Siirry pääsisältöön

Månadsspara i fonder.


Testa vår tjänst och aktivera månadssparavtalet!

Månadssparande i fonder är ett enkelt sätt att börja spara. Fördelen med månadssparande är att du diversifierar den tidsspecifika risken då du sparar en jämn summa varje månad – då behöver du inte tänka på om det nu är rätt stund att investera på marknaderna.

Det kan ändå kännas krångligt att välja rätt fonder för sin portfölj bland hundratals alternativ. I vår tjänst får du hjälp med att välja lämpliga fonder. Genom några enkla steg kommer du snabbt igång med att skapa din fondportfölj.

Så får börjar du:

 1. 1

  Då du är inloggad i tjänsten, gå till Månadsspar-sidan (Mina sidor > Månadsspar).

 2. 2

  Välj fonder själv eller ta hjälp av våra smarta digitala tjänster.

Guidance

Fördelarna med månadssparande i fonder.

 • Tecknings- och inlösenavgifter 0 €.

 • Förvaring 0 €.

 • Förvaltningsavgifter 0,15–3,50 %.

 • Kom igång redan med 15 € i månaden.

 • Du kan välja mellan Nordnets egna och över 60 inhemska och utländska fondbolags fonder.

 • Nordnets tjänst hjälper dig att komma igång med att skapa fondportföljen.

 • Samla fondidéer och börja redan idag!

Thumbnail Image

Så kommer du igång med månadssparande i fonder.

1. Välj en sparsumma och en eller flera fonder som sparandemål.

Du kommer igång med månadssparande i fonder redan med 15 euro i månaden. Tecknings-, inlösen- och förvaringsavgifterna är 0 €. Nordnets ränta på ränta-räknare visar hur mycket investeringshorisonten, avkastningen och sparsummorna påverkar dina besparingars värde.

Se fondinspirationssidan där du hittar tips för att hitta fonder som passar dig.

2. Välj vilken dag du vill att fonderna tecknas.

Du kan välja vilken som helst dag i månaden (1–28) som spardag. Observera att det tar 2–7 bankdagar för fondorder att förverkligas – fondandelarna syns alltså inte i din portfölj genast på spardagen.

3. Gör en återkommande kontoöverföring från din nätbank till Nordnet.

Information för att göra en referensbetalning hittar du på sidan Mina sidor > Insättningar > Banköverföring > "Hur gör jag en banköverföring?". Observera att överföringen kan dröja ett par bankdagar.

Så här rullar månadssparandet automatiskt och du kan koncentrera dig på annat!

Viktig information om risker och avkastning.

Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Du bör bekanta dig med prospektet och faktabladet innan du investerar i fonder. Prospektet får du av fondbolaget och faktabladet hittar du på nordnet.fi-sidan på fondens översiktssida och på ordersidan.

Ingen av den information som presenteras på den här sidan är eller ska tolkas som investeringsråd, erbjudande eller en uppmaning att köpa eller sälja finansiella instrument. Som investerare ansvarar du själv för risken med att utnyttja informationen på den här sidan då du gör investeringsbeslut.


För vad månadssparar du? Pröva vår tjänst.

Att hitta en fond som passar just din portfölj bland hundratals olika alternativa fonder kan kännas svårt. Vår tjänst hjälper dig att hitta lämpliga fonder. Med bara några enkla steg kan du börja skapa din fonddepå.

Du bestämmer själv summan (fr.o.m. 50€/månad) och i vilka fonder samt hur ofta du vill spara.

Kuukausisäästäminen

Detta är en annons från Storebrand.

Storebrands indexnära aktiefonder är ett självklart val i portföljen för en miljömedveten investerare. De erbjuder ett enkelt, prisvärt och ansvarsfullt sätt att investera väldiversifierat över hela världen.