Siirry pääsisältöön

Wall Streetin tapahtumat johtivat osakemarkkinoiden laskuun Aasiassa

Tämä on konekäännösNorjan Nordnet Blogissajulkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – perjantai 7. heinäkuuta.

Tänään klo 07:09 laadittu ennustukseni perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin -1,1 prosenttia.

Wall Streetin sijoittajat pelästyivät eilen vahvojat työttömyyslukuja. ADP-raportti osoitti, että yksityiselle sektorille syntyi kesäkuussa lähes 500 000 uutta työpaikkaa. Vahvat työllisyysluvut ovat positiivisia yksinään, mutta eivät välttämättä aikoina, jolloin keskuspankki tekee kaikkensa hillitäkseen inflaatiota. Russell 2000 laski huimat 1,6 %, jota seurasivat Dow Jones -indeksi (-1,1 %), Nasdaq Composite (-0,8 %) ja S&P 500 (-0,8 %).

ADP-raportti on kuukausittainen raportti yksityisen sektorin työllisyydestä Yhdysvalloissa, jonka ovat laatineet ADP Research Institute ja Moody’s Analytics. Raporttia pidetään Yhdysvaltain työministeriön julkaisemien hallituksen työllisyyslukujen varhaisena indikaattorina, mikä tekee siitä tärkeän työkalun sijoittajille ja ekonomisteille.

Korkean inflaation aikoina, kuten nyt, vahva työpaikkojen määrä voi itse asiassa pelotella sijoittajia. Syynä tähän on se, että kun talous voi hyvin ja työmarkkinat vahvistuvat, riski inflaation nopeutumisesta odotettua nopeammin kasvaa. Tämä voi johtaa siihen, että keskuspankki joutuu kiristämään rahapolitiikkaa esimerkiksi nostamalla korkoja pitääkseen inflaation kurissa. Korkeammat korot tekevät yritysten lainaamisesta kalliimpaa ja voivat siten alentaa yritysten voittoja ja osakekursseja. Tästä syystä vahvat työpaikat voivat pelotella sijoittajia korkean inflaation aikana.

Borgwarner Inc (4 %), Sealed Air Corp (2,5 %), Garmin Ltd (2,1 %) sijoittuivat voittajien listalle S&P 500 -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Fortrea Holdings Inc (-8,1 %), Moderna Inc ( -4,3 %), PayPal Holdings Inc (-3,9 %), loppujen lopuksi.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) ovat laskeneet keskimäärin -0,8 prosenttia perjantaiaamuna.

Aasian osakemarkkinat jatkoivat laskuaan perjantaina USA:n torstain myynnin myötä. Australian pääindeksi, ASX 200 (-1,5 %), päätyi pakkaselle, kun taas Japanin Nikkei 225 (-0,5 %) näyttää menestyvän parhaiten.

Myöhemmin tänään julkaistaan ​​kuukauden ehkä tärkein avaintekijä, US Non-farm Payrolls. Jos tämäkin tulee vahvalle puolelle, tämä voi viitata talouden ylikuumenemiseen, mikä voi johtaa korkojen nousuun kasvun hidastamiseksi. Korkeammat korot voivat tehdä yritysten lainaamisesta kalliimpaa, mikä voi johtaa investointien vähenemiseen ja siten osakekurssien laskuun.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn (Brent Blend) hinta on nyt 76,79 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on 2,3 prosenttia korkeampi torstain tasosta.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.1 USD kustannukset kirjoitushetkellä;10,76 Norjan kruunua, 10,92 SEK, 6,84 DKK ja 0,92 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti 5,01 ja 4,04 prosenttia.

USA:n korot nousivat eilen edelleen, kun odotettiin, että keskuspankki joutuu nostamaan ohjauskorkoa edelleen estääkseen inflaation pysymisen liian korkealla. Yhdysvaltain talouden seuraavien 10 vuoden inflaatio-odotukset eivät muuttuneet eilen, kuten luulisi. Kuka tietää, ehkä eilinen paniikkimyynti maailman pörsseissä oli tarpeeton?

Lähde: Raakatiedot (korot, valuuttakurssit, hyödykkeiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) saadaan Infrontilta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit