Osinkokalenteri.

Parhaat osingonmaksajat ja osinko-opas 2020.

Osinko-osakkeet ovat suosittuja, sillä ne tarjoavat passiivisen ja tasaisen tulovirran osakesijoittajalle. Osingot uudelleensijoittamalla omistat ensi vuonna enemmän osakkeita ja kasvatat osinkotuloasi. Korkoa korolle -ilmiö toimii siis myös osinkosijoittamisessa. Se on yksinkertainen ja helppo strategia pitkäjänteiselle sijoittajalle.

Osinko-opas auttaa sinut alkuun ja tarjoaa ajankohtaista tietoa osingoista, tärkeistä päivämääristä ja parhaista osingonmaksajista.

Näin valmistaudut osinkokevääseen:

Poimintoja Helsingin pörssin yhtiöistä, jotka maksavat osinkoa vuonna 2020.

Osake

Osinko/osake

Osinkotuotto*

Osta viimeistään**

KONE

1,70 €

3,0 %

25.2.2020

Wärtsilä

0,48 €

4,2 %

5.3.2020

CapManlue lisää CapManista sijoituskohteena

0,13 €***

4,7 %

11.3.2020

YIT

0,28 €

4,0 %

12.3.2020

Cargoteclue lisää Cargotecistä sijoituskohteena

1,20 €

3,6 %

17.3.2020

Fortum

1,10 €

5,0 %

17.3.2020

Metso

1,47 €

4,4 %

20.3.2020

Nordea

0,40 €

4,9 %

25.3.2020

Outokumpu

0,10 €

2,3 %

31.3.2020

Roviolue lisää Roviosta sijoituskohteena

0,09 €

2,3 %

31.3.2020

Nokian Renkaat

1,58 €

6,0 %

2.4.2020

Elisa

1,85 €

3,3 %

2.4.2020

Neste

1,02 €***

2,6 %

7.4.2020

Sampo Grouplue lisää Sammosta sijoituskohteena

2,20 €

5,3 %

23.4.2020


* Laskettu 13.2.2020 kurssitilanteen mukaan.

** Osta osake viimeistään sarakkeessa mainittuna päivänä (yhtiökokouspäivä), jotta olet oikeutettu vuonna 2020 jaettavaan osinkoon kokonaisuudessaan. Huom: tässä listatut osingot ovat hallituksen yhtiökokoukselle ehdottamia osinkoja.

*** Osinko jaetaan useassa osassa ja osa siitä voi olla osinkoa, osa pääomanpalautusta. Katso yhtiön sijoittajasivuilta tarkempi kuvaus.

Löydä osinkoideoita eri markkinoilta.

Tiesitkö, että maailmalta löydät yhtiöitä, jotka ovat korottaneet osinkoaan 25, jopa yli 50 vuotta peräkkäin – joka ikinen vuosi? Tällaisia "osinkoaristokraatteja" (25 v+) ja "osinkokuninkaita" (50 v+) ovat mm. suomalaissijoittajienkin suosimat AT&T, Coca-Cola, Johnson & Johnson, P&G ja McDonald's. Tutustu kansainvälisiin osinko-osakkeisiin alta!

Huomioi, että jos yhtiö ei ole julkistanut vuonna 2020 jaettavaa osinkoa (tai jos julkistus on aivan tuore), niin osinkotuotto lasketaan edellisen vuoden osingon mukaan. Tarkista osingonmaksu aina yhtiön omilta sijoittajasivuilta ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Huomioi myös, että erittäin korkean osinkotuoton ulkomaiset osakkeet kannattaa yleensä ostaa arvo-osuustilille (AOT) osakesäästötilin (OST) sijaan lähdeverohävikin minimoimiseksi. Lue lisää aiheesta tästä.

Hyödynnän luoton osalta osinkojen ja luoton koron välistä etua, jolloin saan korkoeron välisen tuoton itselleni. Esim. 5…6 % osinko, josta vähennettynä 0,99 % Superluoton korko saan siis 4…5 % tuottoa.

Shareville-nimimerkki Jalmos Nordnet Blogi -haastattelussa. Lue lisää kaupankäyntiluotosta tästä linkistä.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Opi ja inspiroidu.

Lue lisää osingoista, osinkostrategioista ja paljon muuta.

35 korkeimman osinkotuoton osaketta Suomesta vuonna 2020.

Pörssiyhtiöt palkitsevat omistajansa tänäkin vuonna yli 10 miljardin osinkopotilla (12,1 miljardia vuonna 2019). Listasimme Helsingin pörssin 35 parasta osinkoyhtiötä osinkotuottoprosentilla mitattuna.

→ Lue lisää osinko-osakkeista

Video: Jukka Oksaharju ja osingot 8 minuutissa.

Jukka Oksaharju tiivistää perusasiat osingoista ja osinkosijoittamisesta neljällä lyhyellä videolla.

→ Katso videot

#osinkohaaste

Rakenna osinkosalkku osakestrategi Jukka Oksaharjun opein. Katso 5-osainen videosarja!

→ Katso #osinkohaasteen videot

Shareville.

Pohjoismaiden suurin säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkosto. Seuraa menestyneimpiä sijoittajia ja osallistu keskusteluun osakkeista ja osingoista. Liity mukaan maksutta!

→ Sharevilleen

Cargotec – lastaa älyä salkkuun.

Cargotecin älykkäät lastin- ja kuormankäsittelyratkaisut pitävät maailmankaupan rattaat pyörimässä. Kaikki Cargotecin liiketoiminta-alueet, Kalmar, Hiab ja MacGregor, ovat markkinajohtajia omilla toimialoillaan ja tarjoavat asiakkaille toimintaa tehostavat ja päästöjä vähentävät laitteet, digitaaliset ratkaisut ja huoltopalvelut.

→ Lue lisää Cargotecistä sijoituskohteena

Sampo Group – Boring is good.

Sampo on Pohjoismaiden johtava finanssikonserni, jonka ensisijainen tavoite on luoda arvoa osakkeenomistajilleen. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Mandatum Life ja Topdanmark sekä osakkuusyhtiö Nordea.

→ Lue lisää Sammosta sijoituskohteena

Rovio – Tutustu yhtiöön, jonka brändi on tunnetumpi kuin Star Wars.

Rovio on peleihin keskittyvä viihdeyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä sekä harjoittaa lisensointiliiketoimintaa eri viihde- ja kuluttajatuotekategorioissa. Rovio tunnetaan parhaiten sen luomasta maailmanlaajuisesta Angry Birds -brändistä.

→ Lue lisää Roviosta sijoituskohteena

CapMan – tavoitteena vuosittain kasvavat osingot.

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka tarjoaa monipuolisia sijoitustuotteita ja -palveluita. CapManin tavoitteena on maksaa vuosittain kasvavaa osinkoa osakkeenomistajilleen.

→ Lue lisää CapManista sijoituskohteena

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Osinko on yrityksen omistajilleen jakama voitto-osuus. Yhtiön hallitus ehdottaa vuositilinpäätöksen yhteydessä, kuinka suuri osa tuloksesta jaetaan omistajille rahaosinkona. Yhtiökokouksessa omistajat hyväksyvät ehdotuksen.

Useimmat yhtiöt jakavat osinkoja kerran vuodessa, osa yrityksistä on jakanut osingonjaon useampaan erään.

Löydät yhtiökokouspäivän, osingon irtoamispäivän ja osingon suuruuden kunkin yhtiön omilta sijoittajasivuilta.

Sinun tulee omistaa tai ostaa osaketta viimeistään yhtiökokouspäivänä. Osinko irtoaa yleisesti yhtiökokousta seuraavana päivänä (irtoamispäivä). Maksupäivä on yleensä noin 10 päivän päästä, jolloin osinko tulee Nordnet-tilillesi.

Löydät yhtiökokouspäivän, osingon irtoamispäivän ja osingon suuruuden kunkin yhtiön omilta sijoittajasivuilta.

Osinkotuotto on yksi avainluvuista, joita voit käyttää sijoituspäätösten tekemisessä. Osinkotuotto lasketaan jakamalla osakekohtainen osinko osakekurssilla.

Esimerkki: Osinko 1 EUR ja osakekurssi 15 EUR = 1/15 = 0,0667, eli osinkotuotto on 6,67 %.

Lue lisää osingoista, osinkostrategioista ja parhaista osinkoyhtiöstä Nordnet Blogista. Katso myös Jukka Oksaharjun viisiosainen #osinkohaaste-videosarja, jollet vielä ole sitä ehtinyt tehdä!