Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten avaan salkun yritykselle tai yhteisölle?

Salkun avaus yritykselle

1. Täytä asiakashakemus tältä sivulta löytyvän linkin kautta.

2. Sopimusasiakirjat allekirjoittaa kaupparekisteriotteen mukainen nimenkirjoitusoikeutettu/oikeutetut henkilö(t). Huomioi myös, että yrityksellä tulee olla voimassa oleva LEI-tunnus.

Salkun avaus yhteisölle

Yrityksiltä vaadittujen dokumenttien lisäksi tarvitsemme yhteisöltä kopion säännöistä sekä kopion siitä kokouksen pöytäkirjasta, jonka mukaan asiakkuus aiotaan avata. Yhteisöjen osalta saatamme joutua pyytämään lisätäydennyksiä asiakkuuden avausprosessin yhteydessä. Voit liittää vaaditun dokumentin yllä olevan linkin kautta avautuvaan lomakkeeseen.

Salkun avaus muille oikeushenkilöille

Valitettavasti emme voi avata asiakkuutta toiminimelle, sillä toiminimi ei ole itsenäinen oikeushenkilö. Toiminimellä tehdyistä toimista vastaa aina toiminimen taustalla oleva luonnollinen henkilö. Voit avata asiakkuuden itsellesi luonnollisena henkilönä.

Arvo-osuustiliä ei valitettavasti voi myöskään avata esimerkiksi kiinteistöyhtymälle, maatalousyhtymälle, rekisteröimättömälle yhdistykselle, metsäyhtymälle, elinkeinoyhtymälle, verotusyhtymälle, yms. jotka eivät ole oikeushenkilöitä, vaikka näillä voikin olla myönnetty verotussyistä y-tunnus.

Toisen salkun avaaminen saman oikeushenkilön nimiin

Jos yrityksesi on jo Nordnet-asiakas ja haluat avata yrityksellesi uuden osake- ja rahastosalkun, sinun tulee täyttää uudelleen asiakashakemus (ks. linkki yllä). Kaupparekisteriotetta ei tarvitse toimittaa uudelleen, jos:

  • asiakkuuden avaamisen yhteydessä toimitettu yrityksen kaupparekisteriote on korkeintaan kolme kuukautta vanha, ja
  • yrityksen omistus- tai käyttöoikeudet eivät ole muuttuneet asiakkuuden avaamisen jälkeen. Jos yritykseen on tullut uusia tosiasiallisia edunsaajia, kopiot näiden henkilöiden voimassa olevista henkilötodistuksista tulee myös toimittaa Nordnetiin.

Tosiasiallisten edunsaajien henkilöllisyystodistuksia ei tarvitse toimittaa Nordnetiin uudelleen, jos ne ovat samat kuin asiakkuutta avattaessa ja edelleen voimassa.

Lue lisää yritykselle sijoittamisesta

 

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki