Siirry pääsisältöön

Fed fokuksessa ja Aasian osakemarkkinat laskussa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – torstai 6. heinäkuuta.

Tänään klo 07.12 laatima ennustukseni perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat eilen keskimäärin -0,5 prosenttia.Tiistaina sulkemisen jälkeen se palasi kaupankäyntiin Wall Streetillä.Sijoittajat vastasivat laskemalla indeksit alas.Se menestyi huonoimmin kuin Russell 2000, joka laski 1,3 prosenttia.Dow Jones -indeksi laski -0,5 %, kun taas S&P 500 ja Nasdaq-indeksi laskivat molemmat -0,2 %.

S&P 500 koostuu 500 suuresta yhdysvaltalaisesta yrityksestä eri sektoreilta ja tarjoaa laajan yleiskatsauksen Yhdysvaltain markkinoista.Nasdaq Composite sisältää kaikki Nasdaq-pörssissä listatut yhtiöt, jotka tunnetaan korkeasta teknologiayritysten keskittymisestä, ja se toimii hyvänä teknologiasektorin suorituskyvyn indikaattorina.DJIA koostuu 30 suuresta yhdysvaltalaisesta yrityksestä eri sektoreilta, jotka Wall Street Journal on valinnut.Huolimatta rajallisesta määrästä yrityksiä, se on avainindikaattori Yhdysvaltain osakemarkkinoilla.Russell 2000 sisältää 2 000 pienempää yhdysvaltalaista yritystä, ja se tarjoaa tietoa pienyhtiöiden toiminnasta.Yhdessä nämä indeksit antavat kattavan kuvan Yhdysvaltain osakemarkkinoista.

MercadoLibre Inc (4,5 %), Atlassian Corp (3,1 %), Meta Platforms Inc (2,9 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas ON Semiconductor Corp (-4 %), KLA Corp (- 3,5 %), Lam Research Corp (-3,4 %), viimein.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) ovat laskeneet keskimäärin -1,3 prosenttia torstaiaamuna.Keskiviikon lasku Aasiassa jatkui torstaina, ja siksi alueelta ei ole tänään vedettävää.Sijoittajat ovat ilmeisesti antaneet itsensä peloissaan Federal Reserven edellisen kokouksen pöytäkirjan sisällöstä.

Hang Seng -indeksi (-3,1 %) putoaa eniten torstaina, kun taas CSI 300 (-0,7 %) menestyy suhteellisesti parhaiten.Myös Nikkei 225 päättyi jyrkästi eilen illalla, vaikka se on noussut yli 25 % vuonna 2023 ja siksi sillä on paljon tehtävää.On huomionarvoista, että Hongkongissa ja Kiinassa kaupankäynti on tätä kirjoitettaessa käynnissä, ja siksi pörssikuva täällä saattaa muuttua ennen sulkemisaikaa.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 76,36 dollaria tynnyriltä eli 0 prosenttia keskiviikon tasosta.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,3 prosenttia samalla ajanjaksolla.Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa 10,68 Norjan kruunua, 10,96 SEK, 6,87 DKK ja 0,92 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,96 ja 3,95 prosenttia.

Yhdysvaltain tuottokäyrä teki eilen niin pienen hypyn, jonka laukaisi Fedin korkoraportin (Fed Minutes) sanamuoto.Sekä 10- että 30-vuoden korot Yhdysvalloissa lähestyvät nyt 4 prosenttia, kun taas kahden vuoden korko flirttailee 5 prosentin rajan kanssa.Meidän on palattava vuoteen 2006 löytääksemme yhtä korkeat korot.Tuolloin 10 vuoden inflaatio-odotukset olivat noin 2,6 %, kun nyt ne ovat 2,3 %:ssa Federal Reserve Bank of St. Louisin lukujen mukaan.Toisin sanoen inflaatiopaineet taloudessa ovat nykyään alhaisemmat kuin vuonna 2006, mikä on erikseen positiivista.

Lähde: Raakatiedot (korot, valuuttakurssit, hyödykkeiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) saadaan Infrontilta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit