Siirry pääsisältöön

Aasiassa laskua Kiinan huonojen BKT-lukujen jälkimainingeissa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – maanantai 17. heinäkuuta.

Uskomme, että Oslo Børs avautuu -0,4 % tai vaihteluvälillä [-0,8 %, 0 %]
Tänään klo 08.12 laatimani ennuste perustuu globaalien markkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat perjantaina keskimäärin -0,3 %.

J.P. Morganin (JPM) vahvat luvut nostivat Wall Streetin kurseja varhaisessa kaupankäynnissä perjantaina, ennen kuin monet sijoittajat käyttivät tilaisuutta lunastaakseen voittoja vakaan osakemarkkinaviikon jälkeen, jonka inflaatioluvut laukaisivat. Viime viikolla alkaneen tuloskauden odotetaan vaikuttavan osakemarkkinoihin myös tällä viikolla. Lisäksi monet sijoittajat valmistautuvat siihen, että Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve nostaa korkoa vielä 0,25 prosenttiyksikköä kuun lopussa. Saavutetaanko korkohuippu USA:ssa tässä kuussa vai ei, se on iso kysymys useimpien sijoittajien keskuudessa. Mikäli myös ensi kuun inflaatioluvut yllättävät alakanttiin, sillä on positiivinen vaikutus Fedin korkopolitiikkaan.

Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten voittajien listan kärjessä olivat UnitedHealth Group Inc (7,2 %), Merck & Co Inc (1 %), Coca-Cola Co (0,9 %), kun taas Chevron Corp (-2,5 %), Dow Inc (-2,4 %), Cisco Systems Inc (-2,2 %) päätyivät laskuun.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,2 % maanantaiaamuna.

Kiinan tuoreet luvut osoittivat, että maan talous kasvoi 6,3 % viimeisen 12 kuukauden aikana, mikä on odotettua hitaampi tahti. Sijoittajat reagoivat uutiseen ja kurssit laskivat Aasiassa, vaikkakaan eivät paljoa. On selvää, että Kiinan viranomaiset vastaavat lisäämällä kannustimia lisäkasvun luomiseksi, varsinkin kun otetaan huomioon, että myös inflaatio maassa on alhainen. Hang Seng -indeksi on pysynyt tänään suljettuna Hongkongin myrskyjen vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,09 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on 1,5 % alempi perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on pysynyt flättinä (0 %). 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,04 Norjan kruunua, 10,25 SEK, 6,64 DKK ja 0,89 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat tasolla 4,77 ja 3,83 %.

Öljyn hinta ylitti viime viikolla 80 dollaria tynnyriltä dollarin heikkenemisen myötä. Dollari, joka on edelleen korkealla useimpiin valuuttoihin, mukaan lukien pohjoismaisiin valuuttoihin, laski merkittävästi Yhdysvaltojen inflaatiolukujen (CPI ja PPI) alettua odotettua enemmän kesäkuussa. Tämä on hyvä uutinen sekä kuluttajille suuressa osassa maailmaa ja siten myös maailmantaloudelle hieman pidemmällä aikavälillä.

Datalähteet: Infront

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tietoa kirjoittajasta
Tietoa kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit