Siirry pääsisältöön

Dow Jones nousi torstaina, Aasia hakemassa suuntaa viime yönä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avautuvan -0,2 % tai välillä [-0,7, 0,3] %. Päivän yhtiöt fokuksessa: Stora Enso, Wärtsilä, TietoEVRY, Cargotec, Nokian Tyres

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,8 % eilen.

Dow Jones -indeksi nousi yhdeksäntenä päivänä peräkkäin torstaina, suuresti kiitos Johnson & Johnsonin (JNJ) vahvojen lukujen. Toisaalta Nasdaq-indeksi laski reilusti yli kaksi prosenttia heikkojen Q2 lukujen vuoksi, muun muassa Teslalta ja Netflixiltä. Myös S&P 500 (-0,7 %) kärsi eilisen yritystulosten vuoksi. Sijoittajat odottavat nyt ensi viikon tuloksia yrityksiltä kuten Microsoft, Alphabet, Meta, McDonalds jne. Lisäksi Fedissä on uusi korkokokous keskiviikkona. Vahvat kvartaalitulokset voivat stimuloida osakemarkkinoita, kun taas signaalit mahdollisista korkojen nostoista Fediltä voivat hillitä nousua. Molemmat nämä tekijät tulevat epäilemättä muovaamaan osakemarkkinoiden suuntaa tulevina viikkoina.

Johnson & Johnson (6,1 %), Goldman Sachs Group Inc (3 %), Boeing Co (2,4 %) olivat voittajien listan kärjessä Dow Jones -indeksissä, kun taas Intel Corp (-3,2 %), Salesforce Inc (-2,7 %), Microsoft Corp (-2,3 %) olivat häviäjien listan pohjalla.

ASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,2 %:n laskussa perjantaiaamuna.

Tuoreet inflaatioluvut Japanista ja Hongkongista jättivät jälkensä Aasian pörsseihin perjantaina. Hinnat Japanissa nousivat 3,3 prosentin vuosivauhtia viime kuussa, kun taas Hongkongissa hinnannousu oli 1,9 prosenttia. Hongkongin sijoittajat innostuivat lupaavista luvuista, kun taas Japanissa epävarmuus levisi. Inflaatioluvuilla on suuri vaikutus osakemarkkinoihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä positiiviset inflaatioluvut, kuten Hongkongissa, voivat johtaa sijoittajien optimismin kasvuun ja osakemarkkinoiden nousuun, koska kohtuullinen inflaatio on usein merkki talouskasvusta. Toisaalta korkea inflaatio, kuten Japanissa, voi aiheuttaa epävarmuutta ja mahdollisesti painaa osakekursseja alas, koska se voi johtaa tiukempaan rahapolitiikkaan ja yritysten korkeampiin lainakustannuksiin.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,23 dollaria per tynnyri, ylös 0,6 prosenttia torstain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,6 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,05 NOK, 10,35 SEK, 6,69 DKK ja 0,9 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,83 ja 3,85 prosenttia.

Heikot BKT-luvut Kiinasta laskivat öljyn hintoja aiemmin viikolla, ennen kuin ne nousivat jälleen suotuisien liikkeiden myötä valuuttamarkkinoilla. Summa summarum, öljyn hinta on viime viikon aikana pysynyt enemmän tai vähemmän muuttumattomana. Kiinan asema maailman toiseksi suurimpana taloutena ja suurimpana raaka-aineiden kuluttajana, mukaan lukien öljy, tarkoittaa, että heidän taloudellinen suorituskykynsä vaikuttaa suuresti raaka-ainemarkkinoihin. Näin ollen heikot Kiinan BKT-luvut voivat herättää huolta vähentyneestä kysynnästä ja siten painostaa öljyn hintoja. Lisäksi öljyn hinta on tiiviisti sidoksissa dollarin kurssiin, koska öljyä käydään kauppaa dollareissa. Dollarin vahvistuminen voi tehdä öljystä kalliimpaa maille, jotka käyttävät muita valuuttoja, mikä voi vähentää kysyntää.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Kirjoittajasta
Kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit