Superrahasto Suomi

 Täysin kuluton indeksirahasto, jolla pääset alkuun sijoittamisessa

Alkuun

Superrahasto Suomi

– sinulle täysin kuluton indeksirahasto

Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 € merkintä- ja lunastuspalkkio
  • 0 € hallinnointipalkkio
  • 0 € kaupankäyntipalkkiot
  • 0 € "jäi pieni präntti lukematta" -kulu

Näin pääset alkuun

Avaa osake- ja rahastosalkku. Klikkaa "Tule asiakkaaksi" ja avaa maksuton osake- ja rahastosalkku verkkosivuillamme verkkopankkitunnuksilla.

Siirrä rahaa ja aloita sijoittaminen. Tee reaaliaikainen talletus salkkuusi. Voit myös siirtää koko kotimaisen arvo-osuustilisi toisesta pankista Nordnetiin maksutta.

Tutustu Superrahasto Suomeen. Perehdy rahaston sääntöihinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoesitteeseenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ennen sijoittamista.

Superrahastolla voi käydä Nordnetissä kauppaa ainoastaan tilillä, johon ei ole liitetty sellaista valtakirjaa, jonka nojalla valtuutettu voi harjoittaa ammattimaisesti neuvontaa tai omaisuudenhoitoa.

Rahastosijoittamiseen liittyy aina riskejä. Rahaston arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tältä sivulta löydät Superrahasto Suomen ja muiden pohjoistmaisten Superrahastojen avaintietoesitteet ja rahastoesitteet. Ennen rahastoon sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin ja avaintietoesitteeseen.

Mitä muut sanovat Superrahastosta

Superrahastot myös muissa Pohjoismaissa

Superfonden Sverige

Superfonden Sverige seuraa Tukholman pörssin 70 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Merkitessäsi rahastoa Nordnet hoitaa valuutanvaihdon puolestasi. Veloitus tapahtuu eurotililtäsi. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %, joten Ruotsin Superrahaston osalta maksat valuutanvaihtokulua 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä. Et maksa muita kuluja. Lue lisää valuutanvaihdosta.

Superfonden Danmark

Superfonden Danmark seuraa Kööpenhaminan pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Merkitessäsi rahastoa Nordnet hoitaa valuutanvaihdon puolestasi. Veloitus tapahtuu eurotililtäsi. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %, joten Tanskan Superrahaston osalta maksat valuutanvaihtokulua 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä. Et maksa muita kuluja. Lue lisää valuutanvaihdosta.

Superfondet Norge

Superfondet Norge seuraa Oslon pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Merkitessäsi rahastoa Nordnet hoitaa valuutanvaihdon puolestasi. Veloitus tapahtuu eurotililtäsi. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %, joten Norjan Superrahaston osalta maksat valuutanvaihtokulua 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä. Et maksa muita kuluja. Lue lisää valuutanvaihdosta.

 

Merkitseavautuu uuteen ikkunaan

Kuukausisäästäavautuu uuteen ikkunaan

Merkitseavautuu uuteen ikkunaan

Kuukausisäästäavautuu uuteen ikkunaan

Merkitseavautuu uuteen ikkunaan

Kuukausisäästäavautuu uuteen ikkunaan

TIEDOTE 19.12.2017: Superfonden Danmark -rahaston osinkoverojen hyvityskäytäntö muuttuu

Tanskan Superrahaston osinkoverojen hyvityskäytäntö muuttuu. Muutos tarkoittaa seuraavaa:

Superfonden Danmark (”Tanskan Superrahasto”) on Ruotsiin rekisteröity rahasto, jota hallinnoi Öhman Fonder ja jota Nordnetin asiakkaat voivat merkitä Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. Rahasto on niin sanottu indeksirahasto, joka pyrkii seuraamaan tanskalaista C25-osakeindeksiä. C25-indeksi koostuu 25 suurimmasta Nasdaq Copenhagen -pörssissä noteeratusta pörssiyhtiöstä. Superfonden Danmark on omistajilleen kuluton, eli sen hallinnointimaksu on 0 %.

Tanskan lainsäädännössä ulkomaisia ja paikallisia rahastoja käsitellään eri tavalla rahastojen saamien osinkojen verotuksen osalta. Paikallisilta rahastoilta ei peritä veroa rahastoon maksetuista osingoista, jotka ovat peräisin tanskalaisilta yhtiöiltä. Jos rahasto on rekisteröity muualle kuin Tanskaan (esim. Ruotsiin), niin osingoista peritään veroa 27 %. Tämä tarkoittaa verotuksellista haittaa ulkomaisille rahastoille. Tulkitsemme käytännön olevan syrjivä ja EU:n yhdenvertaisen kohtelun periaatteen vastainen.

Siitä lähtien, kun Superfonden Danmark perustettiin vuonna 2014, olemme korvanneet rahaston omistajille verot, jotka Tanskan veroviranomainen on perinyt rahaston vastaanottamista osingoista. Samalla olemme pyrkineet edistämään lainsäädäntömuutosta ruotsalaisten ja tanskalaisten rahastojen tasavertaisen kohtelun puolesta. Olemme kuitenkin nyt saaneet päätöksen Tanskan veroviranomiselta, jossa todetaan nykyisen osinkojen verotuskäytännön pysyvän ennallaan. Päätöksen tultua julki olemme päättäneet, että emme voi enää jatkaa Tanskan veroviranomaisten perimän osinkoveron korvaamista Tanskan Superrahaston omistajille. Tämä tulee vaikuttamaan Tanskan Superrahaston arvon kehitykseen negatiivisesti. Olettaen, että C25-indeksin pörssiyhtiöiden osinkotuotto on 2 % ja osinkovero 27 %, niin vuotuinen tuottosi tulisi jatkossa olemaan 0,54 prosenttiyksikköä alempi kuin aiemmin. Muutos astuu voimaan tammikuussa 2018.

Superfonden Danmark tulee kuitenkin pysymään jatkossakin hallinnointimaksuttomana. Jos sinulla on kysyttävää Tanskan Superrahastoon liittyvästä muutoksesta, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

Heräsikö kysymyksiä Superrahastoista?

Mitä muuta salkkuun?

Superrahastot ovat oiva tapa aloittaa rahastosäästäminen, mutta salkku
kannattaa hajauttaa myös muualle kuin pohjoismaisiin suuryhtiöihin.

Rahastoneuvojalta ideoita hajauttamiseen

Millainen sinä olet sijoittajana? Nordnetin Rahastoneuvojan testin avulla voit selvittää riskinsietotasosi helposti. Vastausten pohjalta määritellään sinulle sopiva riskitaso sekä siihen sopiva varojen jakauma. Saat myös ehdotuksen siitä, mitkä voisivat olla sinun riskitasoosi sopivat rahastot.
Lue lisää ja tee testi tästä.

Inspiraatiota top-listoilta

Mitä rahastoja Nordnetin asiakkaat ostavat ja omistavat Superrahastojen lisäksi? Alta näet suomalaissijoittajien ostetuimmat ja Sharevillen top-jäsenten omistetuimmat rahastot viime kuulta.

Ostoskärryt

Ostetuimmat rahastot


rahasto

% vuodessa

 

1.

Nordnet Smart 15

+17,03 %

osta/myy

2.

Handelsbanken
USA Indeksi

+9,53 %

osta/myy

3.

Nordnet Smart 10

+12,62 %

osta/myy

4.

Handelsbanken
Eurooppa Indeksi

+2,89 %

osta/myy

5.

Evli Suomi Pienyhtiöt

-0,40 %

osta/myy

Top-sijoittajien* omistetuimmat rahastot


rahasto

% vuodessa

 

1.

Evli High Yield Yrityslaina

+2,52 %

osta/myy

2.

Handelsbanken USA Indeksi

+9,53 %

osta/myy

3.

ODIN Kiinteistö C

+36,57 %

osta/myy

4.

Evli Likvidi B

+0,51 %

osta/myy

5.

Handelsbanken USA pienyhtiöt

-0,73 %

osta/myy

Sharevillen suomalaisten top-jäsenten omistetuimmat rahastot sekä Nordnetin suomalaisten asiakkaiden ostetuimmat rahastot elokuussa 2019 tilien lukumäärän mukaan, poislukien Superrahastot. Listat päivitetty 4.9.2019. * Sharevillen top-jäsenet koostuvat siitä jäsenten kymmenyksestä, jonka salkuilla on korkein riskikorjattu tuotto viimeisen vuoden aikana. ** Nordnet Smart -salkut lanseerattiin vasta hiljattain, joten niille näytetään kehitys vuoden alusta.

Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna: Nordnet Smart -salkut

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista.

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti sijoitusmarkkinat lanseeraamalla Superrahastot. Nyt teemme sen taas!

Nyt sinulla on pääsy maailmanluokan sijoittamiseen ilman korkeita kuluja. Tämän mahdollistaa yhteistyömme J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin vain instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä

Nordnet Smart -salkut tekee erityiseksi se, että ne eivät ole riippuvaisia pelkästään osakkeiden arvon kasvusta, vaan reagoivat automaattisesti muutoksiin markkinoilla.

Jos korot nousevat tai osakemarkkinat laskevat, salkkuja säädetään, millä ajan mittaan pyritään lisäämään vakautta ja tuomaan parempia tuottoja.

Katso videolta, miten Nordnet Smart -salkut toimivat

Testaa korkoa korolle -ilmiö käytännössä

Kuukausisäästölaskuri

Kertasijoitus alussa

0 €

10 000 €

Kuukausisäästösumma

0 €

1000 €

Vuotuinen nettotuotto-odotus

0 %

30 %

Sijoitusaika

1 vuotta

50 vuotta


Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä


Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Kokeile kuukausisäästölaskurilla, miten paljon sijoitusaika, korkotaso, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään

Säästölaskurin laskelma perustuu valitsemaasi säästösummaan, nettotuotto-odotukseen (tuotto-odotus miinus kulut) ja säästöaikaan. 

Laskelma on suuntaa-antava. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Verotusta tai inflaatiota ei ole otettu huomioon.

Esimerkkilaskelma


Esimerkki 1

Aloitat säästämisen lapsellesi tämän 1-vuotissyntymäpäivänä. Sijoitat tuolloin alkupääomaksi lapsen salkkuun 500 euroa. Sen jälkeen säästät salkkuun joka kuukausi 50 euroa. Sijoitat säästöt osakeindeksirahastoon, jonka oletat tuottavan nettona noin 6 % vuodessa. Lapsen täyttäessä 20 vuotta (19 vuoden säästämisen jälkeen) hänelle on kertynyt säästöjä 22 844 €.


Esimerkki 2

Kuten esimerkissä 1, mutta aloitat säästämisen vasta, kun lapsi täyttää 7 vuotta (eli säästämisaika on 13 vuotta). 20 vuotta täytettyään lapsella on säästössä 12 920 €. Molemmissa tapauksissa lapsen säästöt ovat parikymppisenä siis varsin hyvällä tasolla, mutta muutaman vuoden ero aloitusajankohdassa kuitenkin tarkoitti noin 10 000 euron eroa lopputuloksessa.

Aloita rahastosäästäminen
jo tänään!

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.