Siirry pääsisältöön
Uraaniin sijoittaminen

Ydinvoima on puhdas ja tehokas energianlähde, jonka avulla vastataan osaltaan maailman kasvaviin energiatarpeisiin. Ydinvoima voi tuottaa sähköä huomattavan suuressa mittakaavassa ja minimoida samalla kasvihuonekaasupäästöt. Tämä auttaa eri maita laajentamaan sähköverkkoaan ja sähkön käyttöään ja samalla rajoittamaan ilman saastumista.

Uraanipolttoaineen avulla ydinvoimalat voivat tuottaa sähköä. Yksi uraanipelletti, joka on hieman lyijykynän pyyhekumia suurempi, sisältää energiamäärän, joka vastaa yhtä tonnia hiiltä, kolmea tynnyriä öljyä tai 480 kuutiometriä maakaasua.* Maailmanlaajuisesti ydinvoiman tuotanto määrittää ensisijaisesti tämän hyödykkeen kysyntää. Ydinvoiman odotetusta kasvusta ja uraanin kysynnän vastaavasta kasvusta huolimatta hyödykkeen hankkiminen on joskus vaikeaa. Uraanikauppaa käydään ohuella likviditeetillä futuuripörsseissä, ja sen käyttöön aseiden tuotannossa liittyy omistusrajoituksia.

→ Jatka lukemista Nordnet Blogissa

Huom.: blogikirjoitus ja siihen liittyvä video on tuotettu kaupallisena yhteistyönä Global X ETFs -yhtiön kanssa lokakuussa 2022. Katso myös alta syyskuussa 2023 julkaistu Traders' Club -jakso uraaniin liittyen.

* GE Hitachi Nuclear Energy. (n.d.) Nuclear power basics. General Electric. Tieto haettu 19. huhtikuuta 2022.

Uraanijakso – vieraana Mikko Leivo | Traders' Club 190
Uraanijakso – vieraana Mikko Leivo | Traders' Club 190

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä.

Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajia kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsausnäkymästä sekä toimeksiantosivulta.

Uraaniin sijoittaminen.

Uraaniin on mahdollista sijoittaa epäsuorasti osakkeiden ja ETF:ien kautta. Tutustu alta Nordnetin asiakaskunnan suosituimpiin uraani-instrumentteihin.

Suosittuja uraanisektorin pörssiyrityksiä.
+108,5%
2 153
+100,89%
1 775
+27,46%
1 646
+33,47%
900
+68,36%
768


Käy kauppaa osakkeilla, hyödykkeillä ja indekseillä. Vivulla tai ilman. Alkaen 0 € välityspalkkioin (koskee yli 100 € kauppoja).Tutustu Nordnet Markets -valikoimaan