Siirry pääsisältöön

Nordnet One -rahastot tarjoavat valmiiksi hajautetun sijoitusratkaisun edullisin kuluin

Nordnetin oma rahastoyhtiö Nordnet Fonder tuo heinäkuun alussa markkinoille kolme uutta rahastoa sekä digitaalisen palvelun helpottamaan itselle sopivan rahaston valintaa. Nordnet One -rahastot ovat indeksipohjaisia yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat globaalisti sekä osake- että korko- ja luottomarkkinoille. Nordnet One -rahastoissa on kuitenkin alhaiset kulut, mikä on poikkeus moniin muihin yhdistelmärahastoihin.

Nordnet One -rahastojen perustana asiakkaiden suosimat indeksirahastot

Nordnet tunnetaan Suomessa osakevälityksestä ja indeksirahastoistaan. 59 %:lla asiakkaista on salkussaan vähintään yksi rahasto, joka on useimmiten indeksirahasto. Joka kolmas suomalainen Nordnetin asiakas kuukausisäästää. Asiakasmäärän noustessa ja säästämisen yleistyessä yksinkertaisten sijoitustuotteiden kysyntä kasvaa. Tähän tarpeeseen ja tavallisen säästäjien toiveisiin on Nordnetissä luotu uudet indeksipohjaiset yhdistelmärahastot.

Nordnet Fonder -rahastoyhtiön lanseeraamissa Nordnet One -rahastoissa varat hajautetaan maailmanlaajuisesti osake- ja korkosijoituksiin hyödyntäen Nordnetin omia suosittuja indeksirahastoja ja ulkopuolisia korkotuotteita. Valittavana on kolme vaihtoehtoa: Nordnet One Varovainen (osakepaino 30 %), Nordnet One Tasapaino (osakepaino 60 %), Nordnet One Rohkea (osakepaino 100 %). Juoksevat kulut kullekin rahastolle ovat 0,49 %.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on 1,3 miljoonaa rahastosäästäjää (12/2020). Suomen suosituimmat sijoitustuotteet ovat yhdistelmärahastoja, joissa sijoittajan ei tarvitse itse valita eri osakkeiden, markkinoiden ja korkojen välillä. Ainoa päätettävä asia on itselle sopiva riskitaso ja rahaston salkunhoitajat hoitavat loput. Usein yhdistelmärahastot ovat aktiivisia, joissa salkunhoitaja reagoi markkinatilanteeseen. Niissä on kuitenkin sen myötä myös korkeat kulut.

Nordnet Fonder -rahastoyhtiö sai toimiluvan huhtikuussa. Rahastoyhtiömme ensimmäiset rahastot perustuvat indeksisijoittamiseen, mutta niitä tasapainotetaan jatkuvasti, eli salkunhoitaja varmistaa, että haluttu jakauma ja valittu riskitaso säilyy. Tämä hoidetaan alhaisin kuluin. Tarjoamme yhdistelmärahastojen edut ja laajan hajautuksen, mutta edulliseen hintaan. Nordnet One -rahastojen salkunhoitajana toimii Henrik Wiklund, jolla on taustaa United Securitiesilta ja Nordea Fonder -rahastoyhtiöstä.

Nordnet One -rahastot sopivat pitkäaikaiseen säästämiseen

Nordnetin teettämän tutkimuksen* mukaan kolmasosa (32 %) suomalaisista on varautunut eläkepäiviin säästämällä ja/tai sijoittamalla oman työeläkekertymän tai yrittäjän YEL-vakuutuksen lisäksi. 24 % suomalaisista aikoo tehdä näin tulevaisuudessa.

Oma työeläkekertymä tai yrittäjän YEL-vakuutus kattavat tietyn osan, mutta tämän lisäksi eläkkeellä on varmasti tarvetta lisäsäästöille. Mitä aiemmin ryhtyy toimenpiteisiin, sitä paremmin eläkevuosien tuloihin pystyy vaikuttamaan, vaikka automaattisesti kuukausisäästämällä osan palkasta. Nordnet One -rahastot sopivat pitkäaikaiseen säästämiseen – myös eläkettä varten. Ne tarjoavat huolettoman ratkaisun, jossa saa laajan markkinahajautuksen yhdellä tuotteella ja joka huolehtii itse itsestään.

Nordnet One -rahastot on tarkoitettu varsinkin säästäjälle, joka haluaa pitkäaikaisen sijoitusratkaisun, mutta ei ehdi tai halua käyttää siihen aikaa. Muuta ei säästäjä välttämättä tarvitse. Tuote ei ole ensisijaisesti tarkoitettu aktiiviselle osakesijoittajalle, joka haluaa poimia sijoituskohteita itse ja seurata markkinoita päivittäin – toki rahastot sopivat myös täydentämään osakesalkkua.

Nordnet One -rahastot lanseerataan Suomessa heinäkuun 2022 alussa. Rahastot on jo lanseerattu Tanskassa ja Ruotsissa aiemmin tässä kuussa ja ne tulevat tarjolle myös Norjassa myöhemmin kesällä.

*Kyselytutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö YouGov Finland ajalla 24.–26.2.2022. Kyselyyn vastasi 1002 yli 18-vuotiasta suomalaista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
10 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
02.07.2022 09:56

Saa nähä millanen kysyntä näille o. Nordnet tunnetaan jo matalista kuluista. Nämä kulut on kuitenkin “suhteellisen” isot siihen verrattuna siihen et saat parhaimmillaa etf tai perus indeksirahasto hajautuksella kulut 0.2-0.1.

Nimetön
Nimetön
30.06.2022 19:52

Voitteko kertoa rahastojen tuotto-odotukset?

Nimetön
Nimetön
30.06.2022 12:50

Ovatko nämä synteettisiä vai fyysisiä ? Ja mitä ovat nuo muiden tarjoamat korkotuotteet ?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.07.2022 13:32

Nordnetin pohjoismaiset indeksirahastot ovat fyysisiä ja kansainväliset indeksirahastot ovat synteettisiä eli molempia löytyy. Korkopuolen sijoitukset tehdään yhdessä SEBin kanssa, joka on meidän strateginen kumppani kaikissa Nordnetin maissa Nordnet One -rahastojen osalta. Sijoitukset tehdään SEBin sijoitusrahastojen kautta: SEB Euro Short Rates Fund, SEB Euro Bond Fund, SEB Dynamic Bond Fund, SEB Green Bond Fund, SEB Corporate Bond Fund, SEB Global High Yield Fund.

Nimetön
Nimetön
29.06.2022 14:43

Eka ESG ja nyt tämmöinen puliveivaus. Ette eroa kohta(OP)Onnistuneesta Petoksesta mitenkään.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.06.2022 15:00

Lisätietoa tulee heinäkuun alussa, kun rahastot ovat saatavilla. Esimerkiksi Nordnet One Rohkea sijoittaa kaikki varat (100 %) osakemarkkinoille indeksirahastojen kautta seuraavasti:
– 70% MSCI World ESG Leaders NR
– 10% MSCI EM ESG Leaders NR
– 5% OMX Stockholm Benchmark ESG GI
– 5% OMX Helsinki 25 ESG GI
– 5% OMX Copenhagen 25 ESG GI
– 5% Oslo Stock Exchange OBX

Nimetön
Nimetön
29.06.2022 13:52

Onko tämä uusi rahasampo tyyliin Smart? Eli uusi menestystarina, Nordnetille siis?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.06.2022 14:55

Nämä rahastot eivät ole verrattavissa Smarteihin. Nordnet One -rahastot on tarkoitettu säästäjälle, joka haluaa pitkäaikaisen sijoitusratkaisun ja haluaa esimerkiksi valita vain yhden kohteen, yhdistelmärahaston.

Nimetön
Nimetön
29.06.2022 13:44

Miksi suomalaisilla on korkeammat juoksevat kulut kuin ruotsalaisilla?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.06.2022 14:52

Nordnet One -rahastoissa varat hajautetaan hyödyntäen Nordnetin omia indeksirahastoja ja ulkopuolisia korkotuotteita. Nordnetin indeksirahastoilla on eri hallinnointipalkkiot kussakin Nordnetin maassa. Ruotsissa indeksirahastojen hallinointipalkkiot ovat alhaisemmat, joten Nordnet One -rahastojen kulut ovat myös eri tasolla kuin Suomessa tai Tanskassa. Jokainen maa päättää hinnoittelun maakohtaisesti. Norjan hinnoittelu julkistetaan elokuussa.