Siirry pääsisältöön

Investeringskalkylator och sparräknare.

Även känd som ränta på ränta -räknaren.


Så snabbt kan dina besparingar växa – testa sparräknaren.

Ränta på ränta-effekten kallas ibland världens åttonde underverk, inte utan anledning. Ju tidigare du börjar spara, desto längre hinner ränta på ränta-effekten växa ditt kapital. Inom sparande och investering är det viktigare att börja i tid än att börja vid rätt tillfälle.

Nordnets ränta på ränta-räknare berättar hur mycket investeringshorisont, avkastning och sparsummor påverkar dina besparingars värde. Testa räknaren och börja spara målmedvetet hos Nordnet!

Månadssparsumman behöver inte vara stor för att du ska kunna börja din resa mot att bli ekonomiskt oberonde – se vår exempeluträkning.

Vi antar att du sparar 200 euro av din lön varje månad i en fond som investerar i aktiemarknaderna och avkastar 7 % per år. På 20 år har denna summa vuxit till en pott på 104 750 euro.

Tack vare ränta på ränta-effekten uppnås gränsen för följande hundratusen euro redan på 8 år efter det: efter en spartid på 28 år har summan vuxit till 206 196 euro.

Startbelopp
0
Investering per månad
200
Avkastning per år *
7 %
Spartid i år
20 år
Totalt sparande
102 081
Totalt sparande

Viktig information om risker och avkastning.

Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Du bör bekanta dig med prospektet och faktabladet innan du investerar i fonder. Prospektet får du av fondbolaget och faktabladet hittar du på nordnet.fi-sidan på fondens översiktssida och på ordersidan.

Ingen av den information som presenteras på den här sidan är eller ska tolkas som investeringsråd, erbjudande eller en uppmaning att köpa eller sälja finansiella instrument. Som investerare ansvarar du själv för risken med att utnyttja informationen på den här sidan då du gör investeringsbeslut.