Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Global X:n kanssa.

Uraani sijoituskohteena.

Ydinvoima on puhdas, tehokas ja välttämätön energianlähde, jonka avulla vastataan osaltaan maailman kasvaviin energiatarpeisiin. Ydinvoima voi tuottaa sähköä huomattavan suuressa mittakaavassa ja minimoida samalla kasvihuonekaasupäästöt. Tämä auttaa eri maita laajentamaan sähköverkkoaan ja sähkön käyttöään ja samalla rajoittamaan ilman saastumista.


Uraani, ydinvoiman polttoaine.

Uraanipolttoaineen avulla ydinvoimalat voivat tuottaa sähköä. Yksi uraanipelletti, joka on hieman lyijykynän pyyhekumia suurempi, sisältää energiamäärän, joka vastaa yhtä tonnia hiiltä, kolmea tynnyriä öljyä tai 480 kuutiometriä maakaasua.* Maailmanlaajuisesti ydinvoiman tuotanto määrittää ensisijaisesti tämän hyödykkeen kysyntää. Ydinvoiman odotetusta kasvusta ja uraanin kysynnän vastaavasta kasvusta huolimatta hyödykkeen hankkiminen on joskus vaikeaa. Uraanikauppaa käydään ohuella likviditeetillä futuuripörsseissä, ja sen käyttöön aseiden tuotannossa liittyy omistusrajoituksia.

→ Jatka lukemista Nordnet Blogissa


* GE Hitachi Nuclear Energy. (n.d.) Nuclear power basics. General Electric. Tieto haettu 19. huhtikuuta 2022.

Video: Ydinvoima ja uraani valtavirtaistumassa – Rohan Reddy, Global X
Video: Ydinvoima ja uraani valtavirtaistumassa – Rohan Reddy, Global X

Global X:n Uraani-ETF Nordnetin palvelussa.

Global X Uranium UCITS ETF (URNU)
Juoksevat kulut
0,65%
Tyyppi
Osakkeet
Riski

Global X Uranium ETF (URNU) tarjoaa sijoittajille tavan sijoittaa hajautetusti sellaisiin yrityksiin, jotka toimivat jollakin uraaniteollisuuden osa-alueella, kuten kaivostoiminnassa, jalostamisessa, etsinnässä, uraaniteollisuuden laitteiden valmistuksessa, uraaniteollisuuteen liittyvissä teknologioissa tai ydinvoimakomponenttien tuotannossa. Katso avaintietoesite.

Tärkeää tietoa rahastojen ja ETF:ien riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajia kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsausnäkymästä sekä toimeksiantosivulta.

Global X – Ajattele tavanomaista teknologiaa pidemmälle.

Global X:n missiona on jo yli vuosikymmenen ajan ollut antaa sijoittajille pääsy täysin uudenlaisiin ja älykkäisiin sijoitusratkaisuihin.

Global X ETFs on Mirae Asset Financial Groupin täysin omistama tytäryhtiö. Vuonna 1997 perustettu Mirae Asset Financial Group kuuluu alansa globaaleihin suunnannäyttäjiin – yhtiöllä on 46 toimipistettä ympäri maailmaa ja noin 12 000 työntekijää. Yhtiö hallinnoi lähes 648 miljardin dollarin arvosta asiakasvaroja, jotka ovat sijoitettuna mm. kiinteistöihin, vakuutuksiin, listaamattomiin yhtiöihin ja venture capital -kohteisiin.¹

1) Tilanne 12/2021

Katso kaikki Global X ETF:t
Opi lisää Global X:n tuotefilosofiasta.
Opi lisää Global X:n tuotefilosofiasta.

Usein kysyttyä uraanisijoittamisesta ja ydinvoimasta