Siirry pääsisältöön

Osinkokevät häämöttää | Oksaharjun osavuosikatsaus Q4/2020

Osinkokevät häämöttää jo, mutta vieläkö koronan vaara pitää pörssiyhtiöiden osinkohanoja tiukalla? Korona myös polarisoi kehityksen pörssissä: Vain kansanosake Fortum on tuottanut karkeasti indeksituoton verran koronadipin pohjalta katsottuna samalla, kun mm. Elisa, Orion ja Telia ovat jääneet indeksistä selvästi jälkeen. Todellisia koronaraketteja suuryhtiöistä ovat olleet mm. Neste, Cargotec, Konecranes, Kesko ja Stora Enso. Jatkuuko jakautuminen selviin koronavoittajiin ja -häviäjiin? Saadaanko nyt vihdoin nauttia kunnon tuloksista ja osinkokeväästä? Nordnetin osakestraregi Jukka Oksaharjua haastattelee tuottajamme Tuomas Tuominen.

00:00 Millaisia ajatuksia päättyneestä kvartaalista?
2:59 Viime vuonna elettiin epävarmuuden aikaa. Mitä Helsigin pörssissä tuolloin oikeastaan tapahtui?
5:56 Koronakriisissä nähtiin iso droppi ja nopea palautuminen. Mitkä yhtiöt selvisivät voittajina ja mitkä vielä rämpivät?
10:45 Voisivatko poljetut Helsingin pörssin yhtiöt olla muidenkin kuin Redditin meemisijoittajien kiikarissa?
12:15 Onko Helsingin pörssin pienyhtiökentässä potentiaalisia kurssiraketteja?
15:27 Miltä näyttävät tulosodotukset tällä hetkellä?
18:33 Osinkokausi lähestyy. Joko tänä vuonna jaetaan osinkoja vaikean koronavuoden jälkeen?
19:45 Millaista osinkotuottoa pörssistä tällä hetkellä on luvassa?
22:03 Markkinoilla tuntuu olevan euforiaa. Pitäisikö nyt olla peloissaan vai ahne?

Teksti ja video eivät ota kantaa ajoitukseen eikä yksittäisiin sijoituskohteisiin, sijoitusstrategioiden paremmuuteen tai yksittäisiin yrityksiin. Teksti ja video eivät myöskään ota kantaa tulevaan kehitykseen. Video ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä sen tarkoituksena ole laatia mainituista yhtiöistä, indekseistä, strategioista tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta, indeksistä tai strategiasta suositusta taikka tavoitehintaa. Tässä esitetyt ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja, -suosituksia tai -kehotuksia, eikä sijoitustoiminnassa historia ole tae tulevista tuotoista. Kukaan ei voi antaa oikeita neuvoja tuntematta sijoittajan taloudellista tilannetta, sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä tai muita hänen sijoitussuunnitelmansa yksityiskohtia. Pelkästään blogin välityksellä ei ole myöskään mahdollista käsitellä sijoituskohteita sillä tarkkuudella kuin jokaisen sijoittajan tulisi tehdä ennen sijoituspäätöksen tekoa. Sijoitustoiminta sisältää riskin menettää pääoma kokonaan, ja jokainen vastaa sijoituksistaan itse. Historia ei ole tae tulevista tuotoista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit