Siirry pääsisältöön

Vahvoja tuloksia Wall Streetillä tiistaina. Tesla ja Netflix fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin Helsingin pörssin avautuvan 0,1 % nousuun tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 1 prosentin verran eilen.

Amerikkalaiset indeksit jatkoivat nousuaan tiistaina, tällä kertaa Microsoftin vahvojen AI-tulosten ja useiden vahvojen kvartaaliraporttien ansiosta johtavilta finanssialan yrityksiltä, kuten Morgan Stanley ja Bank of America. Lisäksi Russell 2000 -indeksin pienet ja keskisuuret yritykset nousivat keskimäärin 1,3 prosenttia. Dow Jones -indeksi päätyi 1,1 % korkeammalle, kun taas Nasdaq-indeksi ja S&P 500 nousivat vastaavasti 0,8 % ja 0,7 %.

Tulostilasto on hyvin käynnissä ja se tulee vaikuttamaan osakemarkkinoihin tulevina viikkoina. Laaja pörssinousu Yhdysvaltain indekseissä, joka sisältää sekä suuria että pieniä yrityksiä, viittaa taloudelliseen vahvuuteen ja sijoittajaluottamukseen eri sektoreilla ja yrityskokoluokissa. Vahva nousu Russell 2000 -indeksissä, joka koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, saattaa viitata odotettuun talouskasvuun. Lisäksi laaja nousu viittaa lisääntyneeseen riskinottohalukkuuteen sijoittajien keskuudessa. Vahvat signaalit johtavilta yrityksiltä, kuten Microsoft ja Morgan Stanley, vahvistavat tätä luottamusta. Kuitenkin, vaikka laaja pörssinousu on positiivinen merkki, on tärkeää olla tietoinen potentiaalisista riskeistä, pitää monipuolinen salkku ja pitkän aikavälin sijoitusstrategia, koska markkinat voivat olla volatiilit.

Microsoft Corp (4 %), UnitedHealth Group Inc (3,3 %), Goldman Sachs Group Inc (3,1 %), johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksissä, kun taas Honeywell International Inc (-1,4 %), Visa Inc (-1,3 %), Coca-Cola Co (-0,4 %), päätyivät laskuun.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) päättyivät keskimäärin flattiin keskiviikkoaamuna.

Hang Seng -indeksi, joka laski kaksi prosenttia tiistaina, jatkoi laskuaan keskiviikkona, joten sieltä ei tule vetoapua tänään. Nikkei 225, sen sijaan, on nousussa lähes prosentin verran aamutunteina. Aasian sijoittajilla, samoin kuin eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla, on täysi fokus tulosluvuissa. Myöhemmin tänään Elon Muskin Tesla ja suoratoistojätti Netflix julkistavat Q2 tuloksensa. Nämä ovat kaksi yritystä, joilla on vahva globaali presenssi, joten ne voivat vaikuttaa osakemarkkinoihin ympäri maailmaa.

Tulokset ovat on kriittisen tärkeitä sijoittajille, ja erityisesti globaalien jättiläisten, kuten Tesla ja Netflix, raportit vaikuttavat suuresti markkinatrendeihin. Teslan suoritukset heijastavat autoalan tilaa ja vihreän energian vallankumousta, kun taas Netflix tarjoaa tietoa kuluttajakäyttäytymisestä ja digitaalisesta muutoksesta viihdeteollisuudessa. Näiden yritysten tulokset voivat joko stimuloida markkinoiden optimismin tai aiheuttaa varovaisuutta sijoittajien keskuudessa, siksi on ratkaisevan tärkeää seurata näitä raportteja tarkasti, jotta voidaan ymmärtää yleistä taloudellista tilannetta ja tehdä hyvin informoituja sijoituspäätöksiä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,41 dollaria tynnyriltä, muuttumaton tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,7 prosenttia samana aikana. 1 USD maksaa tällä hetkellä 10,06 NOK, 10,22 SEK, 6,64 DKK ja 0,89 EUR, kun taas 2- ja 10-vuotinen korko Yhdysvalloissa on 4,75 % ja 3,77 %.

Yhdysvaltojen korkohuippu on kaikista merkeistä päätellen lähellä, ainakin ottaen huomioon positiivisen hintakehityksen Yhdysvaltain taloudessa. Viime viikon KPI-tiedot osoittivat, että hinnat Yhdysvalloissa nousivat kolme prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana. Tämä oli odotettua alhaisempi ja osoittaa, että Fedin aggressiivinen korkopolitiikka on toiminut.

Ensi viikolla on Fedin uusi korkokokous, joka voi olla käännekohta korkomarkkinoille. Suurin osa odottaa, että Fed Funds Rate nousee 0,25 prosenttiyksikköä, mutta keskuspankin viestintä on ratkaisevan tärkeää, koska se antaa viitteitä tulevasta rahapolitiikasta ja vaikuttaa pankkien, sijoittajien ja yritysten odotuksiin ja käyttäytymiseen. Tulevan mahdollisen korkotason nousun myötä markkinatoimijat analysoivat tarkasti Fedin signaalit tulevaisuuden suhteen.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Kirjoittajasta
Kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit