Tervetuloa asiakaspalveluun

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

020 198 5898 Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-18.30 Meklarit ma-pe 9.00-19.00

Asiakaspalvelu / Asiakkuuden avaus

Miten voin avata salkun?

Salkun avaus täysi-ikäiselle henkilölle

Jos haluat käydä kauppaa helposti, nopeasti ja vaivattomasti verkkopalvelussamme, sinun tulee ensin avata osake- ja rahastosalkku, eli arvo-osuustili. Osake- ja rahastosalkun voi avata Nordnetiin joko

 1. tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella
 2. sähköisesti täyttämällä asiakashakemuksen verkossa ja palauttamalla tulostetun ja allekirjoitetun sopimuksen meille postitse.

1. Osake- ja rahastosalkun, eli arvo-osuustilin avaaminen verkkopankkitunnuksilla

Kätevintä on tehdä asiakashakemus verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella. Osake- ja rahastosalkun avaaminen on mahdollista Danske Bankin, Nordean ja OP:n verkkopankkitunnuksilla.

Verkkopankkitunnuksilla täysi-ikäinen yksityishenkilö saa tilin auki heti päiväsaikaan klo 06.00–18.30 välillä. Asiakkaaksi voi hakea verkkopankkitunnuksillasi myös yöaikaan. Otamme silloin hakemuksesi vastaan ja saat ilmoituksen asiakkuutesi rekisteröinnistä heti aamulla.

Avaamalla asiakkuuden verkkopankkitunnuksia käyttäen ei tarvitse tehdä erillistä paperisopimusta, vaan sähköisen allekirjoituksen jälkeen valitset itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan ja voit tehdä ensimmäisen kauppasi heti reaaliaikaisen rahansiirron jälkeen.

Avaa osake- ja rahastosalkku verkkopankkitunnuksilla

2. Osake- ja rahastosalkun, eli arvo-osuustilin avaaminen täyttämällä asiakashakemus verkossa ja palauttamalla sopimus postitse

Osake- ja rahastosalkun tai talletustilin voi avata myös ilman verkkopankkitunnuksia tekemällä hakemuksen verkossa. Tällöin asiakassopimus tulee tulostaa itse tai voit valita, että Nordnet lähettää asiakassopimuksen sinulle kotiin allekirjoitettavaksi. Sopimus tulee allekirjoittaa ja sopimuksen mukana tulee toimittaa kopio voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta (passi tai vastaava asiakirja), josta käy selkeästi ilmi tilinavaajan suomalainen henkilötunnus, allekirjoitus ja kuva.

Asiakkuuden avaamisen jälkeen lähetämme sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan Nordnetin palveluun postitse erillisissä lähetyksissä. Saatuasi ne postitse voit vaihtaa ne asetuksista haluamiksesi.

Avaa osake- ja rahastosalkku ilman verkkopankkitunnuksia

Asiakkuuden avaamisen jälkeen voit avata sisäänkirjautuneena Nordnetin verkkopalveluun helposti muita salkkuja tai talletustilin.

Lue lisää osake- ja rahastosalkusta

Miten avaan salkun alaikäiselle?

Salkun avaus alaikäiselle henkilölle

Alaikäinen henkilö ei voi avata asiakkuutta Nordnetiin verkkopankkitunnuksia käyttäen lisätietovaatimuksista ja valtakirjoista johtuen.

Voit avata alaikäiselle salkun täyttämällä manuaalisen asiakashakemuksenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Täytä lomakkeen kentät ja klikkaa ”Jatka”. Voit tulostaa lomakkeet itse tai pyytää meitä postittamaan esitäytetyt sopimukset allekirjoitettavaksi.

Kaikkien sopimuspapereiden tulee olla molempien huoltajien allekirjoittamia. Liitä oheen kopiot myös huoltajien voimassa olevista kuvallisista henkilöllisyystodistuksista, joista käy selkeästi ilmi heidän suomalaiset henkilötunnukset, allekirjoitukset ja kuvat, yhden henkilön oikeaksi todistamina.

Alaikäisen lapsen salkkua/tiliä hoitavat ja hallinnoivat huoltajat yhdessä Vanhempien valtakirjaavautuu uuteen ikkunaan -lomakkeella. Mikäli olet yksinhuoltaja, suosittelemme tästä huolimatta valtakirjan toimittamista.

Siihen asti, kun alaikäisestä salkunomistajasta tulee täysi-ikäinen, salkkua hoitavat huoltajat. Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta- ja käyttöoikeus siirtyy hänen omiin nimiinsä ja vanhempien valtakirjan mukainen ja/tai muut annetut valtuutukset valtuutus päättyvät.

Jos alaikäinen on yli 15-vuotias, suosittelemme toimittamaan kopion myös lapsen henkilöllisyystodistuksesta.

Ulkomaan kansalainen alaikäisen vanhempana

Mikäli toinen vanhemmista on ulkomaan kansalainen, mutta hänellä on kuitenkin suomalainen henkilötunnus, pyydämme lähettämään kopion myös hänen suomalaisesta henkilöllisyystodistuksesta, jota käytetään osoite- ja yhteystietojen varmistamiseen.

Salkun avaus alaikäiselle lapsenlapselle/kummilapselle

Vain huoltajat voivat allekirjoittaa alaikäisen asiakashakemuksen, katso ohjeet yllä. Alaikäisen huoltajat voivat antaa lapsen salkkuun pääsyn myös jollekin muulle haluamalleen henkilölle, kuten isovanhemmalle tai kummille. Jos valtuutettu ei ole itse asiakkaana Nordnetissä, hän saa omat henkilökohtaiset sisäänkirjautumistunnisteet alaikäisen salkkuun.

Jos valtuutetulla on itsellään salkku Nordnetissä, alaikäisen salkku voidaan yhdistää hänen omien sisäänkirjautumistunnisteiden alle. Valtakirjaan tarvitaan alaikäisen molempien huoltajien allekirjoitukset. Valtakirjan voi valita seuraavista: valtakirjaavautuu uuteen ikkunaan, rajoitettu valtakirjaavautuu uuteen ikkunaan tai kaupankäyntivaltakirjaavautuu uuteen ikkunaan. Annetut valtuutukset päättyvät, kun lapsesta tulee täysi-ikäinen.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Miten avaan salkun yritykselle tai yhteisölle?

Salkun avaus yritykselle

Yritys ei voi avata asiakkuutta Nordnetiin verkkopankkitunnuksia käyttäen lisätietovaatimuksista ja valtakirjoista johtuen. Mikäli salkun avaajana on yritys tai yhteisö, toimi seuraavasti:

1. Täytä manuaalinen asiakashakemuslinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan. Valitse sivun alalaidasta yritys/yhteisö.

2. Liitä sopimukseen:

 • Voimassa oleva kaupparekisteriote, josta käy ilmi hallituksen jäsenet sekä henkilöt, joilla on toiminimen allekirjoittamisoikeus. Kaupparekisteriote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi ja sen tulee olla joko suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen.
 • Limitation of Benefitsavautuu uuteen ikkunaan -lomake. Lomake on palautettava vaikkei kävisikään kauppaa USA:n markkinalla. Mikäli olet avaamassa talletustiliä, LOB-lomaketta ei tarvita.
 • Tosiasiallinen edunsaajaavautuu uuteen ikkunaan, ns. Beneficial Owner -lomake sekä kopiot yli 25 % yhteisöstä joko suoraan tai välillisesti omistavien henkilöiden henkilöllisyystodistuksista yhden henkilön oikeaksi todistamina
 • Halutessasi valtakirja tarpeellisessa laajuudessa. Valtakirja voidaan antaa useammalle henkilölle.
 • Kopiot nimenkirjoitusoikeutettujen henkilöiden voimassa olevista henkilöllisyystodistuksista.

Sopimusasiakirjat allekirjoittaa kaupparekisteriotteen mukainen nimenkirjoitusoikeutettu/oikeutetut henkilö(t). Huomioi myös, että yrityksellä tulee olla voimassa oleva LEI-tunnus.

Salkun avaus yhteisölle

Yrityksiltä vaadittujen dokumenttien lisäksi tarvitsemme yhteisöltä kopion säännöistä sekä kopion siitä kokouksen pöytäkirjasta, jonka mukaan asiakkuus aiotaan avata. Yhteisöjen osalta saatamme joutumaan pyytämään lisätäydennyksiä asiakkuuden avausprosessin yhteydessä.

Salkun avaus muille oikeushenkilöille

Valitettavasti emme voi avata asiakkuutta toiminimelle, sillä toiminimi ei ole itsenäinen oikeushenkilö. Toiminimellä tehdyistä toimista vastaa aina toiminimen taustalla oleva luonnollinen henkilö. Voit avata asiakkuuden itsellesi luonnollisena henkilönä.

Arvo-osuustiliä ei valitettavasti voi myöskään avata esimerkiksi kiinteistöyhtymälle, maatalousyhtymälle, rekisteröimättömälle yhdistykselle, metsäyhtymälle, elinkeinoyhtymälle, verotusyhtymälle, yms. jotka eivät ole oikeushenkilöitä, vaikka näillä voikin olla myönnetty verotussyistä y-tunnus.

Toisen salkun avaaminen saman oikeushenkilön nimiin

Jos yrityksesi on jo Nordnet-asiakas ja haluat avata yrityksellesi uuden osake- ja rahastosalkun, sinun tulee toimittaa Nordnetiin samat asiakirjat kuin asiakkuutta avatessa (ks. yllä). Kaupparekisteriotetta ei tarvitse toimittaa uudelleen, jos:

 • asiakkuuden avaamisen yhteydessä toimitettu yrityksen kaupparekisteriote on korkeintaan kolme kuukautta vanha, ja
 • yrityksen omistus- tai käyttöoikeudet eivät ole muuttuneet asiakkuuden avaamisen jälkeen. Jos yritykseen on tullut uusia tosiasiallisia edunsaajia, kopiot näiden henkilöiden voimassa olevista henkilötodistuksista tulee myös toimittaa Nordnetiin.

Tosiasiallisten edunsaajien henkilöllisyystodistuksia ei tarvitse toimittaa Nordnetiin uudelleen, jos ne ovat samat kuin asiakkuutta avattaessa ja edelleen voimassa.

Lue lisää yritykselle sijoittamisesta

Miten avaan salkun, jossa on useampi salkunhaltija?

Nordnet ei avaa yhteisomistuksellisia salkkuja tai talletustilejä verotuksellisista ja markkinakäytännöllisistä syistä johtuen.

Suosittelemme, että asiakkaamme avaavat salkun aina yhden henkilön nimissä ja antavat käyttöoikeuden haluamilleen henkilöille valtakirjalla. Valtakirja antaa haluamallesi henkilölle pääsyn salkkuusi/salkkuihisi ja/tai talletustiliisi/talletustileihisi, ja hän saa omat henkilökohtaiset sisäänkirjautumistunnisteet.

Muistathan liittää mukaan kopiot valtuuttajan ja valtuutetun voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

Valtakirjapohjat:

Alaikäisen salkkuun useampi salkuhaltija

Alaikäisen salkkuun tai talletustiliin voidaan liittää useampi valtuutettu. Alaikäistä lasta edustaa kaikissa yhteyksissä hänen huoltajansa. Jos huoltajat ovat täyttäneet vanhempien valtakirjan, jolla he valtuuttavat toisensa hoitamaan lapsen asiakkuutta, saavat he kumpikin omat sisäänkirjautumistunnisteet, mikäli heillä ei ennestään niitä ole.

Mikäli alaikäisen asiakkuuteen halutaan antaa valtuutus esim. isovanhemmalle tai kummille, tulee valtakirja täyttää niin, että valtuuttajana on alaikäinen lapsi, mutta valtakirjan hänen puolestaan allekirjoittaa molemmat huoltajat. Muuten alaikäisen antama valtakirja täytetään normaalisti, eli myös valtuutettu tulee valtakirjan allekirjoittamaan. Pyydämme huomioimaan, että joudumme päättämään kaikki aikaisemmin annetut valtuutukset mikäli valtakirjaan ei merkitä vaihtoehtoa siitä, että kolmannelle osapuolelle annettu valtakirja ei tule korvaamaan aikaisemmin annettuja valtakirjoja. Alaikäisen salkkuun on mahdollista antaa kolmannelle osapuolelle valtuutus valtakirjalla, rajoitetulla valtakirjalla sekä kaupankäyntivaltakirjalla. Talletustiliin on olemassa oma tilivaltakirja.

Lähetä valtakirja ja liitteet postimaksutta osoitteeseen:

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike
Tunnus 5018590
00003 VASTAUSLÄHETYS

Voiko ulkomaalainen tai ulkomailla asuva avata salkun?

Mikäli olet verovelvollinen jossain muualla kuin Suomessa, asut ulkomailla tai et olet Suomen kansalainen, sinun tulee salkkua avatessasi toimia seuraavasti:

1. Täytä Säilytystili-/tilisopimusavautuu uuteen ikkunaan-lomake.

2. Liitä sopimukseen

 • Kopio voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi niin, että kasvosi ja allekirjoituksesi näkyvät kopiossa selkeästi, ja toimita kopio meille. Ulkomaalaisen osalta henkilöllisyystodistuskopio voi olla passista tai muusta virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, lähtömaan ajokortti ei käy.
 • Kopio mahdollisesti olemassa olevasta suomalaisesta KELA-kortista (ulkomaalainen, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta)
 • Mikäli olet suomen kansalainen ja asut ulkomailla, pyydämme sinua merkitsemään sopimukseen verotusmaaksi lähtökohtaisesti Suomen. Verohallinto katsoo asiakkaan lähtökohtaisesti olevan verovelvollinen Suomeen muuttovuonna ja kolmena sitä seuraavana vuonna. Voit katsoa lisätietoja verohallinnon verkkosivuilta.
 • Jos olet rajoitetusti verovelvollinen Suomeen, pyydämme sinua toimittamaan sopimusasiakirjojen kanssa Suomen verottajalta lausunnon, että olet rajoitetusti verovelvollinen Suomeen.  

Huomioithan, että saatamme vielä tarvita sinulta lisätietoja asuinmaastasi riippuen. Pyydämme sinulta tarvittavat tiedot saatuamme asiakashakemuksesi. Pääsääntöisesti asiakkuuksia ei avata ETA-alueen ulkopuolella asuville henkilöille.

Yhdysvaltojen lainsäädännöstä johtuen emme voi valitettavasti tarjota palvelujamme Yhdysvalloissa asuvalle tai Yhdysvaltoihin verovelvolliselle.

Voiko Yhdysvalloissa asuva ja kirjoilla oleva avata salkun

Yhdysvalloissa tapahtuneen FATCAlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan-verouudistuksen vuoksi Nordnet ei enää vuoden 2012 kesäkuusta alkaen tarjoa mahdollisuutta tarjota mitään palveluitaan Yhdysvalloissa asuvalle tai Yhdysvaltoihin verovelvolliselle.

Kun Nordnetin tietoon tulee, että olet muuttanut Yhdysvaltoihin tai ilmoitat verostatuksesi muutoksesta, asiakkuutesi irtisanotaan.

Olen jo asiakas, mutta haluan avata useampia salkkuja.

Nordnetissä arvopapereiden säilytys on maksutonta ja sinulla voi olla useampia salkkuja. Mikäli sinulla on jo asiakkuus Nordnetissä, voit avata useampia salkkuja tai talletustilin helposti ja nopeasti sisäänkirjautuneena palveluun. Kirjaudu sisään palveluun, valitse Yleisnäkymä ja klikkaa Avaa useampia tilejä.

Uusi henkilökohtainen salkku kytketään vanhojen käyttäjätunnusten alle, eli pääset uuteen salkkuun nykyisillä sisäänkirjautumistunnisteilla pikakirjautumistoiminnon avulla.

Yritysten, yhteisöiden, kuolinpesien, ulkomailla asuvien ja alaikäisten tapauksessa uuden salkun tai talletustilin avaaminen suoritetaan paperilomakkeilla. Näissä tapauksissa salkkua ei voi automaattisesti avata palvelussamme.

Voinko avata pelkän talletustilin?

Jos sinulla on jo osake- ja rahastosalkku Nordnetissä ja haluat avata talletustilin, voit tehdä sen helposti sisäänkirjautuneena sivulla Palvelut > Talletustili. Jos et halua avata osake- ja rahastosalkkua Nordnetiin, voit myös avata vain talletustilin. Näet alta ohjeet pelkän talletustilin avaukseen.

Talletustilin avaaminen

Voit avata myös pelkän talletustilin Nordnetiin. Täytä manuaalinen asiakashakemus. Valitse alavalikosta Talletustili ja klikkaa yksityishenkilön hakemukseen. Täytä lomakkeen kentät ja klikkaa ”Jatka”. Voit tulostaa lomakkeet itse tai pyytää meitä postittamaan esitäytetyt sopimukset allekirjoitettavaksi.

Sopimus tulee allekirjoittaa ja sopimuksen mukana tulee toimittaa kopio voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta (passi tai vastaava asiakirja), josta käy selkeästi ilmi tilinavaajan suomalainen henkilötunnus, allekirjoitus ja kuva.

Asiakkuuden avaamisen jälkeen lähetämme sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan Nordnetin palveluun postitse erillisissä lähetyksissä. Saatuasi ne postitse voit vaihtaa tunnuksesi salkkusi asetuksissa.

Talletustilin avaaminen alaikäiselle

Voit avata alaikäiselle talletustilin täyttämällä manuaalisen asiakashakemuksen. Klikkaa alapalkista Talletustili ja valitse ”alaikäinen”. Näin lomake hyväksyy myös uudenmuotoisen henkilötunnuksen (XXYYZZA0011). Täytä lomakkeen kentät ja klikkaa ”Jatka”. Voit tulostaa lomakkeet itse tai pyytää meitä postittamaan esitäytetyt sopimukset allekirjoitettavaksi.

Kaikkien sopimuspapereiden tulee olla molempien huoltajien allekirjoittamia. Liitä oheen kopiot myös huoltajien voimassa olevista kuvallisista henkilöllisyystodistuksista yhden henkilön oikeaksi todistamina.

Alaikäisen lapsen tiliä hoitavat ja hallinnoivat huoltajat yhdessä. Mikäli huoltajat haluavat hallinnoida alaikäisen tiliä yksin, sopimuksen mukana tulee palauttaa Vanhempien valtakirjaavautuu uuteen ikkunaan -lomake. Mikäli olet yksinhuoltaja, suosittelemme tästä huolimatta valtakirjan toimittamista. Mikäli vain toinen huoltajista halutaan valtuuttaa hoitamaan lapsen asioita, voitte toimittaa tilivaltakirjan, jossa valtuuttajana toimii lapsi, mutta sen allekirjoittavat molemmat huoltajat hänen puolestaan. Lisäksi vielä toinen huoltaja allekirjoittaa valtakirjan valtuutettuna.

Siihen asti, kun alaikäisestä salkunomistajasta tulee täysi-ikäinen, salkkua hoitavat huoltajat. Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta- ja käyttöoikeus siirtyy hänen omiin nimiinsä ja vanhempien valtakirjan ja/tai tilivaltakirjan mukainen valtuutus päättyy.

Jos alaikäinen on yli 15-vuotias, suosittelemme toimittamaan kopion myös lapsen henkilöllisyystodistuksesta.

Talletustilin avaaminen yritykselle

Mikäli talletustilin avaajana on yritys tai yhteisö, toimi seuraavasti:

1. Täytä manuaalinen asiakashakemus. Valitse sivun alalaidasta Talletustili ja klikkaa "yritys/yhteisö".

2. Liitä sopimukseen:

 • Voimassa oleva kaupparekisteriote, josta käy ilmi hallituksen jäsenet sekä henkilöt, joilla on toiminimen allekirjoittamisoikeus. Kaupparekisteriote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi ja sen tulee olla joko suomen-, ruotsin tai englanninkielinen.
 • Tosiasiallinen edunsaajaavautuu uuteen ikkunaan, ns. Beneficial Owner -lomake ja kopiot yli 25 % yhteisöstä joko suoraan tai välillisesti omistavien henkilöiden henkilöllisyystodistuksista.
 • Halutessasi valtakirja tarpeellisessa laajuudessa. Valtakirja voidaan antaa useammalle henkilölle.
 • Kopiot niiden nimenkirjoitusoikeutettujen henkilöiden voimassaolevista henkilöllisyystodistuksista, jotka allekirjoittavat sopimuspapereita.

Lue lisää talletustilistä

Millä tasolla käyn kauppaa uutena asiakkaana?

Uutena asiakkaana käyt kaksi ensimmäistä kuukautta kauppaa hinnastomme parhaalla tasolla. Helsingin pörssissä välityspalkkiot ovat min. 3 € / 0,06 % / toteutunut toimeksianto. Näet lisätietoa tasoista ja eri markkinoiden välityspalkkioista hinnastosta.

Hinnastomme paras taso on voimassa uudella asiakkaalla salkun avaamiskuukauden ja kaksi salkun avaamista seuraavaa täyttä kalenterikuukautta. Jos avaat salkun esimerkiksi 20.12., voit käydä kauppaa parhaalla tasollamme joulukuun lopun lisäksi koko tammikuun ja helmikuun ajan. Tämän jälkeen putoat hinnaston parhaalta tasolta asteittain alaspäin (tasolle 2), jos teet alle 51 toteutunutta toimeksiantoa kuukaudessa.

Huomaathan, että uusasiakashinnoittelu on voimassa vain ensimmäisessä avaamassasi salkussa.

Jos avaat useampia salkkuja, aloitat niissä normaalin hinnastomme mukaisesti tasolta 1 ja ne siirtyvät automaattisesti alemmalle tasolle seuraavassa kuussa, ellet ole tehnyt tarvittavaa määrää kauppoja pysyäksesi tasolla 1.

Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö (PEP)

Suomen lainsäädäntö edellyttää, että asiakkaan tuntemiseksi pankin tulee myös olla tietoinen siitä, onko asiakas kotimaassa tai ulkomailla poliittisesti vaikutusvaltaisessa asemassa (poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö, PEP) tai tällaisen henkilön perheenjäsen tai läheinen yhtiökumppani. Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö on henkilö, joka toimii tai on toiminut:

 • valtionpäämiehenä, hallitusten päämiehenä, ministerinä tai vara- ja apulaisministerinä
 • kansanedustajana
 • korkeimpien oikeuksien, perustuslakituomioistuimien tai muiden sellaisten korkean tason oikeuselinten jäsenenä, joiden päätöksiin ei voida hakea muutosta, poikkeustapauksia lukuun ottamatta
 • tilintarkastustuomioistuinten tai keskuspankkien johtokuntien jäsenenä
 • suurlähettiläänä, asiainhoitajana sekä puolustusvoimien korkea-arvoisena upseerina
 • valtion omistamien yritysten hallinto-, johto- ja valvontaelinten jäsenenä
 • tehtävä kansainvälisen organisaation johdossa

Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön perheenjäseniä ovat:

 • puoliso
 • kumppani, joka kansallisen lain mukaan rinnastetaan aviopuolisoon
 • lapsi tai lapsen puoliso
 • vanhempi

Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön yhtiökumppaneita ovat:

1) kaikki luonnolliset henkilöt, joiden tiedetään olevan yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yhteisomistajia ja edunsaajia tai joilla tiedetään olevan mikä tahansa muu läheinen liikesuhde poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön kanssa; ja

2) kaikki luonnolliset henkilöt, jotka ovat sellaisten yhteisöjen tai elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yksinomistajia ja edunsaajia, joista tiedetään, että ne on tosiasiassa perustettu poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön eduksi.

Jos olet poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö, sinun tulee täyttää lomake "Poliittisesti vaikutusvaltaisessa asemassa oleva henkilö"linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ja toimittaa se Nordnetiin. Saatamme kysyä sinulta myös muita lisätietoja.

Miksi en pysty avaamaan asiakkuutta verkkopankkitunnuksilla?

Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan asiakkuuden avaus verkkopankkitunnuksilla ei onnistu, se voi johtua seuraavista syistä:

 • Osoitteesi on ulkomailla.
 • Osoitteesi on salainen.
 • Olet jo valtuutettuna jollakin Nordnet-tilillä (esim. yrityksen tai lapsen tilillä).
 • Olet syöttänyt jonkin yksityiskohdan, esimerkiksi puhelinnumerosi, väärin lomakkeelle. Katso hakemuksesi läpi virheiden varalta. Kyseessä voi olla myös väliaikainen ongelma palvelussamme, joten voit myös kokeilla täyttää asiakashakemuksen uudelleen seuraavana päivänä.

Jos salkun avaus ei onnistu verkkopankkitunnuksilla, sinun tulee tehdä manuaalinen asiakashakemus.

Lisää aiheesta

Asiakkuuden avausPuh. 020 198 5898
Asiakaspalvelu ma–pe 9.45–18.30
Meklarit ma–pe 9.45–19

Alkuun

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.