Siirry pääsisältöön

Aasiassa nousua yöllä. Pienet ja keskisuuret yhtiöt myötätuulessa Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisena, tai välillä [-0,5, 0,5]%

USA

Merkittävät indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,4 % eilen.

Sijoittajat lähettivät amerikkalaiset indeksit ylöspäin maanantaina, mikä johti heinäkuun positiiviseen päätökseen. Russell 2000, joka koostuu pääasiassa pienistä ja keskisuurista yrityksistä, suoriutui parhaiten viime kuussa. Tätä seurasivat Nasdaq Composite, Dow Jones Industrial Average ja S&P 500.

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat herkempiä taloudellisille muutoksille, joten niiden menestys saattaa merkitä parannuksia taustalla olevassa taloudessa. On myös syytä huomioida, että Dow Jones -indeksi oli viimeksi vain päivän päässä asettamasta historiallista ennätystä 14 päivän nousujaksolla.

Walt Disney Co (3,2%), Chevron Corp (3%), American Express Co (2,1%) johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksissä, kun taas Johnson & Johnson (-4%), Intel Corp (-2,9%), Amgen Inc (-0,9%) olivat häviäjien listan alapäässä.

AASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,2 prosentin nousussa tiistaiaamuna.

Eilinen nousu Wall Streetillä inspiroi sijoittajia Aasiassa viime yönä, mikä nosti useimmat pörssi-indeksit plussalle. KOSPI-indeksi Etelä-Koreassa johti aamun nousua, tiiviisti seurattuna Japanin Nikkei 225 -indeksin toimesta. Myös Australian keskuspankki oli huomion keskipisteenä tiistaina, kun se päätti pitää korkotason ennallaan päivän korkokokouksessa. Monet toivovat ja uskovat, että korkohuippu on saavutettu tässä syklissä, sekä Yhdysvalloissa että useissa muissa maissa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 85,08 dollaria per tynnyri, mikä on ennallaan maanantain tasolta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,14 NOK, 10,54 SEK, 6,78 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat hhv. 4,87 ja 3,96 prosenttia. Kahden vuoden korko on laskenut kaksi peruspistettä maanantain tasoista, kun taas kymmenen vuoden korko on noussut yhden pisteen.

Öljyn hinta on noussut viime päivinä, uusien signaalien odotuksessa OPEC+:lta, joka pitää uuden huippukokouksen perjantaina. Kesäkuussa öljynviejämaiden organisaatio ja sen liittolaiset, mukaan lukien Venäjä (tunnetaan nimellä OPEC+), solmivat kattavan sopimuksen öljyn toimitusten rajoittamiseksi vuoteen 2024 saakka. Suuri kysymys on, pystyvätkö maat noudattamaan sopimusta keskenään. Toisaalta, niiden yhteiset edut, historiallinen ennakkotapaus ja taloudellinen riippuvuus öljynviennistä viittaavat yksimielisyyden mahdollisuuteen. Mutta toisaalta, mahdolliset esteet, kuten erilaiset kansalliset edut, jäsenmaiden välinen kilpailu ja geopoliittiset jännitteet, voivat olla esteenä konsensukselle. Tästä syystä huippukokouksen tuloksen suhteen on edelleen epävarmuutta.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit