Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Dow Jones lähellä historiallista ennätystä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %. Fokuksessa tänään yhtiöt Neste, Kesko ja Metso.

Yhdysvallat

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,2 prosenttia eilen.

Sijoittajat eivät pelästyneet keskuspankki Federal Reserven keskiviikkoista korkopäätöstä, vaan nostivat Dow Jones -indeksiä 13. päivänä peräkkäin. Jos torstain pörssipäivä päättyy myös nousuun, nousujakso tavoittaa 1800-luvulta peräisin olevan ennätyksen, jolloin johtava indeksi nousi 14 päivää peräkkäin. Kuten odotettiin, Fed nosti korkoa neljännesprosenttiyksiköllä eilen, mutta ilmoitti, että makrotaloudelliset tiedot määräävät, nostavatko he korkoa edelleen vai eivät syyskuussa. Koska inflaatio Yhdysvalloissa on laskenut enemmän kuin odotettiin viime kuukausina, monet toivovat ja uskovat, että korkokatto on saavutettu. Tämä on eristettynä positiivinen signaali osakemarkkinoille.

Useat yritykset julkistivat tuloksensa eilen, mukaan lukien Meta (entinen Facebook), joka nousi jopa seitsemän prosenttia jälkimarkkinoilla. Meta ylitti markkinoiden odotukset Q2:lla, minkä vuoksi se palkittiin merkittävällä nousulla. Boeing Co (8,7%), 3M Co (2,6%), Home Depot Inc (1,4%), johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Microsoft Corp (-3,8%), Caterpillar Inc (-1,4%), Chevron Corp (-0,8%), päätyivät pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,7 prosenttia plussalla torstai-aamuna.

Kaikki nuolet osoittavat ylöspäin Aasiassa torstaina, ja sävy on asetettu Euroopan pörsseille tänään. Hang Seng -indeksi on nousussa aamutunneilla – tähän sähköajoneuvoyhtiöiden (EV) osakkeet ovat vaikuttaneet merkittävästi. Tieto siitä, että saksalainen Volkswagen ja kiinalainen Xpeng tuottavat kaksi EV-mallia Kiinan markkinoille, on sytyttänyt tulen kaikissa tämän alan osakkeissa.

Tänään on aika korkokokoukselle Euroopan keskuspankissa (EKP). EKP:n odotetaan nostavan korkoa uudelleen, kuten Federal Reserve (Fed) teki eilen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,18 dollaria tynnyriltä, nousua 0,1 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,9 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,07 NOK, 10,36 SEK, 6,71 DKK ja 0,9 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korko Yhdysvalloissa on vastaavasti 4,83 ja 3,86 prosenttia.

Amerikan keskuspankin (Fed) torstaisen korkopäätöksen jälkeen Yhdysvaltojen korkokäyrä laski, mikä edisti osakemarkkinoiden nousua ja dollarin heikentymistä. Tästä huolimatta korkokäyrä on edelleen käänteinen, ts. lyhyen aikavälin, kahden vuoden, korko on korkeampi kuin pitkän aikavälin, kymmenen vuoden, korko. Tätä voidaan pitää merkkinä heikkoudesta tulevan talouskasvun suhteen.

  • Korkokäyrä on graafinen esitys siitä, kuinka korko vaihtelee eri ajanjaksoilla.
  • Normaalisti korot ovat korkeammat pidemmissä lainoissa, koska lainanantajat ottavat suuremman riskin. Tämä luo nousevan korkokäyrän.
  • Käänteinen korkokäyrä syntyy, kun lyhyen aikavälin lainojen korko on korkeampi kuin pitkän aikavälin lainojen.
  • Käänteiset korkokäyrät ovat epätavallisia ja niitä pidetään usein tulevien taantumien ennusmerkkeinä.
  • Tämä johtuu siitä, että käänteinen korkokäyrä voi viitata siihen, että sijoittajat odottavat keskuspankin laskevan korkoja talouden elvyttämiseksi.
  • Vaikka käänteiset korkokäyrät ovat olleet luotettavia merkkejä aiemmista taantumista, ne eivät takaa taantuman syntymistä.
  • Korkokäyrä on vain yksi monista taloudellisista indikaattoreista, joita käytetään yrittämään ennustaa talouden tulevaisuutta.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit