Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten voin käydä kauppaa listaamattomilla osakkeilla? (OTC-osakkeet)

Yhdysvaltalaiset OTC-osakkeet jotka eivät ole läpäisseet riskiarviointia sekä tietyt kryptovaluuttoihin liittyvät instrumentit

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovan viranomaisen, SEC:n, tiukentuneiden vaatimusten mukaisesti Yhdysvaltojen OTC-markkinat ovat ottaneet käyttöön pakollisen riskiarvioinnin kaikista OTC-markkinoilla noteeratuista yrityksistä. Tämän vaatimuksen sekä Nordnetin alisäilyttäjän uusien rajoitusten vuoksi Nordnet ei voi jatkossa tarjota kaupankäyntiä (ostoja eikä myyntejä) osakkeilla, jotka eivät saa hyväksyttyä riskiarviota. Katso tästä linkistä luettelo yhdysvaltalaisista OTC-osakkeista, joita et voi enää ostaa Nordnetin kautta ja joita ei voi myöskään myydä enää 31.3.2021 alkaen. Sinun tulee myydä tällaiset omistuksesi ennen 31.3.2021 klo 23.00. Voit myydä osakkeesi tekemällä myyntitoimeksiannon itse Nordnetin verkkopalvelussa. Jos et ole myynyt osakkeitasi 31.3. klo 23 mennessä, sinun tulee siirtää OTC-osakkeesi toiselle palveluntarjoajalle voidaksesi myydä ne. 31.3.2021 jälkeen et voi enää myydä kyseisiä osakkeita Nordnetin kautta. Jos haluat siirtää OTC-osakkeitasi toiselle palveluntarjoajalle, ole hyvä ja täytä tästä linkistä löytyvä elektroninen lomake.

Kaupankäyntikielto koskee myös seuraavia kryptovaluuttoihin liittyviä instrumentteja:

DE000A27Z304 - BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto
DE000A1TNV91 - Bitcoin Group SE
CH0454664001 - 21Shares Bitcoin ETP
CH0514065058 - 21Shares Short Bitcoin ETP
DE000A28M8D0 - VanEck Vectors Bitcoin ETN

Riskiarvioinnin läpäisseet yhdysvaltalaiset OTC-osakkeet

16.2.2021 alkaen vain tästä linkistä löytyvät yhdysvaltalaiset OTC-osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nordnetin palvelussa. Kyseisiä osakkeita on mahdollista ostaa ja myydä suoraan Nordnetin verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksella.

Tarvitseeko minun soittaa Nordnetin meklarilinjaan ostaakseni OTC-osakkeita?

Ei tarvitse. Voit ostaa ja myydä mm. Tencentin, Nintendon ja BYDin osakkeita suoraan Nordnetin verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksella.

Voinko ostaa muita yhdysvaltalaisia OTC-osakkeita kuin niitä, jotka on listattu tällä sivulla?

Muiden kuin tällä sivulla listattujen osakkeiden ostaminen ei ole mahdollista, edes meklarilinjan kautta.

Voinko jossain vaiheessa käydä jälleen kauppaa laajemmalla joukolla OTC-osakkeita?

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme niin laajan sijoitusuniversumin kuin mahdollista, kuitenkin huomioiden viranomaisten riskiarvioinnit yritysten läpinäkyvyyteen ja sijoittajaviestinnän avoimuuteen liittyen. Tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että OTC-markkinoilla listattuihin, riskiarviointia läpäisemättömiin osakkeisiin kohdistuisi tulevaisuudessa vähemmän rajoituksia, minkä vuoksi kyseisillä osakkeilla ei voi toistaiseksi käydä kauppaa Nordnetin kautta.

Voinko säilyttää omistukseni kaupankäyntikiellosta huolimatta?

Voit säilyttää omistuksesi, mutta 31.3.2021 jälkeen myyminen ei ole enää mahdollista. On teoriassa mahdollista, että osake saisi hyväksytyn riskiarvion joskus tulevaisuudessa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin