Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun. Aasiassa tunnelmat kaksijakoiset.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu flättinä tai välillä [-0,5, 0,5]%. Yhtiöt fokuksessa; UPM, Qt Group.

USA

USA:n johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,4 prosenttia eilen.

Amerikkalaiset sijoittajat jatkoivat indeksien ajamista ylöspäin maanantaina samalla, kun jättiläisiltä Microsoft ja Alphabet odotetaan tärkeitä osavuosikatsauksia. Olemme edelleen varhaisessa vaiheessa tuloskautta, mutta tähän mennessä se on auttanut nostamaan Dow Jones -indeksiä 11 päivänä peräkkäin. Microsoft, joka on tänä vuonna saavuttanut uuden huippulukeman AI-innostuksen ansiosta, on osa Dow Jones -indeksiä. Näin ollen Microsoft on ollut keskeinen toimija indeksin vaikuttavassa nousussa viime päivinä.

Tänä vuonna Dow Jones -indeksi on noussut 6,8 prosenttia. Se ei ole kuitenkaan kyennyt pysymään kahden muun tärkeän indeksin, S&P 500:n ja Nasdaqin, vauhdissa, jotka ovat nousseet vastaavasti 18,6 ja 34,3 prosenttia samana aikana. Nämä luvut osoittavat, että osakemarkkinat ovat yleisesti ottaen olleet erittäin vahvat tänä vuonna, teknologiasektorin (jota Nasdaq-indeksi pääasiassa kattaa) ollessa kärjessä.

Goldman Sachs Group Inc (2%), Chevron Corp (2%), JPMorgan Chase & Co (2%), johti voittajien listaa yritysten joukossa, jotka ovat osa Dow Jones -indeksiä, kun taas Merck & Co Inc (-1,4%), American Express Co (-1,4%), Intel Corp (-1,1%), päätyivät laskuun.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 1 prosenttia ylöspäin tiistaiaamuna.

Kiinalaiset kiinteistöyhtiöt, jotka ovat kamppailleet huomattavasti pitkän ajan, nousivat merkittävästi yökaupassa. Kiinan viranomaisten uskotaan nyt olevan valmiita auttamaan sektoria eteenpäin kohdennetuilla toimenpiteillä. On epävarmaa, voiko tämä auttaa Euroopan tunnelmaa tänään, koska useimmat sijoittajat keskittyvät tuloskauteen ja huomiseen tärkeään Federal Reserven korkokokoukseen. Hang Seng -indeksi on yli kolme prosenttia ylöspäin aamutunneilla, vaikka indeksi on edelleen laskussa tänä vuonna.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,65 dollaria barrelilta, ylöspäin 1 prosenttia maanantain tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,9 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,03 NOK, 10,4 SEK, 6,73 DKK ja 0,9 EUR, kun taas USA:n 2- ja 10-vuoden korot ovat vastaavasti 4,85 ja 3,87 prosenttia. Kaksi vuoden korko on ylös yhden peruspisteen verran eilisistä tasoista, kun taas kymmenen vuoden korko on ylös 5 pistettä.

Öljynhinta on reagoinut positiivisesti uutiseen Kiinan viranomaisten halusta auttaa maan kiinteistösektoria nousemaan jälleen. Kiina on maailman suurin raakaöljyn tuontimaa, joten mikä tahansa merkki maan taloudellisen toiminnan vahvistumisesta voi johtaa öljyn ja muiden hyödykkeiden kysynnän odotusten nousuun. On muuten tärkeää pitää mielessä, että OPEC+ tuottaa huomattavasti vähemmän öljyä kuin se pystyisi. Toisin sanoen, jos tämä voimakas öljykartelli muuttaisi tuotantostrategiaansa, öljyn hinta seuraisi kaikkien merkkien mukaan perässä.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit