Siirry pääsisältöön

Aasiassa laskua viime yönä. USA:n luottoluokitus fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avautuvan -0,5 % alaspäin, tai vaihteluvälillä [-1,0, 0,0] %

Yhdysvallat

Merkittävät indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,3 prosenttia eilen.

Vahvat numerot Caterpillarilta, yhdeltä maailman suurimmista kaivinkoneiden, dumppereiden ja bulldosereiden valmistajista, johtivat uuteen nousuun Dow Jones -indeksissä tiistaina. Toisaalta S&P 500, Nasdaq Composite ja Russell 2000 menivät päinvastaiseen suuntaan. Koska Caterpillarin tuotteita ja palveluita käytetään monilla eri teollisuudenaloilla ympäri maailmaa, yrityksen tulokset voivat antaa sijoittajille käsityksen taloudellisista olosuhteista monilla eri markkinoilla. Esimerkiksi, jos Caterpillar raportoi myynnin noususta, se voi viitata rakennustoiminnan kasvuun ja siten talouden vahvistumiseen. Vastaavasti heikommat myyntiluvut voivat viitata mahdolliseen taloudelliseen laskusuhdanteeseen.

Sijoittajat odottavat nyt kuukauden tärkeimpiä avainlukuja – Yhdysvaltojen Non-farm Payrolls -lukuja, jotka julkaistaan perjantaina, sekä Apple- ja Amazon-tulosjulkistuksia torstaina. Sirujätti AMD toimitti vahvat luvut toiselta neljännekseltä kaupankäynnin päättymisen jälkeen tiistaina. Yrityksen osakkeet nousivat noin kolme prosenttia jälkimarkkinoilla.

Caterpillar Inc (8,9%), Cisco Systems Inc (1,2%), Visa Inc (0,9%) johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Verizon Communications Inc (-1,9%), Walgreens Boots Alliance Inc (-1,3%), Merck & Co Inc (-1,3%) päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskussa -1,5 prosenttia keskimäärin keskiviikkoaamuna.

Aasian pörssit kokevat merkittäviä laskuja aamutunteina yllättävän luokitusalennuksen jälkeen Fitchiltä. Siksi emme saa tänään mitään nousuvauhtia tältä alueelta. Fitch on, kuten Moody’s, aiemmin antanut Yhdysvaltojen velalle huippuluokituksen (AAA-luokitus). Nyt he ovat kuitenkin päättäneet alentaa tämän AA+:aan. Jos yritys tai maa saa luokituksensa alennetuksi, jota kutsutaan myös “luokitusalennukseksi”, se tarkoittaa, että luokituslaitos uskoo tämän toimijan kyvyttömyyden maksaa takaisin velkaansa kasvaneen. Tähän voi olla useita syitä, kuten huonot taloudelliset näkymät, poliittinen epävakaus, kasvavat velkatasot tai muut riskitekijät.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,72 dollaria per tynnyri, ylöspäin 1,5 prosenttia tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,6 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,2 NOK, 10,58 SEK, 6,78 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,89 ja 4,03 prosenttia. Sekä kaksi- että kymmenen vuoden korot ovat kaksi peruspistettä alhaalla tiistain tasoista.

Dollari on heikentynyt hieman Fitchin luokitusalennuksen jälkeen. On myös huomattava, että dollarilla on ainutlaatuinen rooli maailman päävarantovaluuttana. Tämä tarkoittaa, että monet maat pitävät suuria määriä dollareita osana valuuttavarojaan. Siksi luokituksen alentamisen vaikutukset voivat olla vähäisemmät dollarille verrattuna muihin valuuttoihin, koska dollarin kysyntä on suurelta osin globaalien taloudellisten olosuhteiden ajamaa eikä vain Yhdysvaltojen taloudellisen tilanteen mukaista.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit