Siirry pääsisältöön

AI-huumaa Wall Streetillä. Jerome Powell fokuksessa tänään.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Wall Street

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 1,1 prosenttia.

Viikon jatkuneen laskun jälkeen trendi kääntyi tiistaina jälleen ylöspäin Wall Streetillä.Nasdaq-indeksi johti 1,7 prosentin nousulla, jota seurasivat S&P 500 (+1,2 %) ja Dow Jones Industrial Average (+0,6 %).

Suuret teknologiaosakkeet, erityisesti Microsoftin ja Nvidian johdolla vaikuttivat voimakkaasti nousuun, jota auttoi tekoälyä (AI) koskeva innostus.AI-huumaa näyttää jatkavan sijoittajien halukkuutta teknologiaosakkeisiin.Näillä yrityksillä, jotka ovat investoineet voimakkaasti tekoälytutkimukseen ja -kehitykseen, on mahdollisuus hyötyä teknologian muuttavasta vaikutuksesta useille aloille.Tekoälypohjaisten ratkaisujen lisääntynyt kysyntä itse ajavista autoista data-analytiikkaan on johtanut optimismiin näiden osakkeiden suhteen.

Microsoft, joka ilmoitti äskettäin useista tekoälyllä varustettujen tuotteiden lanseerauksista, nousi 1,8 %.Nvidia, joka valmistaa erityisesti tekoälylaskelmia varten suunniteltuja siruja, nousi huikeat 3,1 %.Tekoälyn taustalla oleva ajatus ja sen mahdollinen vaikutus lähes kaikkiin yhteiskunnan osa-alueisiin terveydenhoidosta rahoitukseen, kuljetuksiin ja vähittäiskauppaan voivat edelleen lisätä teknologiaosakkeiden kysyntää.Vaikka lyhyellä aikavälillä saattaa esiintyä epävakautta, teknologian taustalla oleva trendi on edelleen vahva.

Fokuksessa olevat yritykset

Lucid Group Inc (9,9 %), Old Dominion Freight Line Inc (7,4 %), Charter Communications Inc (5 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Walgreens Boots Alliance Inc (-9, 3) %), Regeneron Pharmaceuticals Inc (-8,7 %), Illumina Inc (-4,4 %), lopussa.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI, KOSPI, ASX 200, HANG SENG ja SHANGHAI) ovat nousseet keskiviikkoaamuna keskimäärin 0,2 prosenttia.

Aasialaiset sijoittajat innostuivat Wall Streetin tiistain aktiivisuudesta, joka johti alueindeksien nousuun keskiviikkona.Australian osakemarkkinat, ASX 200, olivat erityisen erottuvaisia ​​tuoreiden inflaatiolukujen vetämänä.Australian inflaatio oli viime kuussa 5,6 prosenttia, mikä on huomattavasti odotettua alhaisempi.Nämä luvut viittaavat siihen, että hintapaineet taloudessa ovat laantumassa, mikä antoi sysäyksen Australian osakemarkkinoille.Tämä osoittaa, että markkinat reagoivat positiivisesti inflaation hidastumiseen, mikä voi helpottaa keskuspankkia ja vähentää painetta rahapolitiikan kiristämiseen.

Australian viimeisimmät inflaatioluvut voivat olla merkki vakaammasta maailmantalouden tilanteesta.Inflaation hidastuminen Australian kaltaisessa suuressa taloudessa saattaa olla merkki siitä, että maailmantalouden ilmapiiri alkaa tasaantua, millä voi olla myönteisiä vaikutuksia maailmanmarkkinoihin.Tämä voi myös tarjota jonkin verran turvaa sijoittajille ja mahdollisesti lisätä optimismia globaaleilla pörsseillä.Vaikka alhaisemmat inflaatioluvut antavat aihetta optimismiin, on tärkeää, että sijoittajat seuraavat keskuspankkien toimintaa jatkossakin ympäri maailmaa.Keskuspankeilla on suuri vaikutus maailmantalouteen, ja rahapolitiikan muutoksilla voi olla merkittäviä seurauksia sijoittajille.

Korko, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 72,75 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on -1,8 prosenttia vähemmän kuin tiistaina.Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,2 prosenttia samalla ajanjaksolla.1 USD kustannukset kirjoitushetkellä;10,82 Norjan kruunua, 10,74 SEK, 6,8 DKK ja 0,91 euroa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti.4,76 ja 3,77 prosenttia.

Federal Reserven johtaja Jerome Powell, joka puhuu tänään Euroopan keskuspankin järjestämän paneelikeskustelun yhteydessä.Useat keskuspankit, mukaan lukien Yhdysvallat, ovat nostaneet korkoja jyrkästi kuluneen vuoden aikana torjuakseen talouden inflaatiopaineita pitkän voimakkaan rahapolitiikan elvytysjakson jälkeen.Keskuspankkien reaktio nousevaan inflaatioon on sijoittajille erittäin tärkeä, sillä korkojen nousu johtaa usein osakemarkkinoiden laskuun.

Korkopäätökset vaikuttavat myös valuuttakursseihin, joukkovelkakirjalainojen hintoihin ja vieraan pääoman kustannuksiin, joten niillä on laaja vaikutus talouteen.Jos Powell ilmoittaa aggressiivisemmasta kiristämisestä kuin markkinat odottavat, tämä voi lähettää aaltoja rahoitusmarkkinoiden läpi.Toisaalta, jos hän vihjaa asteittaisempaan lähestymistapaan koronnostoihin, se voisi rauhoittaa markkinoita ja tukea osakekursseja.

Tärkeää on myös huomata, että Powell on ollut selväsanainen, että Federal Reserve ei epäröi kiristää rahapolitiikkaa nopeasti, jos se on tarpeen inflaation hillitsemiseksi.Tämä voi tarkoittaa, että saamme nähdä lisää koronnostoja Yhdysvalloissa lähitulevaisuudessa.Riippuen siitä, mihin suuntaan Powell osoittaa, tällä voi olla suuri vaikutus maailman rahoitusmarkkinoihin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit