Siirry pääsisältöön

Nousua näkyvissä Wall Streetin kurssirallin jälkeen. Fokus öljyn hinnassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Uskomme, että pohjoismaiset pörssit (OBX, OMXS30, OMXC20 ja OMXC25) avautuvat tänään keskimäärin +0,5 % kansainvälisten osakemarkkinoiden positiivisten signaalien vaikutuksesta.

Uskomme, että Oslo Børs (OBX) avautuu +0,5 % tai vaihteluvälillä [0,3, 0,7] %.
Uskomme Tukholman pörssin (OMXS30) avautuvan +0,5 % tai vaihteluvälillä [0,3, 0,7] %.
Uskomme Kööpenhaminan pörssin (OMXC20) avautuvan +0,3 % tai vaihteluvälillä [0,1, 0,5] %
Uskomme Helsingin Pörssin (OMXH25) avautuvan +0,5 % tai vaihteluvälillä [0,3, 0,7] %.

Hyviä päiviä Wall Streetillä

Yhdysvaltain johtavat indeksit, S&P 500, NASDAQ ja DJIA, nousivat eilen keskimäärin 1 %. Vahvimmin nousi Nasdaq-indeksi 1,5 prosentin nousulla, jota seurasivat S&P 500 (+0,9 %) ja Dow Jones -indeksi (+0,6 %).

Teknologiasektori osoittaa voimaa

Maailman arvokkain yritys Apple saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen maanantaina. Suurin osa teknologiayrityksistä on edelleen toipumassa viime vuoden brutaalista taantumasta. Poikkeuksia ovat kourallinen suuria yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä, mukaan lukien Apple ja Nvidia, jotka ovat olleet huomattavan vahvoja.

AI kuljettajan paikalla Wall Streetillä

Äskettäisen Wall Streetin kurssirallin taustalla on ollut pitkälti tekoälyn (AI) kehitys ja erityisesti OpenAI:n ChatGPT:hen liittyvä euforia. Asiantuntijat uskovat, että tekoälyllä on potentiaalia lisätä tuottavuutta monilla toimialoilla, mikä puolestaan ​​voi johtaa kilpailun lisääntymiseen, hintojen laskuun ja mahdollisesti alenevaan inflaatioon.

Hyvä meininki Aasian pörsseissä

Aasian indeksit, mukaan lukien NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300, nousivat keskimäärin 0,9 % tiistaiaamuna. Alueen sijoittajat odottavat nyt Fedin huomista korkokokousta sekä tärkeitä inflaatiolukuja Yhdysvalloista, jotka antavat tärkeitä viitteitä talouden suunnasta.

Keskiössä öljyn hinta

Öljyn hinta laski voimakkaasti maanantaina. Taustalla ovat pelot heikentyvästä kysynnästä maailmantalouden heikon kasvun ja vahvan Yhdysvaltain dollarin vuoksi. Kiinan talouskasvu ja Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen vaikuttavat merkittävästi öljyn hintaan, mikä puolestaan ​​voi vaikuttaa useisiin sektoreihin ja talouksiin maailmanlaajuisesti.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Tärkeä huomio:Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit