Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Rahan ja arvopapereiden siirto

Miten voin siirtää arvopapereita Nordnetiin?

Halutessasi siirtää toisessa tilinhoitajayhteisössä/pankissa olevan arvo-osuustilin kokonaisuudessaan tai osittain (lajikohtainen siirto) Nordnetissä olevaan salkkuusi, sinun tulee täyttää valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetiinavautuu uuteen ikkunaan. Mikäli siirrät arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan, toimita lomake Nordnetiin. Mikäli teet lajikohtaisen siirron, toimita lomake luovuttavaan säilyttäjäyhteisöön.

Suomalaisen arvo-osuustilin koti- ja ulkomaisten arvo-osuuksien siirto kokonaisuudessaan on Nordnetin puolesta lähtökohtaisesti maksutonta. Ulkomaisten arvo-osuuksien osalta kannattaa kysyä luovuttavasta säilyttäjäyhteisöstä mahdollisista siirrosta aiheutuvista kuluista. Sinun tulee merkitä lomakkeeseen siirrettävän arvo-osuustilin numero kokonaisuudessaan (35 merkkiä). Lomake lähetetään Nordnetiin. Kotimaisen arvo-osuustilin siirto kestää viisi pankkipäivää. Huomioithan, että siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Tehdessäsi lajikohtaisen siirron, on tärkeää, että ilmoitat siirrettävät omistukseksi valtakirjaan. Lajikohtaisista siirroista luovuttava tilinhoitajayhteisö veloittaa yleensä hinnastonsa mukaisen palkkion. Siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Ulkomaisten arvo-osuuksien siirto poikkeaa suomalaisten arvo-osuuksien siirrosta siinä, että niiden siirto on tyypillisesti lajikohtaista ja kustannukset on syytä selvittää luovuttavalta tilinhoitajayhteisöltä ennen siirtopyyntöä.

Kun siirrät toisesta pankista arvopapereita Nordnetiin, arvopaperien hankintahinnat eivät päivity siirron mukana. Muista ottaa hankintatiedot eli hankintahinnat ja -päivät talteen tulevaisuutta varten. Lue tästä lisää hankintahintojen päivittämisestä.

Jos sinulla ei vielä ole salkkua Nordnetissä, voit lähettää siirtovaltakirjan Nordnetille yhdessä säilytystili-/tilisopimuksen kanssa.

Huom.: rahasto-osuuksia ei voi valitettavasti siirtää toisesta pankista Nordnetiin.

Mitä arvopapereita voi siirtää Nordnetiin?

Huom! Joitakin arvopaperilajeja ei ole mahdollista siirtää Nordnetiin.

Monet tekijät vaikuttavat siihen, onko arvopaperi mahdollista siirtää Nordnetiin. Joihinkin tileihin voi liittyä lakimääräisiä rajoituksia, mutta Nordnet voi asettaa rajoituksia myös hallinnollisista tai teknisistä syistä. Yksityiskohtaisempia tietoja tiettyn arvopaperin siirtoon liittyen voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Miten siirrän arvopapereita omien salkkujeni välillä?

Voit siirtää arvopapereita kahden omistuksessasi olevan salkkusi välillä lähettämällä siirtopyynnön asiakaspalveluumme.

Muista antaa siirtopyynnössä seuraavat tiedot:

  • mitä arvopapereita siirrät ja kuinka monta
  • minkä omistamiesi salkkujen välillä siirto tehdään.

Huomioitavaa arvopapereiden siirtoon liittyen:

  • arvopapereiden siirrosta Nordnetin sisällä veloitetaan 10 EUR per arvopaperilaji.
  • arvopapereiden hankintatiedot siirtyvät siirron mukana.
  • Noteeraamattomia rahasto-osuuksia ei voi siirtää Nordnet-salkkujen välillä. ETF:iä siis voi siirtää, mutta esimerkiksi Nordnet Smart -rahasto-osuuksia ei voi.

Miten siirrän arvopapereita pois Nordnetistä?

Halutessasi voit siirtää arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan tai osittain pois Nordnetistä. Jos haluat siirtää koko kotimaisen arvo-osuustilisi pois Nordnetistä, ole yhteydessä vastaanottavaan pankkiin. Yksittäisten tai ulkomaalaisten arvopapereiden siirtoa varten tulee täyttää ja palauttaa alkuperäisenä valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetistäavautuu uuteen ikkunaan. Siirtovaltakirjan liitteeksi tulee toimittaa voimassaolevan henkilötodistuksen kopio, joka on yhden henkilön oikeaksi todistama.

Poispäin tehtävistä siirroista veloitetaan seuraavasti:

  • koko kotimaisen arvo-osuustilin siirto 0 € (kun vastaanottava pankki suorittaa siirron)
  • yksittäiset pohjoismaiset arvopaperit 20 €/arvopaperilaji/siirto
  • muut arvopaperit 50 €/arvopaperilaji/siirto.

Muista ottaa hankintatiedot eli hankintahinnat ja -päivät talteen tulevaisuutta varten.

Noteeraamattomia rahasto-osuuksia ei voi siirtää pois Nordnetistä, vaan ne tulee myydä, jos haluat lopettaa säilytystilisi.

Miten voin lahjoittaa osakkeita tai ETF-rahastoja?

Mikäli haluat lahjoittaa osakkeita tai ETF-osuuksia, voit tehdä sen laatimalla vapaamuotoisen lahjakirjan. Siitä tulisi käydä ilmi ainakin lahjan antajan ja saajan tiedot (nimet, henkilötunnukset, arvo-osuustilien numerot), lahjoitettavat arvopaperit ja niiden kappalemäärä, allekirjoitukset ja päivämäärät.

Lahjakirja on hyvä tehdä kolmena kappaleena ja todistettuna; yksi lahjanantajalle, yksi lahjansaajalle ja yksi Nordnetille. Pyydämme myös toimittaan henkilöllisyystodistusten kopiot niin lahjansaajalta kuin lahjanantajalta. Jos lahjansaaja on alaikäinen, tulee molempien huoltajien allekirjoittaa lahjakirja lapsen puolesta ja liitteeksi tarvitaan molempien huoltajien (sekä lahjanantajan henkilötodistuksista kopiot). Lahjoitusta tehdessä on syytä muistaa, että veloitamme toimenpiteistä hinnastonlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan mukaisen palkkion (kohta toimenpidemaksut).

Huomioithan, että lahjansaajan tulee maksaa lahjaveroa, jos lahjan arvo ylittää tietyn summan. Tarkista ajankohtaiset lahjaveroon ja lahjaveroilmoitukseen liittyvät säädökset verottajalta.

Lisää aiheesta

Rahan ja arvopapereiden siirtoPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.