Siirry pääsisältöön

Laskua odotuksissa, Aasia jyrkästi alas aamuyöllä. USA kiinni tänään.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Pohjoismaiset pörssit

Uskomme pohjoismaisten pörssien (OBX, OMXS30, OMXC20 ja OMXC25) avautuvan tänään keskimäärin -0,4 %.

Ennustuksemme on laadittu tänään klo 08:12 Suomen aikaa ja se perustuu maailmanmarkkinoiden kehitykseen sen jälkeen, kun ko. pörssit suljettiin perjantaina.

Wall Street suljettu maanantaina

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) laskivat perjantaina keskimäärin -0,5 prosenttia. Wall Streetin sijoittajat vetivät henkeä perjantaina, päivää ennen pitkää viikonloppua. Se oli myös optioiden lunastuspäivä, joka tunnetaan nimellä “Quadruple Witching Day” – ilmiö, joka voi häiritä markkinoita tilapäisesti. Yhdysvaltain pörssit ovat kiinni maanantaina, joten kaupankäyntivolyymien odotetaan muualla maailmalla jäävän tänään merkittävästi pienemmäksi, ei vähiten Euroopassa.

Walgreens Boots Alliance Inc (2 %), Intel Corp (1,5 %), Visa Inc (1,2 %) olivat voittajien listan kärjessä Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa ja Walt Disney Co (-1,7 %), Microsoft Corp. (-1,7 %), UnitedHealth Group Inc (-1,6 %), laskivat.

Aasian markkinat punaisena, geopoliittiset tekijät painopisteenä

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat laskeneet keskimäärin -1,2 prosenttia maanantaiaamuna. Tämä tapahtuu uusiutuneiden geopoliittisten jännitteiden seurauksena sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin ja hänen kiinalaisen kollegansa Qin Gangin tapaamisen jälkeen. Geopoliittiset jännitteet voivat vaikuttaa merkittävästi globaaleihin markkinoihin, ja on ratkaisevan tärkeää, että Yhdysvallat ja Kiina löytävät keinoja rakentavaan vuoropuheluun ja yhteistyöhön.

Öljyn hinnan nousu

Öljyn hinta, joka on ollut koko vuoden paineen alla maailmantalouden heikkojen kasvuimpulssien ja yleisen epävarmuuden vuoksi, elpyi jonkin verran viime viikolla. Monet sijoittajat toivovat ja uskovat Kiinan paluun vuonna 2023 kolmen laihan Covid-19-vuoden jälkeen. Kiinan talouden heilahteluilla ja politiikan muutoksilla voi olla merkittäviä vaikutuksia sekä maailmantalouteen että hyödykemarkkinoihin.

Liikkeet korko- ja valuuttamarkkinoilla Fedin kokouksen jälkeen

Myös korko- ja valuuttamarkkinat ovat olleet huomion kohteena viime päivinä keskiviikon keskuspankin korkokokouksen jälkeen, jossa he merkitsivät mahdollisuutta kahdelle lisäkoronnostolle tänä vuonna. Tulevatko ne vai eivät, jää nähtäväksi.

Valitut tunnusluvut

  • Tynnyri Pohjanmeren öljyä (Brent Blend) maksaa 75,5 USD
  • Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,4 prosenttia perjantain tasosta
  • 1 USD maksaa 10,54 NOK, 10,64 SEK, 6,81 DKK ja 0,91 EUR
  • Kahden ja kymmenen vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,72 %, 3,77 %.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit