Hei, miten voimme auttaa?

Kuinka Stop Loss -toimeksiantoja käytetään?

Stop Loss on automaattinen valvontatoiminto, joka auttaa sinua pienentämään tappioiden riskiä tai ottamaan voitot kotiin silloin, kun et itse pysty valvomaan markkinoita. Aktivoidaksesi Stop Loss -toiminnon sinun tulee suorittaa siihen liittyvä tietämystesti. Voit suorittaa testin klikkaamalla tästä.

Stop Loss -toimeksianto aktivoituu vasta, kun osakekurssi saavuttaa ennalta asettamasi tason. Sitä voi käyttää sekä osto- että myyntitoimeksiantojen tekoon, sekä laskevilla että nousevilla kursseilla. Stop loss -toimeksiannon voi asettaa vain osakkeille, ei siis esimerkiksi viputuotteille.

Näin asetat Stop Loss -toimeksiannon:

  • Varmista ensin, että olet suorittanut Stop Loss -tietämystestin. Muussa tapauksessa Stop Loss -vaihtoehtoa ei näy palvelussa.
  • Etsi palvelusta arvopaperi, jolle haluat asettaa Stop Loss -ehdon ja klikkaa Osta- tai Myy-painiketta. Klikkaa sitten Osta- tai Myy-otsikon alla näkyvää Stop Loss -painiketta.
  • Valitse ehto, jota toimeksianto koskee (kurssin noustessa tai laskiessa)
  • Anna aktivointikurssi, jolloin toimeksianto lähtee markkinalle
  • Määritä aika, jonka Stop Loss -toimeksianto on voimassa
  • Anna haluamasi kappalemäärä
  • Anna haluamasi kauppakurssi
  • Klikkaa Osta- tai Myy-painiketta hyväksyäksesi toimeksiannon. Näet toimeksiantosi tilan kohdasta Toimeksiannot > Näytä kaikki.

 

Liukuva Stop Loss:

Liukuvan Stop Lossin käyttö mahdollistaa osakekurssin trendin seuraamisen. Voit seurata sekä positiivista että negatiivista kurssikehitystä. 

Liukuvan Stop Loss -toiminnon avulla voit tehdä toimeksiantoja, jotka aktivoituvat, kun osakekurssi on muuttunut haluamallasi prosenttimäärällä. Kun toimeksianto aktivoidaan, viimeisen toteutuneen kaupan kurssi määrää liukuvan Stop Loss -toimeksiannon lähtötason.

Kun liukuva Stop Loss -toimeksianto aktivoituu, pörssiin lähtevällä toimeksiannolla on sama voimassaoloaika kuin alkuperäisellä liukuvalla Stop Loss -toimeksiannolla.

Esimerkki:

Olet ostanut osaketta nousevaan trendiin hintaan 20,00 EUR. Kun trendi muuttuu laskevaksi (ylin noteeraus nousutrendin aikana oli 25,00 EUR) ja osakkeen hinta laskee 10 % (hinta nyt 22,50 EUR), liukuva Stop Loss -toimeksianto aktivoituu. 

Voit asettaa toimeksiannolle liukuvan Stop-tason (esimerkiksi 2 %), varmistaaksesi, että kauppa toteutuu. Jos asetat liukuvaksi Stop-tasoksi 2 %, uusi toimeksianto menee markkinalle kurssilla 22,05 EUR. Huomioithan, että jos osake avaa kurssiin, joka poikkeaa enemmän kuin valittu Stop-taso, tulee avauskurssista aktivointikurssi. Tässä esimerkissä asetetaan toimeksianto -2 % avauskurssista. Sama pätee myös esimerkiksi päivänsisäisen huutokaupan jälkeen.

Jos tikkiväli ei ole käytössä, pyöristetään toimeksiannon hinta lähimpään käytettävissä olevaan tikkitasoon (22,048 EUR -> 22,05 EUR).
Stop-taso määräytyy osakkeen volatiliteetin mukaan.

 

Huom: Kun teet Stop Loss -toimeksiannon, et voi olla täysin varma toimeksiantosi toteutumisesta. Huomioithan myös jos muutos osakkeen kurssissa on voimakas, toimeksianto voi toteutua asettamillasi ehdoilla, vaikka se ei olisikaan edullista sinulle.

 

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
Verkkosivustomme käyttää evästeitä. Käyttämällä palvelujamme hyväksyt evästeiden käytön.Lue lisää