Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutus laimensi Dow Jones -ennätyksen. Japanin keskuspankki fokuksessa Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu -0,4 %, tai välillä [-0,9, 0,1] %

Yhdysvallat

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,8 prosenttia eilen.

Yhdysvaltojen pörssit nousivat torstain aikaisessa kaupankäynnissä, mutta laaja voittojen kotiutus pyyhki pois koko nousun päivän lopussa. Jos Dow Jones -indeksi olisi päättynyt plussalle eilen, se olisi rikkonut historiallisen nousuennätyksen 1800-luvulta.

Sijoittajat kohdistavat nyt huomionsa tärkeään henkilökohtaisen kulutuksen hintaindeksiin, jota kutsutaan myös PCE-luvuiksi. Nämä luvut ovat tärkeä indikaattori, jota keskuspankit ja taloudelliset päätöksentekijät käyttävät arvioidessaan hintavakautta ja määrittäessään rahapolitiikkaa. Jos ne yllättävät alaspäin, markkinasentimentti todennäköisesti paranee.

Align Technology Inc (13,4%), Lam Research Corp (9,3%), Comcast Corp (5,7%), johtivat voittajien listaa Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas eBay Inc (-10,5%), Honeywell International Inc (-5,7%), CoStar Group Inc (-5%), päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) osoittavat keskimäärin 0,1 prosenttia alaspäin perjantai-aamuna.

Japanin keskuspankki säikäytti sijoittajat perjantaina, kun se avasi mahdollisuuden joustavampaan korkopolitiikkaan tulevaisuudessa. Tämä voi olla merkki siitä, että erittäin matalien korkojen aika Japanissa on lähellä loppua. Nikkei 225 laskee yli prosentin aamutunteina ja johtaa siten Aasian häviäjien listaa perjantaina. Hang Seng -indeksi ja Shanghai CSI 300 ovat molemmat nousussa ja menevät siten vastavirtaan tänään. On todennäköistä, että Euroopan pörssit vaikuttavat Wall Streetin eiliseen laskuun ja Aasian epävarmuuteen perjantaina.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,35 dollaria per tynnyri, alaspäin -0,1 prosenttia torstain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,9 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,19 NOK, 10,52 SEK, 6,79 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat hhv. 4,94 ja 3,99 prosenttia. Kaksi vuoden korko on laskenut neljä peruspistettä eilisestä, kun taas kymmenen vuoden korko on noussut viisi pistettä.

Rohkaisevat Yhdysvaltojen kasvuluvut lievensivät taantumapelkoja eilen. Tuoreiden tietojen mukaan maailman tärkeimmän talouden kasvu nousi vuositasolla 2,4 prosenttia viime neljänneksenä, mikä oli paljon enemmän kuin pelättiin. Pitkät korot (mitattuna kymmenen vuoden korkoina) nousivat näiden lukujen perusteella, kun taas lyhyet korot (kaksi vuotta) laskivat.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit