Rahastot ja rahastosijoittaminen

Alkuun

Rahastosijoittaminen

Rahastot tarjoavat helpon ja vaivattoman tavan säästää ja sijoittaa arvopapereihin.

Rahastosijoittajana sinun ei tarvitse seurata markkinoiden ja yhtiöiden tapahtumia niin aktiivisesti kuin osakesijoittajan. Rahastojen asiantuntijat tekevät sijoituksiin tarvittaessa muutoksia.

Rahastosijoittaminen on hyvä keino hajauttaa sijoituksia helposti esimerkiksi ulkomaille tai kohteisiin, joihin yksityissijoittajan on mahdotonta muuten sijoittaa suoraan kustannustehokkaasti.

Sinulle edullisempaa rahastosijoittamista

Merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €

Alkuun jo 15 € summilla

Yli 40 rahastoyhtiön rahastot ulottuvillasi

Löydä sinulle sopivat rahastot Rahastoneuvojan avulla

Helppo ja joustava kuukausisäästäminen

Rahastoihin sijoittaminen ilman ostokuluja

Minimoimalla kulusi rahastot tuottavat sinulle enemmän

Nolla

Rahastojen merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €

Nordnetissä voit aloittaa rahastoihin sijoittamisen pienillä summilla, alkaen 15 euroa/rahasto. Näin pienenkin säästösumman voi hajauttaa useampaan rahastoon. Voit tehdä sijoituksia rahastoihin joko kertasummina tai säännöllisesti kuukausittain. Kuukausisäästäminen rahastoihin on helppo tapa aloittaa varojen kartuttaminen.

Säästät myös kuluissa, sillä sinun ei tarvitse maksaa rahastojen ostamisesta tai myymisestä mitään. Merkintä- ja lunastuspalkkiot ovat siis 0 €! Rahastojen säilyttäminen on myös maksutonta.

Maksat ainoastaan rahastoyhtiön veloittamat rahaston hallinnointikulut, jotka näet Nordnetin palvelusta kunkin rahaston perustiedoista.

Maksuton verkkokurssi: aloita rahastosijoittaminen 10 päivässä


Kurssin vetää Sini Sandström Nordnetin asiakaspalvelusta

Opi rakentamaan rahastosalkku 10 päivässä! Aloita matka kohti pitkäaikaista säästämistä ja taloudellista riippumattomuutta. 

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin asiantuntijat opastavat sinut rakentamaan rahastosalkun 10 päivässä. Pienikin säästösumma voi tuottaa pitkällä aikavälillä voittoa kasvamalla korkoa korolle. Laita rahat kasvamaan!

 

Löydä juuri sinulle sopivat rahastot

Millainen sinä olet sijoittajana? Nordnet Rahastoneuvojan testin avulla voit selvittää riskinsietotasosi helposti.

Yksi keskeisimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa onnistumiseesi sijoittamisessa, on löytää sellainen riskitaso, joka vastaa juuri sinun riskinsietokykyäsi.

Testi sisältää 12 kysymystä, joilla kartoitetaan mm. taloudellinen tilanteesi ja säästötavoitteesi.

Vastausten pohjalta määritellään sinulle sopiva riskitaso sekä siihen sopiva varojen jakauma. Saat myös ehdotuksen siitä, mitkä voisivat olla sinun riskitasoosi sopivat rahastot.

Riskinsietokyky kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin.

Juuri sinun riskitasoosi sopivat rahastot

Tee testi ja selvitä oma riskinsietotasosi

Sinulle sopiva varojen jakauma

Ehdotus sinulle sopivista rahastoista

Tietoa rahastosuosituksista

Nordnetin Rahastoneuvoja ei ole lainsäädännön näkökulmasta riippumatonta neuvontapalvelua, koska Nordnet saa palkkioita osasta niistä rahastoja, jotka sisältyvät palvelun antamiin rahastosuosituksiin.

Rahastovalikoima perustuu rajalliseen analyysiin koko Nordnetin tarjoamasta rahastovalikoimasta. Rahastoneuvojan suosituksiin sisältyy myös rahastoja, joita hallinnoiva yhtiö on läheisissä tekemisissä Nordnetin kanssa.

Suositukset perustuvat vastauksiin, jotka olet antanut. Nordnet ei tee minkäänlaista seurantaa tai mukauta suosituksiaan muuttuneiden olosuhteiden vuoksi. Jos tilanteesi muuttuu, suosittelemme, että vastaat uudelleen Rahastoneuvojan kysymyksiin.

Ostetuimmat rahastot

Viime kuun ostetuimmat ja top-sijoittajien omistetuimmat rahastot

Rahastojen top-listat

Mitä rahastoja Nordnetin asiakkaat ostavat ja omistavat? Alta näet ostetuimmat ja Sharevillen top-jäsenten omistetuimmat rahastot viime kuulta.

Ostoskärryt

Ostetuimmat rahastot


rahasto

kehitys 1 v

 

1.

Handelsbanken Usa Indeksi

+21,3 %

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

2.

Evli Suomi Pienyhtiöt B

+1,2 %

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

3.

Evli Maailma B

+7,9 %

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

4.

BGF World Technology A2

+39,3 %

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

5.

Skagen Global A

+11,2 %

osta/myylinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Top-sijoittajien* omistetuimmat rahastot


omistetuimmat

kehitys 1 v

 

1.

Evli Suomi Pienyhtiöt B

+1,2 %

osta/myy

2.

Skagen Global A

+11,2 %

osta/myy

3.

Handelsbanken USA Indeksi

+21,3 %

osta/myy

4.

Swedbank Robur Nordenfond

+0,6 %

osta/myy

5.

BGF World Technology A2

+39,3 %

osta/myy

 

Ostetuimmat ja Sharevillen suomalaisten top-jäsenten omistetuimmat rahastot Nordnetin suomalaisten asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan laskettuna lokakuussa 2018, poislukien Superrahastot. % vuodessa tilanne 2.10.2018. * Sharevillen top-jäsenetlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan koostuvat siitä jäsenten kymmenyksestä, jonka salkuilla on korkein riskikorjattu tuotto viimeisen vuoden aikana.

Kuukausisäästäminen rahastoihin

Säännöllistä ja helppoa säästämistä rahastoihin alk. 15 eur/kk

Kuukausisäästölaskuri

Kertasijoitus alussa

0 €

10 000 €

Kuukausisäästösumma

0 €

1000 €

Vuotuinen nettotuotto-odotus

0 %

30 %

Sijoitusaika

1 vuotta

50 vuotta


Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä


Kuukausisäästä rahastoihin

Nordnetissä voit säästää rahastoihin kertamerkintöjen lisäksi myös säännöllisesti kuukausittain. Kuukausisäästäminen tarkoittaa yhteen tai useampaan valittuun rahastoon säästämistä kuukausittain tietyllä summalla.

Voit valita kuukausisäästämisen kohteeksi yhden tai useamman rahaston Nordnetin Rahastomaailman yli 400 rahaston valikoimasta.

Jo muutamalla kympillä kuukaudessa pääsee hyvin alkuun. Nordnetissä voit kuukausisäästää jo alkaen 15 euron merkintäsummilla. Kuukausisäästösumma veloitetaan Nordnetin osake- ja rahastosalkustasi suoraveloituksena kuukausittain.

Kuukausisäästösopimuksen solmiminen ei maksa erikseen mitään.

Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Kokeile kuukausisäästölaskurilla, miten paljon sijoitusaika, korkotaso, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään

Säästölaskurin laskelma perustuu valitsemaasi säästösummaan, nettotuotto-odotukseen (tuotto-odotus miinus kulut) ja säästöaikaan. 

Laskelma on suuntaa-antava. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Verotusta tai inflaatiota ei ole otettu huomioon.

Esimerkkilaskelma


Esimerkki 1

Aloitat säästämisen lapsellesi tämän 1-vuotissyntymäpäivänä. Sijoitat tuolloin alkupääomaksi lapsen salkkuun 500 euroa. Sen jälkeen säästät salkkuun joka kuukausi 50 euroa. Sijoitat säästöt osakeindeksirahastoon, jonka oletat tuottavan nettona noin 6 % vuodessa. Lapsen täyttäessä 20 vuotta (19 vuoden säästämisen jälkeen) hänelle on kertynyt säästöjä 22 844 €.


Esimerkki 2

Kuten esimerkissä 1, mutta aloitat säästämisen vasta, kun lapsi täyttää 7 vuotta (eli säästämisaika on 13 vuotta). 20 vuotta täytettyään lapsella on säästössä 12 920 €. Molemmissa tapauksissa lapsen säästöt ovat parikymppisenä siis varsin hyvällä tasolla, mutta muutaman vuoden ero aloitusajankohdassa kuitenkin tarkoitti noin 10 000 euron eroa lopputuloksessa.

Nordnet – helppo tapa säästää

Säilytys-
maksut 0 €

Seuraa 200 000
sijoittajaa Sharevillessä

Janne, Sini ja muut asiakaspalvelijat apunasi

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.