Superrahasto Suomi.

Täysin kuluton indeksirahasto, jolla pääset alkuun sijoittamisessa.

Superrahasto Suomi on markkinoiden ainoa täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 € merkintä- ja lunastuspalkkio.
  • 0 € hallinnointipalkkio.
  • 0 € kaupankäyntipalkkiot.

Superrahastot myös muissa Pohjoismaissa.

Nordnet Superrahasto Suomi.

Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Nordnet Superfonden Sverige.

Superfonden Sverige seuraa Tukholman pörssin 70 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Nordnet Superfondet
Norge.

Superfondet Norge seuraa Oslon pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Nordnet Superfonden Danmark.

Superfonden Danmark seuraa Kööpenhaminan pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Merkitessäsi Ruotsin, Norjan tai Tanskan Superrahastoja Nordnet hoitaa valuutanvaihdon puolestasi. Veloitus tapahtuu eurotililtäsi. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %, joten maksat valuutanvaihtokulua 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä. Et maksa muita kuluja. Lue lisää valuutanvaihdosta.

Tanskan Superrahaston osinkoverojen hyvityskäytäntö muuttuu. Muutos tarkoittaa seuraavaa:

Superfonden Danmark (”Tanskan Superrahasto”) on Ruotsiin rekisteröity rahasto, jota hallinnoi Öhman Fonder ja jota Nordnetin asiakkaat voivat merkitä Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. Rahasto on niin sanottu indeksirahasto, joka pyrkii seuraamaan tanskalaista C25-osakeindeksiä. C25-indeksi koostuu 25 suurimmasta Nasdaq Copenhagen -pörssissä noteeratusta pörssiyhtiöstä. Superfonden Danmark on omistajilleen kuluton, eli sen hallinnointimaksu on 0 %.

Tanskan lainsäädännössä ulkomaisia ja paikallisia rahastoja käsitellään eri tavalla rahastojen saamien osinkojen verotuksen osalta. Paikallisilta rahastoilta ei peritä veroa rahastoon maksetuista osingoista, jotka ovat peräisin tanskalaisilta yhtiöiltä. Jos rahasto on rekisteröity muualle kuin Tanskaan (esim. Ruotsiin), niin osingoista peritään veroa 27 %. Tämä tarkoittaa verotuksellista haittaa ulkomaisille rahastoille. Tulkitsemme käytännön olevan syrjivä ja EU:n yhdenvertaisen kohtelun periaatteen vastainen.

Siitä lähtien, kun Superfonden Danmark perustettiin vuonna 2014, olemme korvanneet rahaston omistajille verot, jotka Tanskan veroviranomainen on perinyt rahaston vastaanottamista osingoista. Samalla olemme pyrkineet edistämään lainsäädäntömuutosta ruotsalaisten ja tanskalaisten rahastojen tasavertaisen kohtelun puolesta. Olemme kuitenkin nyt saaneet päätöksen Tanskan veroviranomiselta, jossa todetaan nykyisen osinkojen verotuskäytännön pysyvän ennallaan. Päätöksen tultua julki olemme päättäneet, että emme voi enää jatkaa Tanskan veroviranomaisten perimän osinkoveron korvaamista Tanskan Superrahaston omistajille. Tämä tulee vaikuttamaan Tanskan Superrahaston arvon kehitykseen negatiivisesti. Olettaen, että C25-indeksin pörssiyhtiöiden osinkotuotto on 2 % ja osinkovero 27 %, niin vuotuinen tuottosi tulisi jatkossa olemaan 0,54 prosenttiyksikköä alempi kuin aiemmin. Muutos astuu voimaan tammikuussa 2018.

Superfonden Danmark tulee kuitenkin pysymään jatkossakin hallinnointimaksuttomana. Jos sinulla on kysyttävää Tanskan Superrahastoon liittyvästä muutoksesta, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

Mitä muuta salkkuun?

Superrahastot ovat oiva tapa aloittaa rahastosäästäminen, mutta salkku kannattaa hajauttaa myös muualle kuin pohjoismaisiin suuryhtiöihin. Hyödynnä Nordnetin digineuvontapalveluita ja löydä sinulle sopivat rahastot.

Neuvonta ei maksa mitään, vie vain jokusen minuutin, eikä sido sinua mihinkään – voit itse päättää, sijoitatko neuvonnan tuloksena saamiisi kohteisiin.

Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna.

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista. Smart-salkut tekee erityiseksi se, että ne eivät ole riippuvaisia pelkästään osakkeiden arvon kasvusta, vaan reagoivat automaattisesti muutoksiin markkinoilla.

→ Lue lisää Nordnet Smart -salkuista

Rahastoneuvoja – sinulle räätälöity rahastosalkku.

Nosta rahastosäästämisesi uudelle tasolle. Sopivien rahastojen löytäminen Nordnetin 517 rahaston valikoimasta voi tuntua neulan etsimiseltä heinäsuovasta. Nordnet Rahastoneuvoja auttaa sinua löytämään rahastot, joiden riskikorjattu tuotto on paras mahdollinen ja jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

→ Lue lisää ja suorita neuvonta

Testaa korkoa korolle -ilmiö käytännössä.

Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

Kokeile kuukausisäästölaskurilla, miten paljon sijoitusaika, korkotaso, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

  • kertasijoitus alussa
  • kuukausittainen säästösumma
  • sijoitusaika vuosina
  • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Aloita rahastosäästäminen
jo tänään!

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.


Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Superrahastolla voi käydä Nordnetissä kauppaa ainoastaan tilillä, johon ei ole liitetty sellaista valtakirjaa, jonka nojalla valtuutettu voi harjoittaa ammattimaisesti neuvontaa tai omaisuudenhoitoa. Rahastosijoittamiseen liittyy aina riskejä. Rahaston arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tältä sivulta löydät Superrahasto Suomen ja muiden pohjoismaisten Superrahastojen avaintietoesitteet ja rahastoesitteet. Ennen rahastoon sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin ja avaintietoesitteeseen.