Siirry pääsisältöön

Korko-ETF:t.


Mietitkö vaihtoehtoa osakesijoituksille? Nordnetin palvelusta löydät laajan valikoiman korko-ETF:iä. Hieman yksinkertaistetusti voi sanoa, että korko-ETF:iin sijoittamalla lainaat rahaa valtioille ja yksityisille yrityksille. Korkeampi luottoriski antaa yleensä mahdollisuuden korkeampaan tuottoon, mutta samalla kasvaa myös riski pääoman menettämisestä. Valtioille lainaamiseen liittyy yleensä pienempi riski ja vastaavasti pienemmät tuotot.

Kun korkotaso on nousussa, parasta tuottoa tarjoavat yleensä lyhyen juoksuajan (eli lyhyen maturiteetin) korko-ETF:t sekä vaihtuvakorkoiset "floating rate"-tuotteet. Kun yleinen korkotaso taas on laskemaan päin, kiinteäkorkoiset, pidemmän juoksuajan tuotteet muuttuvat houkuttelevimmiksi.

Olemme koonneet alle Nordnetin asiakkaiden omistetuimpia korko-ETF:iä. Jos haluat oppia lisää ETF:istä, tutustu Nordnet-kouluun.

Hajautettu korkosijoitus ETF:illä.

Suosituimmat korko-ETF:t Nordnetissä.

Joukkovelkakirjalainat.

Korkomarkkinat ovat yleensä osakemarkkinoita stabiilimpia. Lainaamalla suurille vakaille maille sinulla on mahdollisuus turvallisempaan kehitykseen.

iShares Emerging Markets Govt Bond

iShares Euro Govt Bond 15-30yr

iShares USD Treasury Bond 20+yr

Xtrackers II Eurozone Government Bond

iShares Core Euro Govt Bond

iShares Euro Govt Bond 7-10yr

Yrityslainarahastot.

Yrityksille lainaaminen sisältää korkeamman riskin kuin valtioille lainaaminen, mutta tarjoaa myös korkeamman tuottopotentiaalin.

iShares Euro High Yield Corp Bond

iShares Global Corporate Bond

iShares Global Corporate Bond EUR Hedged

iShares Euro Corp Bond ex-Financials 1-5yr

iShares Core Euro Corp Bond

Xtrackers II EUR Corporate Bond

iShares USD Corp Bond

High Yield ja kehittyvät markkinat.

Yhtiöitä, joilla on matalampi luottoluokitus, kutsutaan nimellä High Yield. Ne tarjoavat korkeampaa tuottoa, mutta kustannuksena on myös korkeampi luottoriski. Kehittyvät markkinat ovat yleensä luonteeltaan samanlaisia.

iShares USD Short Duration High Yield Corp Bond

iShares Global High Yield Bond

iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond

iShares J.P. Morgan Emerging Markets Bond EUR

iShares USD High Yield Corp Bond

Kaupallinen yhteistyö Aktian kanssa.

Salkkuun korkorahastoa?

Tutustu Aktian suosittuihin korkorahastoihin ja tee merkintä Nordnetissä.


Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.