Siirry pääsisältöön
Listaamattoman yhtiön osakkeiden myynti ja säilytys

Listaamattomilla osakkeilla tarkoitetaan osakkeita, joita ei ole listattu pörssiin tai muulle säännellylle, sähköisen kaupankäynnin piirissä olevalle markkinapaikalle, kuten Nasdaq First North -listalle. Listaamattomiin osakkeisiin on kuitenkin mahdollista sijoittaa ja niitä voi myös säilyttää Nordnetissä, mutta on hyvä huomioida, että pörssiosakkeisiin verrattuna niihin liittyy tiettyjä erityisiä riskejä, joita ovat mm.:

  • Alhainen likviditeetti. Pörssilistatuille osakkeille löytyy yleensä aina halukas ostaja ja myyjä. Listaamattomia osakkeita ei kuitenkaan voi ostaa ja myydä milloin tahansa, mikä tarkoittaa, että osakkeista ei välttämättä pääse eroon haluamaansa aikaan ja haluamallaan hinnalla.

  • Vähäisempi läpinäkyvyys. Listaamattomiin yhtiöihin ei sovelleta yhtä tiukkoja raportointivelvollisuuksia kuin listattuihin yhtiöihin, mikä tarkoittaa, että listaamattomat yhtiöt eivät esimerkiksi julkaise neljännesvuosittain raportteja liiketoiminnastaan.

  • Epäselvempi hinnanmuodostus. Koska listaamattomista yhtiöistä on yleensä vähemmän tietoa saatavilla kuin listatuista, niiden arvonmääritys voi olla vaikeaa.

→ Lisätietoa listaamattomien osakkeiden tietämystestisivulla

Listaamattomien osakkeiden säilytys ja siirto Nordnetiin.

Nordnetiin on mahdollista siirtää listaamattomia osakeomistuksia. Huomioi, että koska listaamattomien osakkeiden ja niihin liittyvien yhtiötapahtumien hallinnointi vaatii back office -tiimiltämme ylimääräistä työtä, perimme listaamattomista omistuksista kuukausittaisen hallinnointimaksun, joka on osakelajikohtainen (ks. Hinnasto > Sovellukset ja toimenpidemaksut). Kyseistä maksua ei peritä Private Banking- eikä Active Trading -asiakkailta.

Jos haluat siirtää listaamattomia osakkeita sisältävän arvo-osuustilisi toisesta pankista Nordnetiin, katso siirto-ohjeet täältä.

Listaamattomien osakkeiden myynti.

Jos haluat myydä Nordnetissä säilytyksessä olevat listaamattomat osakkeesi, pyydämme täyttämään vapaamuotoisen kauppakirjan, josta käyvät ilmi seuraavat tiedot:

  • Myyjän tiedot: henkilötunnus (y-tunnus), osoite, arvo-osuustilin numero, säilyttäjä/pankki

  • Ostajan vastaavat tiedot

  • Kaupan kohde: osakkeen nimi ja ISIN-tunnus

  • Kaupan ehdot: kauppahinta ja kappalemäärä

Kaupan osapuolet hoitavat varainsiirtoveroilmoitukset ja -maksut itse. Kauppakirja tulee toimittaa alkuperäisenä Nordnetiin postitse (tai suoran Helsingin toimipisteen postilaatikkoon). Lisää liitteeksi molempien allekirjoittajien henkilötodistuskopiot.

Yhdysvaltalaiset OTC-osakkeet.

Osa yhdysvaltalaisista OTC-osakkeista (Over The Counter) on sähköisen kaupankäynnin piirissä, eli niihin on mahdollista sijoittaa suoraan Nordnetin sovelluksen tai verkkopalvelun kautta. Katso kaupankäynnin piirissä olevat OTC-osakkeet tästä linkistä. Muihin kuin oheisen linkin takaa löytyviin OTC-osakkeisiin ei valitettavasti ole mahdollista sijoittaa Nordnetissä.

Opi lisää OTC-osakkeista.

Löydä osakeideoita eri maista ja sektoreilta.Katso osakeideat