Siirry pääsisältöön

Sekava päivä Wall Streetillä, Aasiasta ei tullut apuja.

Tämä on konekäännösNorjan Nordnet Blogissajulkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Aamuraportti – torstai 29. kesäkuuta.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasaisesti tai välillä [-0,4, 0,4]%.

Ennustukseni, jotka laadittiin tänään klo 07:17, perustuvat maailmanlaajuisten finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen.

Wall Street

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) päätyivät eilen keskimäärin nollan tuntumaan.

Keskiviikko Wall Streetillä oli hyvin sekava.Nasdaq johti 0,3 prosentin nousua, kun taas S&P 500 jäi ennalleen ja Dow Jones Industrial Average laski 0,2 prosenttia.Suuret matkatoimistot puolestaan ​​nousivat eilen merkittävästi, mukaan lukien risteilyjätit Carnival (+8,1 %), Norwegian Cruise Line (+7,5 %) ja Royal Caribbean (+1,7 %).Samat yritykset ovat myös kaksinkertaistuneet arvossaan vuonna 2023, vuonna 2023, jolle on ominaista korkea inflaatio, heikko kasvu ja suuri geopoliittinen epävarmuus.

Matkailuyritykset ovat sijoittajien silmällä pitämisen tärkeitä useista syistä, sillä ne voivat toimia varhaisena taloudellisen toimeliaisuuden indikaattorina.Kun taustalla oleva talous on vahva, ihmisillä on yleensä enemmän rahaa käytettäväksi matkustamiseen, mikä voi olla positiivista näille yrityksille.Toisaalta, kun näkymät ovat heikot, matkustaminen on yksi ensimmäisistä ihmisten leikkaamista kuluista, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti matkayritysten tuloihin.

Fokuksessa olevat yritykset

Lucid Group Inc (5,2 %), Sirius XM Holdings Inc (4,4 %), MercadoLibre Inc (3,9 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa ja JD.Com Inc (-2, 7 %). , Regeneron Pharmaceuticals Inc (-2,2 %), American Electric Power Company Inc (-2,2 %), päätyi listan pohjalle.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI, KOSPI, ASX 200, HANG SENG ja SHANGHAI) ovat laskeneet keskimäärin -0,3 prosenttia torstaiaamuna.

Aasian osakemarkkinat menivät torstaina eri suuntiin, joten tältä alueelta ei tänään ole vetoa.Nikkei 225 nousee puoli prosenttia aamulla, kun taas KOSPI-indeksi, Hang Seng -indeksi ja Shanghai CSI 300 ovat laskeneet 0,2, 1,3 ja 0,1 prosenttia.Australian pääindeksi, ASX 200, päättyi ennallaan.

Sijoittajat olivat passiivisia sen jälkeen, kun Fedin pääjohtaja Jerome Powell toisti, että Yhdysvaltain korkohuippua ei todennäköisesti ole saavutettu.Powell osallistui eilen Euroopan keskuspankin järjestämään paneelikeskusteluun.Iso kysymys on, ajaako viime vuoden jyrkkä korkojen nousu Yhdysvaltain talouden taantumaan.

USA:n taantuma saattaa asettaa haasteita markkinoille, jotka jo nyt kamppailevat omien taloudellisten ongelmiensa kanssa.Samalla se voi myös avata mahdollisuuksia sijoittajille, jotka ovat valmiita ottamaan riskejä epävarmoissa olosuhteissa.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 73,72 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on 1,8 prosenttia korkeampi keskiviikon tasosta.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1 prosentin samalla ajanjaksolla.1 USD:n kustannukset kirjoitushetkellä: 10,79 NOK, 10,82 SEK, 6,84 DKK ja 0,92 euroa, kun taas Yhdysvaltojen 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti.4,75 ja 3,73 prosenttia.

Öljyn hinta nousi eilen merkittävästi viime viikkojen vaikeuksien jälkeen.Öljyn hinnan nousu johtui yllättävistä varastomuutoksista Yhdysvalloissa.USA:n viikoittaisilla öljyvarastoluvuilla on merkittävä vaikutus öljyn hintaan useista syistä.Öljyvarastoluvut antavat käsityksen kysynnän ja tarjonnan välisestä suhteesta.Jos luvut osoittavat öljyvarastojen pienenevän, se voi olla merkki siitä, että kysyntä ylittää tarjonnan, mikä voi nostaa hintoja.Toisaalta varastojen kasvu voi viitata siihen, että tarjonta ylittää kysynnän, mikä voi aiheuttaa hintapaineita.

Markkinoilla on usein odotuksia siitä, mitä öljyvarastointiluvut näyttävät.Jos todelliset luvut poikkeavat näistä odotuksista, se voi aiheuttaa odottamattomia markkinaliikkeitä.Tässä tapauksessa näyttää siltä, ​​että yllättävä osakkeiden lasku johti öljyn hinnan nousuun.Öljyvarastoluvut voidaan nähdä myös talouden indikaattorina.Öljyvarastojen pieneneminen voi olla merkki lisääntyneestä taloudellisesta toimeliaisuudesta, mikä voi nostaa öljyn hintaa.Samalla tavalla öljyvarastojen kasvu voi viitata taloudellisen toimeliaisuuden laskuun.Yhdysvallat on yksi maailman suurimmista öljyn tuottajista ja kuluttajista.Siksi maan öljyvarastojen muutoksilla on merkittävä vaikutus maailman öljymarkkinoihin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit