Siirry pääsisältöön

Pientä laskua odotettavissa ennen tärkeää Fed-kokousta.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Amerikkalaiset indeksit

Yhdysvaltain vertailuindeksit (S&P 500, NASDAQ ja DJIA) nousivat eilen keskimäärin 0,6 prosenttia. Amerikkalaiset sijoittajat nostivat indeksejä edelleen tiistaina. Nasdaq-indeksi johti jälleen 0,8 prosentin nousulla, jota seurasivat S&P 500 (+0,7 %) ja Dow Jones Industrial Average (+0,4 %).

Rivian Automotive Inc (8,9 %), Lucid Group Inc (4,5 %), NXP Semiconductors NV (4,3 %) olivat voittajien listan kärjessä Nasdaq-indeksiin kuuluvien yritysten joukossa ja Advanced Micro Devices Inc (-3, 6 %). , Biogen Inc (-2,8 %), MercadoLibre Inc (-2,3 %), päätyivät laskuun.

Fokuksessa Apple, Oracle ja Tesla

Kourallinen Applen johtamia yrityksiä on noussut uusille kaikkien aikojen ennätyksille viime päivinä tekoälyyn tai tekoälyyn liittyvän yleisen optimismin ansiosta. Eilen oli lisäksi Oraclen vuoro tehdä uusi ennätys. Myös Elon Muskin Tesla on kehittynyt voimakkaasti viime aikoina. Yhtiön varasto on yli kaksinkertaistunut tänä vuonna Fordin ja GM:n kanssa viimeaikaisten Telsan arvokkaaseen latausverkostoon liittyvien sopimusten ansiosta.

Aasian osakemarkkinat nousussa

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat nousseet keskiviikkoaamuna keskimäärin 0,7 prosenttia. Japanin Nikkei 225, yksi Aasian merkittävimmistä osakemarkkinaindekseistä, nousi keskiviikkona vielä 1,7 prosenttia.

Odotukset Fedin korkokokoukseen

Tänään on myös Fedin uuden korkokokouksen aika. Tuoreet inflaatioluvut osoittivat eilen, että Fedin aggressiivinen korkopolitiikka on auttanut vähentämään hintapaineita taloudessa, joten on selvillä, että Fed Funds Rate pidetään tällä kertaa ennallaan. On tärkeää korostaa, että tuottokäyrä (yield curve) Yhdysvalloissa on edelleen käänteinen. Käänteinen tuottokäyrä (jossa lyhyet korot ovat korkeammat kuin pitkät korot) nähdään usein signaalina tulevasta talouden laskusta. Tämä johtuu siitä, että se voi viitata siihen, että sijoittajat odottavat alhaisempia korkoja tulevaisuudessa, mikä on usein reaktio talouden hidastumiseen tai mahdolliseen taantumaan.

Valitut tunnusluvut

  • 1 barrel Pohjanmeren öljyä (Brent Blend) maksaa 74,62 dollaria
  • 1 USD maksaa 10,65 NOK, 10,69 SEK, 6,91 DKK ja 0,93 EUR
  • USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat vastaavasti 4,65 ja 3,81 prosenttia

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit