Osinkokalenteri.

Parhaat osingonmaksajat ja osinko-opas 2020.

Osinko-osakkeet ovat suosittuja, sillä ne tarjoavat passiivisen ja tasaisen tulovirran osakesijoittajalle. Osingot uudelleensijoittamalla omistat ensi vuonna enemmän osakkeita ja kasvatat osinkotuloasi. Korkoa korolle -ilmiö toimii siis myös osinkosijoittamisessa. Se on yksinkertainen ja helppo strategia pitkäjänteiselle sijoittajalle.

Osinko-opas auttaa sinut alkuun ja tarjoaa ajankohtaista tietoa osingoista, tärkeistä päivämääristä ja parhaista osingonmaksajista.

Korkeimman osinkotuoton osakkeet Pohjoismaista.

Osake

Osinkotuotto (%)

Osinko/osake

Lue lisää ja osta

Lista tulossa myöhemmin vuoden 2020 osalta.

x %

x

Lue lisää ja osta

Listaan on poimittu viisi parasta osaketta osinkotuoton perusteella Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan Large Cap -listalta. Efektiivinen osinkotuotto on laskettu 6.3.2019 osakekurssien mukaan. Osta osake viimeistään "Osta viimeistään"-sarakkeessa mainittuna päivänä (yhtiökokouspäivä), jotta olet oikeutettu osinkoon.

***Osinko jaetaan useassa osassa ja osa siitä voi olla osinkoa, osa pääomanpalautusta. Katso yhtiön sijoittajasivuilta tarkempi kuvaus.

Vuonna 2019 Helsingin pörssin osinkopotti nousee arviolta lähes 14 miljardiin euroon.

Jukka Oksaharju, Nordnetin osakestrategi

Opi ja inspiroidu.

Lue lisää osingoista, osinkostrategioista ja paljon muuta.

20 korkeimman osinkotuoton osaketta Suomesta vuonna 2019.

Helsingin pörssi on Euroopan paras osinkopörssi osinkotuotoilla mitattuna. Tänä vuonna osinkopotti nousee jälleen uuteen ennätykseen.

→ Lue lisää osinko-osakkeista

Osingonkasvattajat Helsingin pörssissä (OMXH25).

Osinkotuoton rinnalla tai sen sijaan sijoittaja voi tarkastella osinkokasvua. Katso 25 suuryhtiön osinkojen vuotuiset kasvuprosentit.

→ Lue lisää osingonkasvattajista

Video: Jukka Oksaharju ja osingot 8 minuutissa.

Jukka Oksaharju tiivistää perusasiat osingoista ja osinkosijoittamisesta neljällä lyhyellä videolla.

→ Katso videot

#osinkohaaste

Rakenna osinkosalkku osakestrategi Jukka Oksaharjun opein. Katso 5-osainen videosarja!

→ Katso #osinkohaasteen videot

Shareville.

Pohjoismaiden suurin säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkosto. Seuraa menestyneimpiä sijoittajia ja osallistu keskusteluun osakkeista ja osingoista. Liity mukaan maksutta!

→ Sharevilleen

Yhdysvalloista löytyy todellisia osinkokoneita.

Tässä esitellyt 13 yhtiötä ovat onnistuneet nostamaan osinkoa vuosittain jo vähintään 50 vuoden ajan ja ovat syystä ansainneet osinkokuninkaan arvonimen. Nämä yhtiöt maksavat osinkoja yleisesti kvartaaleittain, eli neljä kertaa vuodessa.

USA:n osinkokuninkaat.

Osake

Osinkotuotto (%)

Markkina-arvo

Nostanut osinkoa (vuotta)

Lue lisää ja osta

Lista tulossa myöhemmin vuoden 2020 osalta.

x %

x mrd. $

x

Lue lisää ja osta

Listaan on poimittu 50 vuotta osinkoaan kasvattaneet yritykset USA:n markkinoilta. Efektiivinen osinkotuotto on laskettu 27.2.2019 osakekurssien mukaan.

Huomaa, että kun ostat muissa kuin euroissa noteerattuja osakkeita, sinulta veloitetaan valuutanvaihtokulu 0,25 %. Jos olet avannut valuuttatilin ja teet valuutanvaihdon itse, valuutanvaihtokulu on 0,075 %.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Sinun tulee omistaa tai ostaa osaketta viimeistään yhtiökokouspäivänä. Osinko irtoaa yleisesti yhtiökokousta seuraavana päivänä (irtoamispäivä). Maksupäivä on yleensä noin 10 päivän päästä, jolloin osinko tulee Nordnet-tilillesi.

Löydät yhtiökokouspäivän, osingon irtoamispäivän ja osingon suuruuden yhtiökohtaisilta sivuilta, välilehdeltä "Yritystieto".

Osinkotuotto on yksi avainluvuista, joita voit käyttää sijoituspäätösten tekemisessä. Osinkotuotto lasketaan jakamalla osakekohtainen osinko osakekurssilla.

Esimerkki: Osinko 1 EUR ja osakekurssi 15 EUR = 1/15 = 0,0667, eli osinkotuotto on 6,67 %.

Osinko on yrityksen omistajilleen jakama voitto-osuus. Yhtiön hallitus ehdottaa vuositilinpäätöksen yhteydessä, kuinka suuri osa tuloksesta jaetaan omistajille rahaosinkona. Yhtiökokouksessa omistajat hyväksyvät ehdotuksen.

Useimmat yhtiöt jakavat osinkoja kerran vuodessa, osa yrityksistä on jakanut osingonjaon useampaan erään.

Löydät yhtiökokouspäivän, osingon irtoamispäivän ja osingon suuruuden yhtiökohtaisilta sivuilta, välilehdeltä "Yritystieto".

Lue lisää osingoista, osinkostrategioista ja parhaista osinkoyhtiöstä Nordnet Blogista.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.