Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Rahastot

Miten ostamieni tai myymieni Superrahasto-osuuksien arvo määräytyy?

Yleensä Superrahasto-osuuksien merkintöjen/lunastuksien arvopäiväksi muodostuu toimeksiantoa seuraava pankkipäivä, jos toimeksianto on jätetty Nordnetin verkkopalvelussa ennen kello 13.00. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän.

Mikä Superrahasto on?

Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvu-osuuksien tavoin. Rahastoa hallinnoi Öhman Fonder. Löydät Superrahaston täältä. Nordnetiltä löytyy Superrahastot myös muihin pohjoismaihin.

Lue lisää Superrahastoista

Mihin Superrahasto sijoittaa?

Nordnet Superrahasto Suomi on indeksirahasto, joka pyrkii jäljittelemään OMXH25-indeksin, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä mahdollisimman tarkasti. Rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja muihin jälkimarkkinakelpoisiin osakepohjaisiin arvopapereihin. Rahasto saa käyttää johdannaisinstrumentteja osana sijoituspolitiikkaansa. Superfonden Sverige seuraa OMXSBGI-indeksiä, eli Tukholman pörssin 70 vaihdetuinta osaketta. Superfondet Norge seuraa OBX-indeksiä, eli Oslon pörssin 25 vaihdetuinta osaketta. Superfonden Danmark seuraa OMXC20CAP-indeksiä, eli Kööpenhaminan pörssin 20 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Milloin Superrahasto näkyy salkussa?

Osuudet näkyvät salkussasi muutaman päivän kuluessa kaupankäynnin alkamisesta. Noteeraamattomien rahastojen toimeksiantojen toteutus vie yleensä noin 1–4 arkipäivää.

Mikä on Superrahaston minimi- ja maksimisijoitus?

Minimimerkintä on 15 euroa per rahasto. Yksittäinen asiakas voi sijoittaa Superrahastoon enintään 10 000 euroa päivässä.

Mikä on Superrahaston lainoitusaste?

Superrahaston lainoitusaste on 80 %.

Lasketaanko Superrahastotoimeksiannot mukaan palkkiotason määritykseen?

Kyllä, vähintään 1000 euron rahastotoimeksiannot Superrahastoon lasketaan samaan tapaan toimeksiantojen määrään välityspalkkiotasoja määritettäessä, kuin muidenkin pörssinoteeraamattomien rahastojen.

Onko Superrahasto kasvu- vai tuottorahasto? Mitä tapahtuu osingoille?

Kaikki superrahastot ovat kasvuosuusrahastoja. Osingot sijoitetaan uudelleen takaisin rahastoon.

Kuka voi sijoittaa Superrahastoon?

Superrahastoa voivat merkitä vain Nordnetin asiakkaat Nordnetin kautta.

Miksi Nordnet lanseeraa kuluttoman rahaston?

Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet kulutonta indeksirahastoa Suomeen. Uskomme asiakkaiden Superrahastoon sijoittamisen jälkeen kiinnostuvan myös muista rahastoista ja osakkeista.

Pysyykö Superrahasto aina kuluttomana?

Superrahasto on pysyvä tuote, eikä kulutonta jaksoa ole rajattu. Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan sijoittavan Superrahaston ainoa kulu tulee valuutanvaihdosta, jonka Nordnet hoitaa asiakkaan puolesta. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %. Rahastomerkinnät tehdään euroissa, joten valuutanvaihtokulu on 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä.

Onko Superrahasto todella täysin kuluton?

Superrahasto Suomi on täysin kuluton. Nordnet kattaa kaikki rahaston kulut, eli rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota. Nordnet kattaa myös rahaston kaupankäynnistä syntyvät kulut. Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan sijoittavan Superrahaston ainoa kulu tulee valuutanvaihdosta, jonka Nordnet hoitaa asiakkaan puolesta. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %. Rahastomerkinnät tehdään euroissa, joten valuutanvaihtokulu on 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä.

Onko Superrahasto markkinointikeino?

Kyllä, Superrahasto on markkinointikeino, sillä emme tienaa rahastolla. Toivomme että Superrahaston myötä mahdollisimman moni aloittaa säästämisen myös muihin tarjoamiimme tuotteisiin.

Miksi rahastoesite on ruotsiksi?

Rahastoa hallinnoi ruotsalainen Öhman Fonder, ja normaalikäytännön mukaisesti rahastoesitteet ovat pääasiassa ruotsiksi.

Voiko Superrahasto lainata osakkeita? Kuka saa tuoton osakelainasta?

Tuotot osakelainasta tulevat rahastolle, eli rahastoon sijoittanut osuudenomistaja saa osakelainauksen tuoton.

Mikä on Superrahaston spread?

Superrahastolle ei anneta osto- ja myyntikurssia, sillä se ei ole pörssilistattu tuote. Rahaston arvo määritetään kerran päivässä. Kaikkien Superrahastojen kaupankäynti on paikallisessa valuutassa. Rahaston ainoa kulu tulee valuutanvaihdosta, jonka Nordnet hoitaa asiakkaan puolesta. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus eli spread on 0,5 %. Rahastomerkinnät tehdään euroissa, joten valuutanvaihtokulu on 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä, jos asiakas valitsee Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan sijoittavan Superrahaston.


Onko Superrahastossa mitään rajoituksia?

Yksittäinen asiakas voi sijoittaa yhteen Superrahastoon enintään 10 000 euroa päivässä. Minimimerkintä on 15 euroa.

Superrahastolla voi käydä Nordnetissä kauppaa ainoastaan tilillä, johon ei ole liitetty sellaista valtakirjaa, jonka nojalla valtuutettu voi harjoittaa ammattimaisesti neuvontaa tai omaisuudenhoitoa.

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.