Siirry pääsisältöön

Hiljainen maanantai Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – tiistai 4. heinäkuuta.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,1 % nousussa tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Ennustukseni, joka laadittiin tänään klo 07:06, perustuvat globaalien finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen.

USA

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 0,1 %. Yhdysvaltain osakemarkkinat nousivat marginaalisesti maanantaina, joten tältä alueelta on tänään vähän vetoa. Parhaiten menestyi myös Nasdaq-indeksi, jota auttoi Elon Muskin Tesla, joka nousi lähes 7 prosenttia vahvoilla tuotantoluvuilla. Useat muut sähköautojen valmistajat, mukaan lukien Lucid Group, menestyivät eilen yhtä hyvin.

Lucid Group Inc (7,3 %), Tesla Inc (6,9 %), Warner Bros Discovery Inc (3,7 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvista yrityksistä.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) ovat tiistaiaamuna keskimäärin 0,2 prosentin nousussa. Nikkei 225, joka yhdessä Nasdaq-indeksin kanssa on murskaanut kaikki muut indeksit tänä vuonna, laski eilen illalla 0,9 prosenttia. Hang Seng -indeksi nousee aamulla 0,5 prosenttia, kun taas Kiinan CSI 300 -indeksi sulkeutuu ennallaan.

Kiinan viranomaiset päättivät maanantai-iltana rajoittaa kahden puolijohteiden valmistuksen kannalta keskeisen metallin vientiä. Kyseiset metallit ovat gallium ja germanium. Kiinan galliumin ja germaniumin viennin rajoitukset voivat johtaa merkittäviin seurauksiin teollisuudelle.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 74,98 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on -0,6 prosenttia alhaisempi maanantain tasosta.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,1 prosenttia samalla ajanjaksolla. 1 USD maksaa tällä hetkellä 10,69 NOK, 10,84 SEK, 6,83 DKK ja 0,92 euroa. USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,93 ja 3,86 prosenttia.

Australian keskuspankki jätti ohjauskoron ennalleen eilisillan korkokokouksen yhteydessä. Keskuspankin hallitus tunnustaa tarpeen kiristää rahapolitiikkaa edelleen inflaation palauttamiseksi tavoitetasolle, mutta on päättänyt antaa itselleen enemmän aikaa arvioida talouden tilaa ja tulevaisuudennäkymiä.

Lähde: Korot, valuuttakurssit, hyödykkeiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit