Siirry pääsisältöön
Valuutanvaihto

Miten valuutanvaihto toimii Nordnetissä?

Nordnetissä voit vaihtaa valuuttaa kahdella tavalla – joko teet valuutanvaihdon itse valuuttatilin kautta, tai vaihtoehtoisesti me toteutamme valuutanvaihdon puolestasi automaattisesti. Automaattinen valuutanvaihto tapahtuu silloin, kun sinulla ei ole valuuttatiliä aktiivisena. Valuuttatilin voi aktivoida vain osake- ja rahastosalkussa (AOT), ei osakesäästötilillä (OST) eikä sijoitusvakuutuksessa (SV).

Voit avata valuuttatilejä itse salkkuusi sisäänkirjautuneena. Menemällä kohtaan Sivuni > Tilin yleisnäkymä, näet onko sinulla aktiivisia valuuttatilejä. Klikkaamalla "Katso valuuttatilit" voit myös aktivoida uusia valuuttatilejä tai sulkea niitä. Katso myös lyhyt opastusvideo valuuttatileihin alempaa sivulta.

Automaattinen valuutanvaihto.

Kun teemme automaattisen valuutanvaihdon, ostokurssi ja myyntikurssi eroavat 0,25 prosentilla nordnet.fi-sivustolla näkemästäsi alustavasta kurssista*. Jos esimerkiksi ostat osakkeita 1 000 eurolla ja yksi euro vastaa 10 Ruotsin kruunua, maksat 10 025 kruunua ostostasi. Jos myyt osakkeita 1 000 eurolla, saat myynnistä 9 975 kruunua.

Laskelmasta näet, millä kurssilla valuutanvaihto toteutettiin. Valuuttakurssi, jonka näet nordnet.fi-sivulla, on hieman tarkempi kuin varsinainen valuutanvaihdon toteutuskurssi. Eroa saattaa olla muutama sadasosa.

Valuutanvaihto valuuttatilillä.

Jos sinulla on valuuttatilejä aktiivisena, voit tehdä valuutanvaihdon itse. Tällöin valuutanvaihtokurssisi eroaa 0,075 prosentilla siitä kurssista, jonka me saamme toimittajaltamme. Voit jättää valuutanvaihtotoimeksiantoja milloin tahansa, mutta ne totetutetaan kolme kertaa pankkipäivässä: klo 12.30, 18.00 ja 23.00. Näet tarkan vaihtokurssin jälkikäteen kohdasta Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat.

Huomioi, että jos aktivoit valuuttatilin, sinun tulee muistaa aina itse tehdä valuutanvaihto osakekauppojen yhteydessä, koska muutoin valuuttatilisi menee miinukselle ja tilin ylityskorko alkaa juosta.

Suosittelemme valuutanvaihdon suorittamista ostotoimeksiannon yhteydessä aikaisintaan seuraavana päivänä, jolloin loppusummassa on mukana myös kaupasta peritty välityspalkkio. Tee valuutanvaihto viimeistään kaupan selvityspäivänä (T+2), jos et halua maksaa negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Mikäli olet puolestaan myynyt ulkomaisia osakkeita ja haluat vaihtaa niistä saadun rahamäärän euroiksi, valuutanvaihto kannattaa tehdä vasta selvityspäivänä (T+2). Jos teet valuutanvaihdon ennen tätä, joudut maksamaan negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Mitä valuuttatilit ovat?

Nordnetin asiakkaana sinulla on mahdollisuus ottaa käyttöön eurovaluuttatilin lisäksi valuuttatilejä viidessä muussa valuutassa:

  • Ruotsin kruunu (SEK)

  • Norjan kruunu (NOK)

  • Tanskan kruunu (DKK)

  • Yhdysvaltain dollari (USD)

  • Kanadan dollari (CAD)

Valuuttatilit tarjoavat sinulle joustavuutta ulkomaiseen kaupankäyntiin ja mahdollisuuden hallita valuuttariskejä itsellesi sopivimmalla tavalla. Huomioithan, että kun valuuttatili on aktivoitu, kaikki pörssikaupat kyseisessä valuutassa noteeratuilla arvopapereilla (mukaan lukien välityspalkkio) tapahtuvat valuuttatilin kautta. Sinun tulee siis itse aina vaihtaa kyseistä valuuttaa, jotta valuuttatilin saldo ei mene negatiiviseksi. Huomioi myös, että alaikäinen ei voi avata valuuttatiliä, koska valuuttatilin aktivoimiseen vaaditaan luottosopimus. Katso oheinen ohjevideo valuuttatilien käyttöön.

Nordnetin valuuttatilit – näin vaihdat valuuttaa Nordnetin palvelussa.
Nordnetin valuuttatilit – näin vaihdat valuuttaa Nordnetin palvelussa.

Valuuttatreidaus.

Hyödynnä näkemyksesi pörssilistatuilla tuotteilla.

Omaatko näkemystä esimerkiksi Yhdysvaltain dollarin tulevasta kehityksestä suhteessa euroon tai euron kehityksestä suhteessa Ruotsin kruunuun? Nordnetin välityspalkkiottomasta* Nordnet Markets -tuotevalikoimasta löydät tuotteita, joilla voit hyödyntää näkemyksesi, vivulla tai ilman. Löydät valuuttapareja kohde-etuutena Bull- ja Bear-sertifikaateista sekä minifutuureista.

Huomioi, että etenkin korkean vipukertoimen tuotteet ovat hyvin riskipitoisia. Tutustu tuote-esitteisiin ja tuotteiden ominaisuuksiin huolellisesti ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Ennen kaupankäyntiä Nordnet Markets -tuotteilla sinun tulee suorittaa tietämystesti.

* Välityspalkkiottomuus koskee yli 100 euron kauppoja.

ujrtutrjjgfjgfjfgjjgfjgfdjgf.jpg
Näin viputuotteet toimivat käytännössä.

Opi miten Bull- ja Bear -sertifikaatit, unlimited turbot ja minifutuurit toimivat. Videopätkä on leikattu Traders' Clubin 10. jaksosta.


Usein kysyttyä valuutanvaihdosta.


Aiheeseen liittyvät artikkelit1