Siirry pääsisältöön

Markkinat laskussa Yhdysvalloissa, tekoäly nousussa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) laskivat eilen keskimäärin -0,5 prosenttia. Osakemarkkinat laskivat tiistaina Wall Streetillä. Suhteellisen hyvin menestyi Nasdaq-indeksi (-0,2 %). S&P 500 (-0,5 %) ja Dow Jones Industrial Average (-0,7 %).

Eilinen laskusuhdanne oli odotettavissa, koska maailman pörssit laskivat voimakkaasti maanantaina, kun Yhdysvallat suljettiin. Iso kysymys on, muuttuuko osakemarkkinoilla myrskyisä jatkossa vai jatkuuko tekoälyyn liittyvä optimismin vetämä myönteinen trendi.

Eilinen laskusuhdanne oli odotettavissa, koska maailman pörssit laskivat voimakkaasti maanantaina, kun Yhdysvallat suljettiin. Iso kysymys on, muuttuuko osakemarkkinoilla myrskyisä jatkossa vai jatkuuko tekoälyyn liittyvän optimismin vetämä myönteinen trendi.

Osamarkkinoiden lasku Aasiassa

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat laskeneet keskiviikkoaamuna keskimäärin -0,6 prosenttia.

Haasteet ja optimismi Japanissa

Japanin osakemarkkinat ovat kohdanneet haasteita useiden vuosikymmenien ajan, mikä johtuu tekijöistä, kuten “menetetty vuosikymmen” 1990-luvulla valtavan omaisuus- ja osakekuplan jälkeen, väestörakenteen ikääntymisen ja työvoiman vähenemisen aiheuttamat demografiset haasteet sekä talousuudistusten puute. stimuloida kasvua. Nyt nuolet näyttävät kuitenkin osoittavan oikeaan suuntaan.

Warren Buffetin sijoitukset Japaniin

Warren Buffetin johtama Berkshire Hathaway on lisännyt investointejaan Japaniin merkittävästi vuonna 2023. Vaikka Warren Buffett on yksi maailman menestyneimmistä sijoittajista, on useita syitä, miksi osakesijoittajien ei pitäisi seurata sokeasti hänen jalanjäljänsä. Ensinnäkin Buffettilla on selkeä sijoitustyyli, joka tunnetaan nimellä arvosijoittaminen, joka ei sovi kaikille. Lisäksi tiedot hänen kaupoistaan tulevat usein viiveellä, joten markkinat ovat saattaneet jo reagoida. Lisäksi Buffettilla on Berkshire Hathawayn kautta pääsy resursseihin ja tietoihin, jotka eivät ole yksittäisten sijoittajien saatavilla, ja hänen salkkunsa koko ja hänen pitkän aikavälin sijoitushorisonttinsa eivät välttämättä sovi kaikille. Siksi sijoittajien on tärkeää kehittää oma strategiansa, joka perustuu henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa, riskinsietokykyyn ja sijoitushorisonttiin.

Päivitykset öljyn hinnasta, kaasun hinnasta ja valuuttakursseista

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 76,18 dollarissa tynnyriltä, mikä on 2,1 prosenttia korkeampi tiistain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,7 prosenttia samalla ajanjaksolla. 1 USD tällä hetkellä maksaa; 10,72 Norjan kruunua, 10,78 SEK, 6,82 DKK ja 0,92 euroa, kun taas Yhdysvaltojen 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,7 ja 3,74 prosenttia.

Powellin kongressissa pitämän puheen odotukset Fedin johtajan Jerome Powellin on määrä puhua kongressille tällä viikolla. Viime kokouksessaan keskuspankki piti korot ennallaan, mutta ilmoitti suunnittelevansa vielä kaksi koronnostoa tänävuonna. He odottavat myös aiemmin oletettua korkeampia korkoja vuosille 2024 ja 2025. Tämä tiukempi rahapolitiikka voi vahvistaa dollaria, sillä Yhdysvaltojen muihin maihin verrattuna korkeammat korot voivat houkutella pääomaa dollarimääräisiin omaisuuseriin. Sijoittajien huomio kiinnitetään Powellin lausuntoihin mahdollisista muutoksista Fedin näkemyksissä inflaatiosta ja talouskasvusta, jotka voivat vaikuttaa valuuttamarkkinoihin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit