Siirry pääsisältöön

Laskua odotuksissa, Wall Streetillä vaihtelevaa. EKP fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Pohjoismaiset pörssit

Uskon pohjoismaisten pörssien (OBX, OMXS30, OMXC20 ja OMXC25) avaavan tänään keskimäärin -0,3 %.

Uusi teknologian nousu Wall Streetillä

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) laskivat eilen keskimäärin -0,1 prosenttia.

Yhdysvaltain keskuspankki piti odotetusti korot ennallaan keskiviikon korkokokouksen päätyttyä, mutta ilmoitti, ettei korkohuippua ole vielä kunnolla saavutettu. Sijoittajat eivät pitäneet kuulemastaan ​​ja indeksit lähtivät heti alas.

Pessimismi ei kestänyt kauan, etenkään teknologiasijoittajan keskuudessa, jotka nostivat Nasdaq-indeksin 0,4 prosenttia. S&P 500 oli myös päivän päätteeksi plussalla, kun taas Dow Jones Industrial Average laski 0,7 prosenttia. Vaikka keskuspankki yllätti monet, kun he ilmoittivat, että korkoa voitaisiin nostaa vielä kahdella pykälällä, eli 0,5 prosenttiyksikköä tänä vuonna, niin osa uskoo, että näin ei tapahdu, koska taloudessa on useita deflaatiopiirteitä, jotka tulevat näkyviin makroluvuissa.

Intel Corp (4,9 %), NVIDIA Corp (4,8 %), Broadcom Inc (4,1 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvista yrityksistä, kun taas Rivian Automotive Inc (-3,3 %), Diamondback Energy Inc (- 2,5 %), Lucid Group Inc (-2,3 %), päätyivät laskuun.

Optimismia Aasiassa

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat nousseet keskimäärin 0,6 prosenttia torstaiaamuna.

Tunnelma Aasiassa oli torstaina hyvä huolimatta signaaleista korkojen noususta Yhdysvalloissa. Nikkei 225, joka on noussut lähes 30 prosenttia tänä vuonna, nousi vielä 0,4 prosenttia viime yönä. Hongkongin Hang Seng -indeksi ja kiinalainen Shanghai CSI 300 -indeksi ovat nousseet 0,8 ja 0,5 prosenttia aamulla.

EKP ja Fed keskiössä

EKP:n odotetaan tänään nostavan korkoa vielä 0,25 prosenttiyksikköä. Sekä Yhdysvaltain keskuspankilla (Fed) että Euroopan keskuspankilla (EKP) on tärkeä rooli maailmantaloudessa niiden edustamien talouksien koosta ja tärkeydestä johtuen.

EKP hallitsee korkoja euroalueella, joka on yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä talousalueista. EKP:n korkopolitiikalla on suora vaikutus euroalueen talouteen ja välillinen vaikutus muihin talouksiin kauppa- ja rahoitussuhteiden kautta. Toisaalta Fedillä, joka on maailman suurimman talouden keskuspankki, on vielä suurempi vaikutus globaalisti.

Vaikka USA:n korkotaso oli eilen suhteellisen matala, on tärkeää tiedostaa, että keskuspankkien viestintä voi vaikuttaa inflaatio-odotuksiin ja siten auttaa hallitsemaan inflaatiota. Kertomalla tulevista rahapoliittisista toimenpiteistä keskuspankit voivat muokata taloudellisia odotuksia ja käyttäytymistä.

Korkojen tarkistukset vaikuttavat suoremmin luoton kustannuksiin, mikä puolestaan ​​vaikuttaa investointeihin, kulutukseen ja hintapaineisiin. Viestinnän tehokkuuden kannalta on ratkaisevan tärkeää, että markkinat luottavat keskuspankkiin, sillä sen uskottavuus ratkaisee, odottavatko markkinat sanojen perään oikeita tekoja.

Valitut tunnusluvut

  • Tynnyri Pohjanmeren öljyä (Brent Blend) maksaa 73,2 USD
  • 1 USD maksaa 10,64 NOK, 10,71 SEK, 6,88 DKK ja 0,92 EUR
  • Kahden ja kymmenen vuoden korot Yhdysvalloissa ovat 4,74 %, 3,83 %.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit