Siirry pääsisältöön

Pörssit avautumassa flättinä? Laskua Aasiassa, Warren Buffett fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Pohjoismaiset pörssit

Uskon, että pohjoismaiset pörssit (OBX, OMXS30, OMXC20 ja OMXC25) avautuvat tänään keskimäärin flättinä.

  • Uskon Oslo Børsin (OBX) avautuvan -0,2 % tai alueella [-0,5, 0,1] %
  • Uskon Tukholman pörssin (OMXS30) avautuvan -0,1 % tai vaihteluvälillä [-0,4, 0,2] %
  • Uskon Kööpenhaminan pörssin (OMXC20) avautuvan +0,2 % tai vaihteluvälillä [-0,3, 0,7] %
  • Uskon Helsingin pörssin (OMXH25) avautuvan flättinä tai vaihteluvälillä [-0,3, 0,3] %

Ennustus laadittiin tänään klo 08:32 ja ne perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen viimeisen 24 tunnin aikana.

Wall Street suljettuna maanantaina

Amerikan pörssit olivat kiinni maanantaina, joten tältä alueelta ei ole tänään saatavilla veto-apua. Pääasiassa teknologiasektoria edustava Nasdaq-indeksi on noussut tänä vuonna 30,8 % korkeammista koroista ja inflaatiosta huolimatta.

Buffettin sijoitukset japanilaisiin monialakonserneihin

Vaikka pörssit Yhdysvalloissa olivat kiinni maanantaina, Warren Buffett on ollut töissä ja ilmoittanut uusista suurista japanilaisosakeostoista. Japanilaiset monialakonsernit Mitsui, Marubeni, Mitsubishi, Itochu ja Sumitomo olivat nousussa sen jälkeen, kun Berkshire Hathaway ilmoitti nostaneensa omistusosuutensa niissä keskimäärin yli 8,5 prosenttiin.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat laskeneet keskimäärin -0,5 prosenttia tiistaiaamuna. Tunnelma Aasiassa on tiistaiaamuna suhteellisen heikko sekä Aasiassa, Hongkongissa että Kiinassa. Myös Kiinan keskuspankki laski korkoja eilen illalla, vaikka sijoittajat olivat toivoneet nostoa.

Kiinan kiinteistösektori

Kiinan kiinteistösektori on maan talouden kulmakivi, ja sillä on merkittävä vaikutus sekä talouskasvuun että rahoitusvakauteen. Se edustaa noin 30 prosenttia maan BKT:sta, kun otetaan huomioon siihen liittyvät alat, kuten rakennusteollisuus ja raaka-aineteollisuus.

Öljyn hinnan dynamiikka

Öljyn hinta näyttää vakiintuneen 70:n paikkeille viime viikon jyrkän laskun jälkeen. Öljyn hintaan ovat viime aikoina vaikuttaneet monet tekijät, mukaan lukien OPEC+, geopoliittiset jännitteet, mahdolliset muutokset Irania vastaan ​​kohdistetuissa pakotteissa, kohonneet korot ja valuuttaliikkeet.

Valitut tunnusluvut

  • Tynnyri Pohjanmeren öljyä (Brent Blend) maksaa 75,8 USD
  • Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on -0,7 prosenttia alempi maanantain tasosta
  • 1 USD maksaa 10,65 NOK, 10,72 SEK, 6,82 DKK ja 0,92 EUR
  • Kahden ja kymmenen vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,74 %, 3,8 %.

Lähde: Infront

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Kirjoittajasta
Kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit