Siirry pääsisältöön

OTC-aktier.


Bekanta dig med OTC-aktier.

OTC-aktier (over-the-counter) är vanligtvis små bolag som inte fyller kraven för vanliga börslistor (t.ex. NYSE). OTC-bolag är alltså inte på börsen men kan ändå handlas via vissa mäklare.

OTC-osakkeet erbjuder spekulativa investerare möjligheten till hisnande avkastning, men å andra sidan är riskerna betydligt högre än för börsnoterade aktier, bland annat för att det finns mindre aktuell ekonomisk information tillgänglig än för börsnoterade aktier. Kursrörelserna är vanligen kraftiga åt vardera hållet för OTC-aktier.

Hos Nordnet kan du investera i vissa amerikanska OTC-aktier direkt via webbtjänsten eller mobilappen. Om den amerikanska OTC-aktien inte hittas via vår webbtjänst kan man inte investera i den heller via mäklarlinjen.

Se listan på OTC-aktier

OTC-aktiernas egenskaper:

  • Avkastningsmöjligheterna och riskerna är högre än för börsnoterade bolag

  • Möjligheten att investera i tillväxtbolag redan i ett tidigt skede

  • Investering i OTC-aktier förutsätter en avklarad passandebedömning

  • Läs mer om att investera i OTC-aktier i frågor och svar-sektionen

Det som presenteras här är inte och ska inte tolkas som investeringsråd eller en uppmaning att teckna, köpa eller sälja värdepapper. Investeraren ska basera sina investeringsbeslut på sin egen uppskattning och ta sina egna målsättningar och ekonomiska situation i beaktande. Det finns alltid risker kopplade till investering och finansiella instrument. Investeringarnas värde och avkastning kan förändras och det investerade kapitalet kan förloras helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning.