Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Global X:n kanssa.

Uraani sijoituskohteena.

Ydinvoima on puhdas, tehokas ja välttämätön energianlähde, jonka avulla vastataan osaltaan maailman kasvaviin energiatarpeisiin. Ydinvoima voi tuottaa sähköä huomattavan suuressa mittakaavassa ja minimoida samalla kasvihuonekaasupäästöt. Tämä auttaa eri maita laajentamaan sähköverkkoaan ja sähkön käyttöään ja samalla rajoittamaan ilman saastumista.

Uraani, ydinvoiman polttoaine.

Uraanipolttoaineen avulla ydinvoimalat voivat tuottaa sähköä. Yksi uraanipelletti, joka on hieman lyijykynän pyyhekumia suurempi, sisältää energiamäärän, joka vastaa yhtä tonnia hiiltä, kolmea tynnyriä öljyä tai 480 kuutiometriä maakaasua.* Maailmanlaajuisesti ydinvoiman tuotanto määrittää ensisijaisesti tämän hyödykkeen kysyntää. Ydinvoiman odotetusta kasvusta ja uraanin kysynnän vastaavasta kasvusta huolimatta hyödykkeen hankkiminen on joskus vaikeaa. Uraanikauppaa käydään ohuella likviditeetillä futuuripörsseissä, ja sen käyttöön aseiden tuotannossa liittyy omistusrajoituksia.

* GE Hitachi Nuclear Energy. (n.d.) Nuclear power basics. General Electric. Tieto haettu 19. huhtikuuta 2022.

Opi lisää aiheesta Nordnet Blogissa.


→ Lue Rohan Reddyn artikkeli "Uraani sijoituskohteena"

Rohan Reddy
Director of Research, Global X

Global X:n Uraani-ETF Nordnetin palvelussa.

Tietoa ETF:stä


Nimi

Global X Uranium UCITS ETF (URNU)

Kuvaus

Global X Uranium ETF (URNU) tarjoaa sijoittajille tavan sijoittaa hajautetusti sellaisiin yrityksiin, jotka toimivat jollakin uraaniteollisuuden osa-alueella, kuten kaivostoiminnassa, jalostamisessa, etsinnässä, uraaniteollisuuden laitteiden valmistuksessa, uraaniteollisuuteen liittyvissä teknologioissa tai ydinvoimakomponenttien tuotannossa.

Juoksevat kulut

0,65 %

Osinkopolitiikka

Uudelleensijoittava (ei jaa osinkoa ulos)

Avaintietoesite

Avaa PDF

Katso kehitys ja osta tai myy

Siirry ETF:n tarkempiin tietoihin

Aloita kuukausisäästäminen ETF:ään

Lisää kuukausisäästösopimukseen


Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajia kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsausnäkymästä sekä toimeksiantosivulta.

Global X – Ajattele tavanomaista teknologiaa pidemmälle.

Global X:n missiona on jo yli vuosikymmenen ajan ollut antaa sijoittajille pääsy täysin uudenlaisiin ja älykkäisiin sijoitusratkaisuihin.

Global X ETFs on Mirae Asset Financial Groupin täysin omistama tytäryhtiö. Vuonna 1997 perustettu Mirae Asset Financial Group kuuluu alansa globaaleihin suunnannäyttäjiin – yhtiöllä on 46 toimipistettä ympäri maailmaa ja noin 12 000 työntekijää. Yhtiö hallinnoi lähes 648 miljardin dollarin arvosta asiakasvaroja, jotka ovat sijoitettuna mm. kiinteistöihin, vakuutuksiin, listaamattomiin yhtiöihin ja venture capital -kohteisiin.¹

1) Tilanne 12/2021

Opi lisää Global X:n tuotefilosofiasta (suomenkielinen tekstitys):

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.