Siirry pääsisältöön

Vuoden Sijoittaja 2020 -kilpailun voittajat keräsivät ylivoimaisen äänisaaliin

Vuoden Sijoittaja 2020- ja Vuoden Sijoitusteko 2020 -voittajat on nyt valittu yleisöäänestyksellä. Yksilöityjä ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 2 531 kappaletta ja voittajat saivat omissa kategorioissaan selkeästi eniten ääniä.

Vuoden Sijoittaja -kilpailu ja muut viestinnälliset teot rakentavat sijoituskulttuuria Suomeen

Verotuksen muutoksilla, sijoittamisen helpottamisella ja aloittamiseen kannustamisella tehdään sijoittamisesta arkipäiväisempää, kiinnostavaa ja mahdollista yhä useammalle. Parhaat tulokset saadaan sillä, että samalla muutetaan sijoittamiseen liittyviä asenteita ja lisätään positiivista puhetta sijoittamisen pitkäaikaisista hyödyistä.

Todellisen kansankapitalismin luomiseen tarvitaan muutakin kuin yhteiskunnallisen keskustelun muutosta viestinnän avulla. Viestinnälliset teot edesauttavat kuitenkin nopeampaa uudistumista ja rakentavat näin sijoituskulttuuria Suomeen. Yhtenä esimerkkinä näistä teoista on jo kolmatta kertaa toteutettu Vuoden Sijoittaja -kilpailu, jonka Nordnet on järjestänyt yhdessä Kauppalehden ja Arvopaperin kanssa. Tänä vuonna palkittiin viime vuoden tapaan sekä Vuoden Sijoittaja että Vuoden Sijoitusteko.

Kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja yhteisöjä, jotka ovat edistäneet suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka ovat omalla toiminnallaan kannustaneet muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun. He myös jakavat avoimesti muille sen, miten itse tekevät sijoituksia.

Vuoden Sijoittaja 2020 Jasmin Hamid kaappasi yli puolet äänistä

Edellinen Vuoden Sijoittaja 2019 -voittaja, taloudellista käännytystyötä lähipiirissään sekä omassa verkostossaan tekevä, Julia Thurén kommentoi viimevuotista voittoaan nyt näin:

”Oli tosi kiva juttu voittaa tuo palkinto, se jotenkin legitimoi myös perus indeksi-/ETF-rahastosijoittamista. Kaikkien ei tarvitse olla mielettömiä osakeguruja, vaan sellainen pitkäjänteinen automaattisia sijoituksia tekevä säästäjä voidaan nimittää Vuoden Sijoittajaksi. Tämä oli siitä hieno titteli, että minua haastateltiin muun muassa Arvopaperiin ja Helsingin Sanomiin, ja pääsin puhumaan vastuullisesta sijoittamisesta. Olen sitä mieltä, että sijoittajat voivat vaikuttaa valtavasti ilmastonmuutoksen torjumiseen, ja tämän asian esiin nostaminen on tärkeää. Titteli muutti aika paljon ihmisten suhtautumista minuun, mikä oli ihan huippua!”

Vuoden Sijoittaja 2020 –finalistit olivat:

 • Jarkko Aho
 • Jasmin Hamid
 • Karo Hämäläinen
 • Kaisa Kurittu
 • Joonas Liukkonen

Vuoden Sijoittaja 2020 -voittajaksi nousi yleisöäänestyksessä ylivoimaisella 54,4 %:n äänisaaliilla näyttelijä ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid, jonka SijoitusSunnuntai-videot keräävät Instagramissa kymmeniä tuhansia katseluja viikoittain. Hamid on ollut ehdolla Vuoden Sijoittajaksi jo kerran aiemmin kaksi vuotta sitten kivuten silloin TOP3-joukkoon. Se kertoo hänen sinnikkäästä, pitkäjänteisestä ja näkyvästä työstään vaikuttajana.

Jasmin Hamid kertoi haastattelussa olevansa todella onnellinen voitostaan ja kokee sen vahvistavan omaa uskoaan siihen, että sosiaalisessa mediassa voi tehdä vaikuttavaa työtä. Vuoden Sijoittaja 2020 -voitto antaa hänelle myös vahvistuksen siitä, että harrastuksesta voisi jonain päivänä tulla paljon enemmänkin.

Jasmin Hamidin mukaan sijoittaja jää helposti yksin, mutta näin ei tarvitsisi olla. Ideoiden vaihtaminen ja keskusteleminen muiden sijoittajien kanssa auttaa häntä itseään muodostamaan selkeämmin oman näkemyksen. Sosiaalinen media tarjoaa seurattavia sijoittajia laidasta laitaan, joten aloita rohkeasti muiden seuraaminen.

Vuoden Sijoitusteko 2020 nuorille Rahajunnuille

Viime vuonna kilpailua uudistettiin niin, että sijoittajat saivat äänestää myös Vuoden Sijoitustekoa. Silloin finaalijoukossa korostui nuorten ja naisten taloustaitojen parantaminen, ja voiton vei Mimmit Sijoittaa -yhteisö. Näin Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander kertoivat vuosi voiton jälkeen:

”Vuoden Sijoitusteko -titteli oli suuri kunnia ja toki myös hieno tunnustus meidän yhteisöllemme. Elämämme eivät ole oikeastaan muuttuneet, tehdään nyt yhtä paljon töitä kuin ennen, mutta titteli lisäsi ehdottomasti intoa jakaa tietoa sijoittamisesta! Voitto poiki muutaman lehtijutunkin, ja uskomme, että se tuo meidän organisaatiollemme enemmän uskottavuutta. Diplomi seisoo tietenkin kunniapaikalla meidän toimistolla!”

Ehdolla Vuoden Sijoitusteoksi 2020 olivat:

 • Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren työ osakesäästötilin eteen.
 • Inderesin etäyhtiökokoukset koronavuoden haasteiden aikana.
 • Rahajunnujen nuorille suunnatut sisällöt.
 • Tiina Landaun ja Hanna Silvolan kirja Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin.
 • Verkkomedia nimeltään Rahamedia.
 • Syö Nuku Säästä / Äta Sova Spara -podcast.

Vuoden Sijoitusteko 2020 -voittajaksi myös tässä kategoriassa kivuttiin yleisöäänestyksessä ylivoimaisella äänisaaliilla. Rahajunnut eli Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo keräsivät 35,5 % äänistä. Rahajunnut haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei tarjota tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa heidän näkemyksensä mukaan paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla.

Näinhän se todentotta on, ja Rahajunnut ottivat tiedon voitostaan vastaan innostuneesti. He olivat ylpeitä siitä, että voitto meni nuorille, mikä varmasti edesauttaa sitä, että nuorten keskustelu raha-asioista lisääntyy entisestään. Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo aikovat hyödyntään voitosta tulevaa julkisuutta ja pyrkivät levittämään viestiään mahdollisimman monelle eri taholle. He ovat valmiita esiintymään ja puhumaan, mikä on juuri sitä, mitä roolimalleilta tarvitaan. Rahajunnut vinkkaavat kaikkia nuoria tutustumaan rahajunnut.com-sivuihin ja lupaavat tarjota helppoja vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen.

Vuoden Sijoittaja 2018 -voittaja, sijoittaja ja pokeriammattilainen Aki Pyysing sanoi osuvasti viime vuonna, että setämiesmäinen kuva sijoittamisesta on vihdoin väistymässä. Tämän vuoden yleisöäänestyksen perusteella voi sanoa samaa: sijoittamiseen on nyt jokaiselle tarjolla loistavia esimerkkejä, joiden viitoittamaa tietä voi seurata.

Onnea vielä Vuoden Sijoittaja 2020 Jasmin Hamid ja Vuoden Sijoitusteko 2020 Rahajunnut!

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna minun lisäkseni Arvopaperin päätoimittaja Ninni Myllyoja, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, sekä Vuoden Sijoittaja 2019 Julia Thurén ja Vuoden Sijoitusteko 2019 Mimmit sijoittaa (Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander), valitsivat finalistit yleisöäänestystä varten keväällä 2020.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit