Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun perjantaina. Aasiassa laajaa nousua maanantaina.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu -0,2 % tai alueella [-0,7, 0,3]%

USA

USA:n johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 1,2 prosenttia eilen.

Torstain voittojen kotiutuksen jälkeen Wall Streetillä mentiin taas ylöspäin perjantaina. Nasdaq-indeksi johti nousua, kuten se on tehnyt koko vuoden 2023 ajan. S&P 500 ja Dow Jones -indeksi seuraavat perässä. Russell 2000, joka koostuu pienistä ja keskisuurista amerikkalaisista yrityksistä, on myös pärjännyt viime aikoina vahvasti. Tämä on huomionarvoista, koska se antaa nousulle leveyttä.

Tällä viikolla sijoittajien huomio keskittyy yrityksiin kuten Apple, Amazon ja AMD, jotka julkaisevat edellisen neljänneksen tuloksensa. Lisäksi perjantaina kerrotaan ulos kuukauden tärkein talouden avainluku eli Yhdysvaltain työttömyysluvut, joita kutsutaan myös Non-farm Payrollsiksi.

Lucid Group Inc (8,4%), JD.Com Inc (6,7%), Intel Corp (6,6%) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksin yritysten joukossa, kun taas Enphase Energy Inc (-7,5%), Walgreens Boots Alliance Inc (-2,7%), Cisco Systems Inc (-1,7%), päätyivät pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) osoittavat keskimäärin 0,6 prosenttia ylöspäin maanantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa maanantaina. Hongkongin Hang Seng -indeksi erottuu eniten aamutunteina vahvojen teknologiaosakkeiden ansiosta. Monet odottavat, että Kiinan viranomaiset tulevat toteuttamaan lisää kohdennettuja elvytystoimenpiteitä edistääkseen uutta kasvua taloudessa monien laihojen vuosien jälkeen Covid-19-pandemian takia.

Kiinan talous, joka on ollut enemmän kuin mikään muu maa maailman talouskasvun veturina viimeisen 20 vuoden aikana, on luonnollisista syistä (kokonsa vuoksi) hidastunut viime vuosina. On tärkeää seurata, pystyvätkö muut väkirikkaat maat, kuten Intia, ottamaan vetovastuun. Intian pääindeksi, Sensex, on muuten noussut lähes 80 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, mikä on huomionarvoista.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,01 dollaria per tynnyri, 0,6 prosenttia perjantain hintatasoja korkeampi. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on samana ajanjaksona pysynyt ennallaan. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,21 NOK, 10,54 SEK, 6,77 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot USA:ssa ovat vastaavasti 4,9 ja 4 prosenttia. Kaksivuotinen korko on laskenut neljä peruspistettä perjantain tasoista, kun taas kymmenen vuoden korko on noussut kolme pistettä.

Öljyn ja kaasun hinnat ovat nousseet viime aikoina, mutta ovat silti merkittävästi alhaisemmat kuin Ukrainan sodan jälkeiset huippulukemat. Yksi markkinoiden suurista kysymyksistä on, aikovatko OPEC-maat, Saudi-Arabian johdolla, jatkaa oman tuotantonsa rajoittamista hintojen nostamiseksi.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit