • Koko ja vaikutusvalta: Apple ja Amazon ovat suuria yrityksiä, joilla on suuri vaikutusvalta maailmanlaajuisilla markkinoilla. Niillä on merkittävä painoarvo suurissa indekseissä, kuten S&P 500 ja Nasdaq, ja niiden tulokset voivat vaikuttaa monien sijoitussalkkuihin.
  • Taloudelliset indikaattorit: Apple ja Amazon tarjoavat tietoa erilaisista taloudellisista näkökohdista. Applen myyntiluvut voivat kertoa kuluttajien luottamuksesta ja teknologian kysynnästä, kun taas Amazon voi tarjota tietoa vähittäiskaupan terveydestä ja kuluttajatrendeistä.
  • Sijoittajien luottamus: Applen ja Amazonin vahvat tulokset voivat lisätä sijoittajien luottamusta ja tunnelmaa markkinoilla. Niitä pidetään usein teknologiasektorin ja laajempien markkinoiden barometreina.
  • Tulevaisuuden näkymät: Apple ja Amazon investoivat voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen. Heidän tulosraporttinsa voivat antaa vihjeitä teknologian ja kaupan tulevaisuuden trendeistä, jotka voivat koskea monia eri toimialoja ja yrityksiä.

MercadoLibre Inc (13,6 %), Cognizant Technology Solutions Corp (7,9 %), Constellation Energy Corp (5,9 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin sisältyvien yritysten joukossa ja PayPal Holdings Inc (-12,3 %), Qualcomm. Inc (-8,2 %), ANSYS Inc (-6,1 %) olivat laskijoiden listalla.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,4 prosentin nousussa perjantaiaamuna.

Aasian osakemarkkinat nousivat hieman perjantain aamutunneilla, mikä antaa toivoa tältä alueelta tänään. Aasialaiset sijoittajat, kuten useimmat muut, odottavat tämän päivän Yhdysvaltain työpaikkaraporttia (Non-farm Payrolls). Non-farm Payrolls on Yhdysvaltain työministeriön julkaisema kuukausiraportti. Se näyttää lisättyjen tai menetettyjen työpaikkojen määrän Yhdysvaltain taloudessa viimeisen kuukauden aikana, maatalouden työpaikkoja lukuun ottamatta. Nimi tulee siitä, että maatalous on kausiluonteista ja vaihtelee suuresti ympäri vuoden, joten tarkempaa kuvaa yleisestä työtilanteesta luotaessa ne jätetään huomiotta.

Tässä pari syytä, miksi tämä raportti on tärkeä sijoittajille:

  • Talouden terveysindikaattori: Työllisyyden kasvu on vahva merkki talouden terveydestä. Kun useammalla ihmisellä on työpaikkoja, useammalla ihmisellä on rahaa käytettäväksi, mikä voi johtaa kulutuksen kasvuun, ja tämä ajaa taloutta. Jos Non-farm Payrolls -raportti osoittaa voimakasta työpaikkojen kasvua, se voi olla merkki terveestä taloudesta, joka on yleensä hyvä osakemarkkinoille.
  • Vaikutus keskuspankkipolitiikkaan: Keskuspankit, kuten Yhdysvaltain keskuspankki, käyttävät tämäntyyppisiä tietoja korkojen määrittämiseen. Jos työpaikkojen kasvu on voimakasta, se voi viitata siihen, että talous on vahva ja korkoja voidaan nostaa. Korkeammat korot voivat tehdä yritysten lainaamisesta kalliimpaa, mikä voi vaikuttaa niiden voittoihin ja osakekursseihin.

Korko, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn (Brent Blend) kurssi on nyt 85,22 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on 1,6 prosenttia korkeampi kuin torstaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1 % samalla ajanjaksolla. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,21 Norjan kruunua, 10,66 SEK, 6,8 DKK ja 0,91 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti. 4,9 ja 4,18 prosenttia.

Öljyn hinta jatkoi nousuaan torstaina odotettaessa perjantain OPEC+-huippukokousta. Saudi-Arabian ja Venäjän odotetaan jatkavan edellisen tapaamisen leikkauksia, mikä osaltaan kiristää öljymarkkinoita läpi syksyn. On epävarmaa, kuinka kauan OPEC-maat ovat valmiita rajoittamaan omaa tuotantoaan pitääkseen hinnan korkeana.

Myös Yhdysvaltojen pitkät korot nousivat eilen entisestään, kun Fitch alensi Yhdysvaltain luottoluokitusta AAA:sta AA+:aan aiemmin tällä viikolla. Tuottokäyrän lyhyt pää on sen sijaan ollut levossa viime päivinä.

Luottoluokituslaitokset, kuten Fitch, Moody’s ja Standard & Poor’s, ovat tärkeitä sijoittajille useista syistä:

  • Luottoluokitus: Luottoluokituslaitokset antavat arvion yrityksen tai maan kyvystä maksaa takaisin velkansa. Tämä luottoluokitus auttaa sijoittajia ymmärtämään tiettyyn joukkovelkakirjalainaan tai muuhun velkainstrumenttiin sijoittamiseen liittyviä riskejä. Korkea luokitus tarkoittaa pientä riskiä, ​​kun taas matala luokitus tarkoittaa suurta riskiä.
  • Markkinat: Luokituslaitokset kiinnittävät erityistä huomiota makrotaloudellisiin trendeihin, toimialan dynamiikkaan ja yrityskohtaisiin tekijöihin. Niiden analyysit voivat siksi tarjota sijoittajille hyödyllistä näkemystä eri markkinoista ja sektoreista, joista voi olla apua sijoituspäätöksiä tehtäessä.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit