Siirry pääsisältöön

Optimismia Wall Streetillä, FED fokuksessa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tasaisena, tai välillä [-0,4, 0,4] %. Fokuksessa olevat yritykset; Valmet, Konecranes

Yhdysvallat

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,2 prosenttia eilen.

Wall Streetillä ei ollut merkkejä voittojen kotiuttamisesta huolimatta pitkästä nousuputkesta. Dow Jones -indeksi on noussut kahdentoista päivän ajan, pääasiassa vahvojen tulosten vuoksi ja siksi, että korkohuipun odotetaan olevan Yhdysvalloissa lähellä. Microsoft, joka kuuluu Dow Jones -indeksiin, petti kuitenkin sijoittajat julkistaessaan toisen neljänneksen lukunsa pörssin sulkeuduttua tiistaina. Tämä voi mahdollisesti muuttaa markkinasentimenttiä. Alphabet (entinen Google), joka on yksi Microsoftin suurista kilpailijoista pilvipalveluissa, raportoi kuitenkin loistavan tuloksen eilen. Microsoft laski jälkimarkkinoilla 3,7 prosenttia, kun taas Alphabet nousi 6,1 prosenttia.

PDD Holdings Inc (5,3%), Zscaler Inc (4,6%), NXP Semiconductors NV (4,3%), olivat nousukärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Sirius XM Holdings Inc (-14,5%), Lucid Group Inc (-4,6%), Paccar Inc (-2,7%), päätyivät laskuun.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,2 prosenttia laskussa keskiviikkoaamuna.

Useimmat Aasian indeksit ovat alhaalla keskiviikkoaamuna, joten sieltä ei ole apua tänään. Sijoittajat odottavat nyt uusia signaaleja Federal Reserveltä, joka pitää korkokokouksen tänä iltana. Markkinat, tai sijoittajat, odottavat Yhdysvaltain keskuspankin nostavan korkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Onko tämä viimeinen korkojen nousu tässä syklissä, on se suuri kysymys. Jos korkohuippu saavutetaan tämän kokouksen yhteydessä, positiivinen vauhti osakemarkkinoilla voisi mahdollisesti jatkua jonkin aikaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,69 dollaria barrelilta, -0,2 prosenttia tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2 prosenttia samalla ajanjaksolla. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,08 NOK, 10,36 SEK, 6,74 DKK ja 0,9 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,88 ja 3,89 prosenttia. Kahden vuoden korko on laskenut kaksi prosenttiyksikköä eilisestä, kun taas kymmenen vuoden korko on laskenut yhden prosenttiyksikön.

API:n (American Petroleum Institute) mukaan raakaöljyvarastot Yhdysvalloissa nousivat 1,32 miljoonaa barrelia viime viikolla. Öljyn hinta reagoi negatiivisesti näihin lukuihin, koska ne olivat huomattavasti suuremmat kuin odotettiin. Öljyn hinta määräytyy pääasiassa tarjonnan ja kysynnän periaatteiden mukaan. Kun Yhdysvaltain öljyvarastot kasvavat, se tarkoittaa, että tarjolla on enemmän öljyä kuin mitä kulutetaan, mikä lisää tarjontaa. Jos kysyntä ei vastaa tätä lisääntynyttä tarjontaa, öljyn hinta voi laskea. Suurempi kuin odotettu öljyvarastojen kasvu voi siis viitata suurempaan öljyntarjontaan kuin kysyntään, mikä voi mahdollisesti painaa hintaa alaspäin.

On tärkeää muistaa, että öljyn hintaan vaikuttavat myös muut tekijät, kuten maailmanpoliittiset tapahtumat, taloudelliset indikaattorit ja suurten öljyntuottajien, kuten OPEC:n, päätökset.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit