Siirry pääsisältöön

Resultatkalender.


Resultatperioden erbjuder investeraren möjligheter.

En gång per kvartal publicerar bolagen sina delårsrapporter. För placeraren ger resultatperioden en möjlighet att dra nytta av kursrörelsen när resultaten överskrider eller underskrider analytikernas och andra investerares förväntningar. På våren publicerar bolagen också sina utdelningsplaner för det kommande året.

Dra nytta av kursrörelserna med Nordnet Markets-produkter – förmedlingsavgifter 0 €.

Du kan investera direkt i börshandlade Nordnet Markets-produkter eller via börshandlade Nordnet Markets-produkter som du kan handla med utan provision.* I Nordnet Markets-produkter hittar du produkter med X1-X20-hävstång som du kan använda för att dra nytta av kurssvängningar eller skydda din portfölj. Observera dock att handel, särskilt med produkter med hög hävstångseffekt, också innebär en hög risk som inte passar alla. Placeringarnas värde och avkastning kan förändras och det investerade kapitalet kan till och med förloras.

*gäller köp över 100 € eller över 1000 SEK/DKK/NOK. Läs mer här.

Öppna ett Nordnet-konto gratis

Så här förbereder du dig för handel under resultatperioden.

  1. 1

    Lär dig grunderna i Nordnet Skolan.

  2. 2

    Läs bloggtexten (på finska) "Resultatperioden erbjuder möjligheter att trejda".

  3. 3

Information om resultatkalendern och risker.

De bolag som presenteras på denna sida är exempel på resultatpublicister under den närmaste tiden, med fokus på de mest ägda aktierna i vår kundkrets. Listan är inte komplett och täcker inte alla resultatutgivare. Se en mer omfattande lista över resultatutgivare under Börs & marknad > Aktiekurser > Företagskalender.

Det som presenteras här är inte och ska inte tolkas som en uppmaning att teckna, köpa eller sälja värdepapper. Investeraren ska basera sina investeringsbeslut på sin egen uppskattning och ta i beaktande sina egna målsättningar och ekonomiska situation. Det finns alltid risker förknippade med investering och finansiella instrument.

Innan man börjar handla bör investeraren förstå riskerna förknippade med handeln och produktens villkor. För att handla med börshandlade Nordnet Markets-produkter måste du klara ett kunskapstest eller på annat sätt visa en tillräcklig kunskapsnivå för att säkerställa att produkterna är relevanta för dig. Handel med börshandlade produkter innebär en hög risk som inte passar alla.

Läs mer om risker


Resultatkalender – urval av datum för publicering av populära aktier:

Osake
Pvm.
🇸🇪 Hennes & Mauritz
ke 27.9.2023 ☀️
🇫🇮 Nordea
to 19.10.2023 ☀️
🇫🇮 Nokia
to 19.10.2023 ☀️
🇸🇪 Investor AB
to 19.10.2023 ☀️
🇫🇮 Kemira – lisätietoa yhtiöstä alla
ti 24.10.2023 ☀️
🇫🇮 UPM
ti 24.10.2023 ☀️
🇸🇪 Nordnet AB
ti 24.10.2023 ☀️
🇫🇮 KONE
ke 25.10.2023 klo 12.30
🇫🇮 Neste
to 26.10.2023 ☀️
🇫🇮 Cargotec – lisätietoa yhtiöstä alla
to 26.10.2023 ☀️
🇫🇮 Kesko – lisätietoa yhtiöstä alla
to 26.10.2023 ☀️
🇫🇮 CapMan – lisätietoa yhtiöstä alla
to 26.10.2023 ☀️
🇸🇪 Volvo Cars
to 26.10.2023 ☀️
🇩🇪 Volkswagen
to 26.10.2023 ☀️
🇩🇰 Danske Bank
pe 27.10.2023 ☀️
🇳🇴 Equinor
pe 27.10.2023 ☀️
🇫🇮 Finnair – lisätietoa yhtiöstä alla
ti 31.10.2023 ☀️
🇫🇮 Wärtsilä – lisätietoa yhtiöstä alla
ti 31.10.2023 ☀️
🇫🇮 Nokian Tyres
ti 31.10.2023 klo 14.00
🇫🇮 Fortum
to 2.11.2023 ☀️
🇩🇰 Novo Nordisk
to 2.11.2023 ☀️
🇳🇴 Norwegian Air Shuttle
to 2.11.2023 ☀️
🇩🇪 Zalando
to 2.11.2023 ☀️
🇫🇮 Sampo – lisätietoa yhtiöstä alla
ke 8.11.2023 ☀️
🇩🇰 Vestas Wind Systems
ke 8.11.2023 ☀️
🇳🇴 Kahoot!
to 9.11.2023 ☀️
🇩🇪 Siemens (Q4)
to 16.11.2023 ☀️

☀️ = resultatet publiceras innan börsen öppnas
🌜 = resultatet publiceras efter att börsen stängts

Läs mera om inhemska börsbolag nedan.

Sidorna nedan har implementerats i kommersiellt samarbete med nämnda företag.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Wärtsilä utvecklar ett hållbart samhälle med smart teknologi.

Wärtsilä är en internationellt ledande leverantör av innovativ teknik och livscykellösningar på marin- och energimarknaden. Wärtsiläs värdeskapandepotential baserar sig på nya affärsmöjligheter som koldioxidneutralitet skapar, vilka baserar sig på ökad elproduktion, regleringskraft och den gröna sjöfartens framväxt.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Finnair: Ett modernt flygbolag.

Finnair är ett nätverksflygbolag som är specialiserad på passagerar- och frakttrafik mellan Asien och Europa samt Nordamerika och Europa. Dessutom erbjuder de resetjänster under varumärket Aurinkomatkat. Finnair har en stabil marknadsposition på hemmamarknaden och goda förutsättningar att dra nytta av den växande asiatiska och nordamerikanska marknaden, då resorna har öppnats i takt med att coronapandemin har avtagit.

Kemira: Puhdasta vettä ja osinkovirtaa.

Rent vatten och utdelningsinkomster.

Kemiras kemikännedom underlättar din vardag. Detta innebär lättare och starkare förpackningar, mjukare pappershanddukar och ljusare tryckfärger. Kemira gör dricksvatten säkert, avloppsvatten rent och med hjälp av bolagets kemikännedom effektiviseras kundens energianvändning.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.

Cargotec: Ett skepp kommer lastat med intelligens.

Cargotecs intelligenta last- och lasthanteringslösningar håller världshandelns hjul igång. Cargotecs affärsområden, Kalmar, Hiab och MacGregor, är marknadsledande inom sina respektive branscher och erbjuder sina kunder livscykeltjänster, utrustning och teknologier som effektiviserar verksamheten och minskar utsläppen. Cargotecs strategi fokuserar på hållbar och lönsam tillväxt.

Kesko: Ruoki salkkuasi – Keskota osinkoihin.

Keskos utdelningsinkomster – fortlöpande sedan 1968.

Kesko och dess kunniga, självständiga K-handlare bildar tillsammans K-gruppen, som är Finlands ledande handelsföretag och ett av Nordeuropas ledande handelsföretag. Kesko koncentrerar sig på tre branscher: dagligvaruhandel, bygg- och husteknikhandel samt bilhandel.

Sampo Group: Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.

Sampo: Det är bra att vara lite tråkig – även när det gäller aktiesparkontot.

Sampo är den ledande försäkringskoncernen i Norden och har via sina dotterbolag även verksamhet i Storbritannien och Baltikum. Försäkringsverksamheten, i synnerhet skadeförsäkring, är till sin natur mycket defensiv och förutsägbar. "Boring is good", som man brukar säga i Sampo.

CapMan: Tavoitteena vuosittain kasvavat osingot.

Capman: Med mål om vinstutdelningar som ökar år för år.

CapMan är en ledande nordisk expert inom aktivt värdeskapande som erbjuder mångsidiga investeringsprodukter och -tjänster.

CapMans mål är att betala en årligen växande vinstutdelning (dividend) till sina aktieägare.

Aktivera portföljbelåning.

Portföljbelåning innebär lån för vilken du använder din portföljs innehav som säkerhet. Med hjälp av lånet kan du förbättra dina avkastningsmöjligheter och betala dina aktieköp först på affärens avstämningsdag (T+2) i stället för på handelsdagen utan ränteföljder. Krediten fungerar som en reservkassa för aktieköp eller för annat önskat ändamål. Du kan utnyttja lån även på aktiesparkontot. Inga start- eller månadsavgifter. Ränta betalas endast för den kredit du använder – det vill säga när saldot i din portfölj är negativt – inte för hela den beviljade krediten.

Läs mer om Nordnets portföljbelåning.

Då du handlar med belåning stiger marknadsrisken. Om dina placeringar lyckas, får du en större avkastning på dina pengar. På motsvarande sätt kan förlusterna bli större om dina placeringar inte lyckas som förväntat. Du kan till och med förlora ditt kapital helt och hållet.

Om det uppstår en överbelåningssituation i din portfölj måste du korrigera läget omedelbart. Annars finns risken bland annat att dina finansiella instrument utsätts för tvångsförsäljning. Tvångsförsäljning kan leda till förluster vars storlek kan överskrida värdet på det ursprungliga lånet.

Video: Så fungerar portföljbelåning
Video: Så fungerar portföljbelåning

Aktivera programtextning i hjulikonen på YouTube och välj svenska för svensk textning.