Siirry pääsisältöön

Aasiassa loivaa laskua yöllä. Wall Streetillä voittojen kotiutusta.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisena tai välillä [-0,5, 0,5]%. Yhtiöt fokuksessa: Outokumpu, Qt Group

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin -1,5 prosenttia.

Sijoittajat kaikkialla maailmassa kotiuttivat eilen voittoja pidemmän nousukauden jälkeen. Voittojen kotiutuksen laukaisi Fitchin yllättävä Yhdysvaltain luottoluokituksen lasku. Huolimatta eilisestä Wall Streetin laskusuhdanteesta indeksit ovat tänä vuonna toistaiseksi plussalla. Teknologian ja kasvuosakkeiden hallitsema Nasdaq-indeksi on ollut edelläkävijänä vuoden alusta lähtien ja on noussut peräti 33,5 prosenttia. Sitä seuraa laaja S&P 500 -indeksi, joka on noussut 17,6 prosenttia.

Nasdaq-indeksi on tärkeä indeksi sijoittajien seurattavaksi useista syistä:

 • Teknologia- ja kasvusektorin edustus: Nasdaq-indeksi sisältää monia johtavia teknologiayrityksiä ja on siksi hyvä indikaattori tämän sektorin suorituskyvystä.
 • Riskinottohaluindikaattori: Nasdaq-indeksin liikkeet voivat antaa viitteitä sijoittajien riskinhalusta, sillä indeksissä on paljon kasvuyrityksiä.
 • Kansainvälinen painopiste: Vaikka Nasdaq sijaitsee Yhdysvalloissa, sillä on maailmanlaajuista vaikutusvaltaa, koska monet yritykset toimivat kansainvälisesti.
 • Innovatiiviset yritykset: Nasdaq on suosittu innovatiivisten ja uusien yritysten keskuudessa, mikä antaa näkemyksen uusista trendeistä ja teknologioista indeksiä seuraaville.
 • Likviditeetti: Nasdaq on yksi maailman suurimmista pörssistä, joka tarjoaa korkean likviditeetin siellä noteeratuille osakkeille. Tämä antaa sijoittajille joustavuuden ostaa ja myydä osakkeita tarpeen mukaan.

Walgreens Boots Alliance Inc (3,7 %), Johnson & Johnson (0,6 %), International Business Machines Corp (0,6 %) olivat voittajien listan kärjessä Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Intel Corp (-3,9 %) ), Walt Disney Co (-3,1 %), Boeing Co (-2,8 %), päätyivät laskuun.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,2 prosenttia torstaiaamuna.

Aasian osakemarkkinat Hongkongia ja Kiinaa lukuun ottamatta jatkoivat laskuaan torstaina. Siksi alueelta ei ole tänään saatavilla tukea. Kiinan rohkaisevat makrotiedot (PMI-tiedot) tekivät lopun osakemarkkinoiden putoamisesta Kiinassa ja Hongkongissa. Muuten Kiinan makroluvut ovat olleet pettymys vuonna 2023.

Kiinan makrolukuja on sijoittajien kannalta tärkeää seurata useista syistä:

 • Talouden koko: Kiinalla on maailman toiseksi suurin talous. Tämä tarkoittaa, että Kiinan talouden muutokset voivat vaikuttaa maailmantalouden maisemaan.
 • Globaali kauppakumppani: Kiina on monille maille tärkeä kauppakumppani, mikä tarkoittaa, että Kiinan talouden muutokset voivat vaikuttaa näiden maiden talouksiin.
 • Tuotantovoima: Kiina on maailman johtava tuottaja. Kiinan tuotannon väheneminen voi johtaa tavarapulaan kaikkialla maailmassa.
 • Tavaroiden ja palveluiden markkinat: Maailman suurimman väestönsä ansiosta Kiina on suuri tavara- ja palvelumarkkina. Kiinan kulutuksen muutokset voivat vaikuttaa Kiinassa toimiviin yrityksiin.
 • Korot, valuutta ja raaka-aineet
 • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,28 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on -1,2 prosenttia vähemmän kuin keskiviikon tasoilla. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,3 prosenttia samalla ajanjaksolla. 1 dollarin hinta kirjoitushetkellä; 10,29 Norjan kruunua, 10,71 SEK, 6,81 DKK ja 0,91 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,89 ja 4,13 prosenttia. Kahden vuoden korko on laskenut yhden peruspisteen maanantain tasosta, kun taas kymmenen vuoden korko on neljä peruspistettä noussut.

USA:n tuottokäyrä on hieman tasoittunut Fitch’sin eilisen luokituksen leikkauksen jälkeen, mikä erikseen tarkasteltuna on positiivinen seikka, sillä tuottokäyrä on edelleen käänteinen (lyhyet korot ovat korkeampia kuin pitkät korot). Kaikki kysyvät nyt, haluaako Yhdysvaltain talous kokea pehmeän laskun vai odottaako meitä ns. hard landing.

Taloudellisessa kontekstissa termejä “kova lasku” ja “pehmeä lasku” käytetään usein kuvaamaan sitä, kuinka talous siirtyy nopean kasvun ajanjaksosta hitaamman kasvun tai ei kasvun jaksoon. Erona näiden kahden välillä on se, kuinka siirtyminen korkeasta kasvusta alhaiseen hoidetaan – joko hallittu ja asteittainen (pehmeä lasku) tai äkillinen ja merkittävillä negatiivisilla seurauksilla (hard landing).

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit