Siirry pääsisältöön

Nousua odotuksissa. Sijoittajat uhmaavat Fediä. Laajaa nousua Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Pohjoismaiset pörssit

Uskomme, että pohjoismaiset pörssit (OBX, OMXS30, OMXC20 ja OMXC25) avautuvat tänään keskimäärin +0,3 %.

Huom. Ennustuksemme on laadittu tänään klo 08:40 Suomen aikaa ja ne perustuvat globaalien markkinoiden kehitykseen viimeisen 24 tunnin aikana

Laajaa nousua Wall Streetillä

Yhdysvaltain vertailuindeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 1,2 prosenttia. Amerikkalaiset sijoittajat uhmasivat Fediä eilen, kun he ostivat osakkeita laajalla rintamalla. Fed ilmoitti torstaina, että korkohuippua ei kaikin puolin ole saavutettu, mikä sinänsä on negatiivinen vaikutin osakemarkkinoiden kannalta.

Korkojen nousu voi olla negatiivista osakemarkkinoille, koska se lisää yritysten lainakustannuksia, mikä voi heikentää niiden sijoituskapasiteettia ja tuottoa. Tämä dynamiikka havainnollistaa, kuinka erilaiset taloudelliset indikaattorit voivat vaikuttaa osakemarkkinoihin monimutkaisilla ja usein ristiriitaisilla tavoilla.

Dow Jones -indeksi nousi torstaina 1,3 prosenttiin, ja sitä seurasivat tiiviisti S&P 500 (+1,2 %) ja Nasdaq-indeksi (+1,1 %). Nasdaq-indeksi on myös tämän vuoden selkeä voittaja lähes 32 prosentin nousulla.

Microsoft Corp (3,2 %), Amgen Inc (2,8 %), Verizon Communications Inc (2 %) olivat voittajien listan kärjessä Dow Jones -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Nike Inc (-0,4 %) American Express Co ( -0,4 %), Goldman Sachs Group Inc (-0,4 %) laskivat.

Vetoapua Aasiasta?

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat nousseet keskimäärin 0,7 prosenttia perjantaiaamuna. Osakemarkkinoiden nousu Aasiassa ja USA:ssa voi johtaa jatkuvaan osakemarkkinoiden nousuun Euroopassa niin sanotun “seurantavaikutuksen” vuoksi.

Jos sijoittajat näkevät yhden alueen markkinoiden menestyvän hyvin, se voi kannustaa heitä sijoittamaan enemmän muille markkinoille myönteisen kehityksen jatkuessa. Tämä voi auttaa kohottamaan markkinoiden tunnelmaa, lisäämään sijoittajien optimismia ja kannustamaan osakkeiden ostoa, kun markkinat avautuvat myöhemmillä aikavyöhykkeillä, kuten Euroopassa.

“Quadruple Witching”

On myös luonnollista olettaa, että Euroopan ja USA:n pörsseissä volatiliteetti on normaalia korkeampaa, koska “Quadruple Witching”.

“Quadruple Witching” tarkoittaa päivää, jolloin neljä erilaista johdannaissopimusta päättyy samanaikaisesti. Näitä ovat osakeindeksifutuurit, osakeindeksioptiot, osakeoptiot ja yksittäiset osakefutuurit. Tämä tapahtuu neljä kertaa vuodessa: maaliskuun, kesä-, syys- ja joulukuun kolmantena perjantaina. Näinä päivinä markkinoiden aktiivisuus ja volyymi voivat olla huomattavasti normaalia korkeampia, kun sijoittajat sulkevat, kierrättävät tai avaavat uusia positioita. Tämä voi johtaa suurempiin hintaliikkeisiin ja suurempaan volatiliteettiin pörssissä. Lisääntynyt aktiivisuus johtuu siitä, että sijoittajat muuttavat tai sulkevat positioitaan ennen erääntymispäivää, mikä voi johtaa epätavallisiin hintaliikkeisiin ja lisääntyneeseen kaupankäyntivolyymiin.

Öljy, dollari ja Kiina

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 75,55 dollarissa tynnyriltä, ​​mikä on 1,8 prosenttia korkeampi kuin torstaina. Öljyn hinnalla ja Yhdysvaltain dollarin arvolla on usein käänteinen suhde. Kun dollari heikkenee suhteessa muihin valuuttoihin, muiden valuuttojen ostajien on halvempaa ostaa öljyä.

Lisäksi maailman suurimmalta öljyntuojalta Kiinasta on tullut viime aikoina öljymarkkinoiden kannalta positiivisia lukuja. Jos öljymarkkinoiden toimijat odottavat kysynnän ylittävän tarjonnan, tämä voi johtaa öljyn hinnan nousuun.

Tämä oli siis yhteenveto globaaleista markkinoista, jossa keskityttiin siihen, miten erilaiset taloudelliset tapahtumat ja indikaattorit vaikuttavat osake- ja öljymarkkinoihin. Muista, että markkinat ovat koko ajan muutoksessa ja monet muuttujat voivat vaikuttaa sekä osakkeiden että raaka-aineiden hintoihin.

Valitut tunnusluvut

  • Tynnyri Pohjanmeren öljyä (Brent Blend) maksaa 75,6 USD
  • 1 USD maksaa 10,49 NOK, 10,59 SEK, 6,81 DKK ja 0,91 EUR
  • Kahden ja kymmenen vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,68 %, 3,74 %.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit