Siirry pääsisältöön

Aasia nousussa yöllä. Nasdaq-indeksin historiallinen vuoden ensimmäinen puolisko.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – maanantai 3. heinäkuuta.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisesti, tai [-0,4, 0,4]% välillä.

Ennustukseni tehtiin tänään kello 06:29, perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

Wall Street

Yhdysvaltain vertailuindeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat perjantaina keskimäärin 1,1 prosenttia.

Perjantaina teknologiaosakkeet olivat Wall Streetin kärjessä, kuten ne ovat muutoin tehneet koko vuoden 2023 ajan. Nasdaq-indeksi päätyi 1,4 prosenttiin, jota seurasivat S&P 500 (+1,2 %) ja Dow Jones Industrial Average (+0,8 %).Vuoden ensimmäinen puolisko on nyt päättynyt loistavasti, ainakin teknologiapainotteisen Nasdaq-indeksin osalta, joka on noussut kaudella huimat 31,7 prosenttia.S&P 500 on tänä vuonna noussut 15,9 prosenttia, kun taas Dow Jones -indeksi on noussut vaatimattomammin 3,8 prosenttia.Sinun täytyy palata takaisin 80-luvun alkuun löytääksesi vertailukelpoisen vuoden ensimmäisen puoliskon Yhdysvalloissa.

Nasdaq-indeksin vaikuttava nousu vuoden ensimmäisellä puoliskolla 31,7 %:n kasvulla osoittaa selvästi teknologiasektorin vahvuuden, joka on edelleen Yhdysvaltain osakemarkkinoiden päätekijä.Tämä kehitys kuvastaa sijoittajien jatkuvaa luottamusta teknologiasektorin pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin huolimatta makrotaloudellisiin olosuhteisiin, kuten inflaatioon, korkojen nousuun ja geopoliittiseen levottomuuteen, liittyvästä merkittävästä epävarmuudesta.On mielenkiintoista seurata kehitystä vuoden jälkipuoliskolla.Nyt on kysymys siitä, jatkaako teknologia-ala edelläkävijänä vai suuntaammeko kiertokulkua kohti arvolähtöisempiä sektoreita.

Voittajat ja häviäjät

Enphase Energy Inc (5,5 %), Sirius XM Holdings Inc (4,6 %), Atlassian Corp (3,8 %) nousi voittajien listalle Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa ja Micron Technology Inc (-1,9 %), Old Dominion. Freight Line Inc (-1,6 %), CoStar Group Inc (-1,2 %), viimeistelty pohja.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI, KOSPI, ASX 200, HANG SENG ja SHANGHAI) ovat nousseet keskimäärin 1,3 prosenttia maanantaiaamuna.

Tunnelma Aasiassa oli maanantaina hyvä.On luonnollista olettaa, että alueen sijoittajat innostuivat perjantaina Euroopan ja Amerikan pörssien vahvasta kehityksestä.Toisin sanoen ei ole itsestään selvää, että saamme tänään ylimääräistä apua Aasiasta.Hongkongin Hang Seng -indeksin odotetaan nousevan 1,8 prosenttia, kun taas Japanin Nikkei 225 nousee 1,5 prosenttia.Myös Kiinan osakemarkkinat ovat aamutunneilla vakaasti nousussa makrolukujen nousun myötä.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 75,41 dollaria tynnyriltä, ​​ennallaan perjantain tasosta.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut 1 prosentin samalla ajanjaksolla.1 USD kustannukset kirjoitushetkellä;10,71 Norjan kruunua, 10,77 SEK, 6,83 DKK ja 0,92 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti.4,91 ja 3,84 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankki on ilmoittanut, että korkoa voidaan nostaa edelleen tänä vuonna talouden korkean inflaatiopaineen vuoksi.Inflaatiopaineet ovat laskeneet merkittävästi viime vuoden huipusta ja markkinat hinnoittelevat nyt pitkän aikavälin 2,2 prosentin hinnannousua seuraavien 10 vuoden aikana.

Koska talouden kasvu on suhteellisen heikkoa, monet pelkäävät, että uudet korkohypyt ajavat USA:n taantumaan . On myös tärkeää huomata, että talouteen vaikuttavat monet tekijät, eivät vain korot ja inflaatio. Myös työmarkkinat, asuntomarkkinat, kauppatase, geopoliittinen epävarmuus ja monet muut tekijät vaikuttavat. Lisäksi on tärkeää muistaa, että keskuspankit pyrkivät yleensä tasapainottamaan inflaation hillitsemisen ja talouskasvun ylläpitämisen tarpeen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit