Siirry pääsisältöön

Teknologiasektori nousussa Wall Streetillä maanantaina. Aasiassa sekalaiset tunnelmat.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisena, tai alueella [-0,4, 0,4]%.

Ennuste, jotka laadittiin tänä aamuna kello 08:33, perustuu globaalien finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

Yhdysvallat

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,6 prosenttia eilen.

Teknologiaosakkeet johtivat Wall Streetin nousua maanantaina, hyötyen suuresti sirujättien NVIDIA, AMD, Intel ja Qualcomm vahvasta vedosta. Maailmanlaajuinen geopoliittinen jännite on suurelta osin keskittynyt Yhdysvaltoihin, Kiinaan ja teknologiaan, erityisesti edistyksellisiin siruihin, viime vuosina. Teknologinen konflikti Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, joka keskittyy edistyksellisiin siruihin, on ollut merkittävä tekijä geopoliittisessa epävarmuudessa viime vuosina. Yhdysvallat pelkää Kiinan nousua teknologian hallitsevana toimijana, mikä saattaa uhata heidän omaa asemaansa. Kiina puolestaan on riippuvainen ulkomaisesta teknologiasta, erityisesti Yhdysvalloista, mikä on heikkous, joka on käynyt ilmi Yhdysvaltojen pakotteiden kautta.

Lyhyellä aikavälillä konflikti voi aiheuttaa epävarmuutta globaaleissa toimitusketjuissa ja vaikuttaa osakemarkkinoihin. Tämä näkyy korkeampina hintoina ja haasteina teknologiayrityksille, erityisesti pienemmille, jotka joutuvat käsittelemään monimutkaista sääntely-ympäristöä. Pitkällä aikavälillä teknologinen konflikti voi johtaa hajanaisempaan maailmantalouteen, lisääntyneeseen protektionismiin ja mahdolliseen internetin hajaannukseen (“splinternet”). Osakemarkkinoille konflikti voi tuoda lisää volatiliteettia, mutta myös mahdollisuuksia sijoittajille. Ne yritykset, jotka pystyvät navigoimaan geopoliittisessa maisemassa tai hyödyntämään muutoksia toimitusketjuissa, voivat olla houkuttelevia sijoitusvaihtoehtoja. Tämä on ala, jolla on suuri epävarmuus, ja sijoittajien on tärkeää seurata kehitystä tarkasti.

Enphase Energy Inc (6,6%), Lucid Group Inc (4,9%), ON Semiconductor Corp (4,7%) johtivat voittajien listaa Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas American Electric Power Company Inc (-2%), Xcel Energy Inc (-1,6%), Illumina Inc (-1,6%), päätyivät listan pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,4 prosenttia alhaalla tiistai-aamuna.

Aasian pörssit liikkuvat eri suuntiin tiistaina, joten tältä alueelta ei tänään saada selkeää vetovoimaa. Hang Seng -indeksi, joka oli suljettuna eilen voimakkaan myrskyn vuoksi, on yli kaksi prosenttia alhaalla aamutuntien aikana, kiinteistöyritysten painostaessa. Heikkoudet Kiinan kiinteistösektorilla, joka muodostaa merkittävän osan maan taloudesta, ovat suoraan ja epäsuorasti vaikuttaneet maailmantalouteen ja osakemarkkinoihin. Pitkällä aikavälillä jatkuva heikkous Kiinan kiinteistösektorilla voi aiheuttaa globaalia taloudellista epävarmuutta ja vähentää talouskasvua.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn (Brent Blend) hinta on nyt 78,67 dollaria tynnyriltä, alhaalla -0,8 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun (Henry Hub Natural Gas) hinta on noussut 0,4 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,04 NOK, 10,22 SEK, 6,62 DKK ja 0,89 EUR, kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,72 ja 3,79 prosenttia.

Eiliset pettymykset Kiinan BKT-luvuista ovat lähettäneet raaka-aineiden hinnat alaspäin, mukaan lukien öljyn hinnan. Lyhyellä aikavälillä alhaisemmat raaka-aineiden hinnat voivat olla positiivisia maailmantaloudelle, erityisesti aikana, jolloin hintapaine on korkea. Se vähentää inflaatiopainetta ja antaa keskuspankeille enemmän joustavuutta korkojen asettamisessa, mikä on yleisesti ottaen suotuisaa osakemarkkinoille. Alhaisemmat raaka-aineiden hinnat voivat myös olla hyväksi kuluttajille, koska ne voivat johtaa alhaisempiin tavaroiden ja palvelujen hintoihin, mikä voi stimuloida kysyntää ja talouskasvua.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit