#rahapodi
Alkuun

Jaa:

Podcast, jossa puhutaan rahasta

Nordnetin rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Yksi jakso kestää noin 30 minuuttia ja se julkaistaan yleensä torstaisin. Podcastin jaksoja voit kuunnella tällä sivulla tai iTunesinexternal link, opens in new window tai SoundCloudinexternal link, opens in new window kautta. Löydät sieltä myös podin aiemmat jaksot.

Sinä päätät podcastin sisällön

Sinä päätät podin sisällön, joten ehdota aiheita Twitterissä hastagilla #rahapodi tai lähetä sähköpostia osoitteeseen rahapodi@nordnet.fi.

Vuoden 2016 top-listat 

Vuosi lähestyy loppuaan ja nyt on hyvä hetki palata kuuntelematta jääneiden jaksojen pariin. Istu siis takan ääreen, avaa konvehtirasia ja sujauta kuulokkeet korviisi. Jos sinulla ei ole noin 38 tuntia aikaa/jaksamista kuunnella kaikkia jaksoja, olemme koonneet sinulle kolme top-listaa parhaista jaksoista.
Rentouttavia kuunteluhetkiä.

lista

Vuoden 2016 suosituimmat jaksot

Näitä jaksoja on kuunneltu eniten ja ne ovat herättäneet eniten mielipiteitä ja keskustelua kuuntelijoidemme keskuudessa.


1.) Vieraana Li Andersson

2.) Parhaat sijoitusrahastot

3.) Osinkoguru Oksaharjun opit

kirjekuori

Mielenkiintoiset vieraat

#rahapodissa oli tänä vuonna runsaasti kiinnostavia vieraita. Kuuntele ajatuksia herättävät puheenvuorot.


1.) KPMG:n verokonsultti Kaj Grüssner

2.) Bloggaaja Nina Nordlund

3.) Commerzbankin Matias Juslin

tienviitta

Tuottajan valinnat

Ohjelmassa käsiteltiin vuoden aikana monta ajankohtaisia talouteen liittyvää asiaa. Kuuntele tuottajan valinnat.


1.) Finnairilla Suomi nousuun?

2.) Osakkeetko kalliita?

3.) Venäjän rikkaudet alessa?

Jakso 61 – Auto Saksasta

Autokuume iski #rahapodin juontajiin ja nyt varaillaan jo lippuja autonhakumatkalle Saksaan. Mitä kaikkea auton haussa kannattaa huomioida ja onko se vaivan arvoista, varsinkin jos autovero poistuu Suomessa? Käsittelyssä myös kuulijakysymyksiä aiheista kuten rinnakkaisvaluutat ja downshiftaus.

Jakso 60 – Kuulijakysymykset käsittelyssä

#rahapodi käsittelee jälleen suuren määrän kuulijakysymyksiä Fees & Money –osiossa. Paljon puhetta muun muassa ETF:istä, asuntosijoittamisesta ja veroista. Lisäksi keskustellaan vuodenvaihteen kuumimmista uutisaiheista kuten Veikkauksesta, valtion väylien yhtiöittämisestä ja lentäjäliiton lakosta.

Jakso 59 – Miljardööri Patrik Laine

Näinkö jääkiekkoilija-superstaramme siirtyy 1.000.000.000 dollaria varakkaampana eläkkeelle? #rahapodin ykkösketju tarjoilee parhaat sijoitusvinkit suoraan lapaan ja ilmaveivillä ylämummoon!

Jakso 58 – Tältä sijoittaminen näyttää 20 vuoden päästä

Järjestimme Sijoitus Investissä sijoitusalan tulevaisuutta käsittelevän paneelikeskustelun. Millaisia muutoksia on odotettavista, entä miten uudet teknologiat helpottavat sijoittajan elämää? Panelisteina Aalto Yliopiston professori ja perustaja Markku Kaustia, Evervestin toimitusjohtaja Jussi Kallasvuo ja Arexin toimitusjohtaja Kirsi Larkiala. Martin Paasi toimi paneelin vetäjänä.

Jakso 57 – Vuoden kuunnelluimmat jaksot

Best of #rahapodi 2016. Vuosi lähestyy loppuaan ja olemme sen kunniaksi koonneet osia kuluneen vuoden kuunnelluimmista jaksoista vuoden toiseksi viimeiseen podiin. Tarjolla on kiinnostavia vieraita, syviä ajatuksia taloudesta ja runsaasti arvokasta tietoa sijoittajalle.

Jakso 56 – Sipilän sijoitukset syynissä

Pääministerin sijoitukset kuraa vai kultaa? #rahapodi tarttuu aiheeseen ja analysoi Sipilän salkun. Ovatko sijoitukset olleet kannattavia ja kustannustehokkaita? Millaisia sijoitusinstrumentteja pääministerimme käyttää ja mitä muut sijoittajat voivat niistä oppia? Jaksossa myös arvokkaita huomioita loppuvuoden verotukseen.

Jakso 55 – Euroopan painekattilan porinat

Euroopassa kuohuu jälleen. Tarjolla on populismia, vaaleja ja dramatiikkaa. Mitä seuraamuksia Italian vaalituloksella voi olla Euroopalle ja miten tulevat Saksan ja Ranskan vaalit mahdollisesti vaikuttavat talouteen? #rahapodissa keskustellaan tällä kertaa myös Venäjästä, veroista ja analyysityökaluista.

Jakso 54 – Jukka Oksaharjun Q3-kommentit ja Fees & Money

Osakestrategi Jukka Oksaharju kommentoi muutamaa yhtiötä ja niiden tuloksia. Millaiset ovat esimerkiksi rakennusalan näkymät Suomessa? Lisäksi #rahapodissa käsitellään kuulijapalautetta. Keskustelua muun muassa osakesarjoista, populismista ja kuluista.

Jakso 53 – Finnairilla Suomi nousuun?

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo #rahapodin haastateltavana! Miltä Finnairin kannattavuus ja kilpailutilanne näyttävät? Miten kasvavat matkustajavirrat Aasiasta näkyvät Finnairin toiminnassa ja miltä yhtiön tulevaisuus näyttää toimitusjohtajan mielestä? Voidaanko Finnairista tehdä maailman johtava lentoyhtiö?

Jakso 52 – Metsässä itää kasvun siemen

Munksjön sijoittajasuhdejohtaja Laura Lindholm vieraana #rahapodissa. Jaksossa keskustellaan metsäsektorin tilanteesta, uusista paperisovelluksista ja alan trendeistä. Mitä kaikkea paperista voi valmistaa ja miltä esim. tulevaisuuden pakkausmateriaalit näyttävät? Lisäksi keskustelua tulevasta Munksjön ja Ahlströmin fuusiosta.

Jakso 51 – Stressitestit emävaletta?

Kyteekö Euroopassa uusi pankkikriisi? Stressitestejä on tehty useaan otteeseen, mutta mihin tulokset oikeastaan perustuvat? #rahapodissa keskustellaan laajasti pankkisektorin tilanteesta ja paneudutaan kuulijakysymyksiin ja muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

#Rahapodin ensimmäinen kausi (jaksot 1 - 39)


#rahapodin koko ensimmäinen kausi


#Rahapodin toinen kausi (jaksot 40 -> )


#rahapodin toinen kausiNordnetin #rahapodi jatkuu toisella kaudella.

Katso miksi.

Nuoli

Rahapodin tunnusmusiikki

Tästä voit kuunnella #rahapodin tunnusmusiikin tai ladata sen esim. puhelimen soittoääneksi.

RAHAPODISTA SANOTTUA

Kuuntelijoiden palautetta rahapodista


Kurkista #rahapodin kulisseihin

Nuoli

Seuraa keskustelua


Seuraa keskustelua ja lähetä kysymyksiä tunnisteella #rahapodi

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä.

Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

ME AUTAMMEOnko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua? 

Soita meille 020 198 5898. Janne, Joonas, Sini ja muut ovat tukenasi ma–pe klo 9–18.30.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.